utorak, 31.10.2006.

Poslovice

Zašto često spominju babe u poslovicama? Svi znamo onu staru ... OŠLA BABA S KOLAČIMA...kam je baba mogla otići? Nije ona baš tak vitalna. I kam nosi te kolače? Ona itak ne može pojest puno. Ja mogu. I voljela bih da nije otišla s kolačima. Možda su bili fini. Pa ima ona NEMA DŽABE NI KOD STARE BABE...kaj bi pak to trebalo značiti?? Kaj uopće ima stara baba za ponuditi? I tko to uopće želi? Hm...
A ona GDJE JE PUNO BABA, KILAVO JE DIJETE.. Jadno dijete..nije dovoljno što su odnijele sve kolače i niš ne daju besplatno nego ni dijete nemre bit normalno uz njih. Jadno dijete. Kilavo. Sad mi je jasno otkud svi ti kilavi ljudi oko mene.
Zatim DA BABA IMA MUDA, BILA BI DJED. Naravno. Možda bi joj i bilo bolje. Da je djed možda ne bi bila tako proždrljiva, sebična i škrta.
Sljedeća koju znam je BABE LEGU JAJA, JAJA SMRDE. Moram priznati da mi ova baš i nije jasna. Možda zato babe tak smrde u tramvaju. A kam one uopće idu ujutro kad djeca idu u školu? Kaj ne mogu pričekati pa u devet ko čovjek (baba) izaći iz stana, kuće, staračkog doma ili otkud već? Ionako nemaju nekog pametnog posla.Odatle valjda i ona TRLA BABA LAN DA JOJ PROĐE DAN. Samo nek trla...Glavno da je djeci zauzela mjesto u autobusu.
Jedna zagorska kaže GDE VRAG NEMRE NIKAJ ZLA NAPRAVIT POŠALJE BABU. Eto. Ona govori sama za sebe.
A jeste li čuli onu SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA? Kladim se da je ona zapalila selo sa svojim trljanjem lana. A sad to mirno gleda. Poslije češljanja će možda u tramvaj. Negdje oko 14 h. Kad počne špica. Prije toga nema smisla.
Ne volim babe. Ni one mene.

- 14:19 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga


Ako vam sve izgleda super...strpite se, proći će


Ovo je forum od najstrpljivijeg dečka na Zemlji :)

forumčić


Kritike i pohvale (al kritike odmah brišem) :)

kerefeka@gmail.com


Moj dobri prijatelj Matija jako voli egzotične životinje i odvažio se na otvaranje firme za prodaju opreme za iste. Iz tog razloga zaslužuje mjesto na mom blogu.I to počasno.

www.exoticum-anima.hr

Jedna mudra


Prije milijun godina bilo je malo grafita jer je bilo teško popeti se na piramidu jer nije bilo lifta, a nije bilo ni piramida