Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (4)
Listopad 2008 (5)
Rujan 2008 (4)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (7)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (6)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (7)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (14)
Srpanj 2007 (22)
Lipanj 2007 (2)
< | kolovoz, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
S obzirom da osim pisanja bloga, imam i posao, a i sefa koji ocekuje da nesto radim, za danas samo recept. Kabuli Palaw kakvog ga poznajemo u gotovo cijelom Afganistanu u Heratu ne postoji. Tu se uglavnom jede riza sa safranom i brusnicama. Sastojci: riza safran brusnice sol ulje Priprema: Od ukupne kolicine rize koju zelite skuhati odvojite trecinu. Dvije trecine rize kuhate samo s vodom, uljem i soli na uobicajeni nacin (omjer riza:voda 1:2) Rizu koju pravite sa safranom kuhate na slijedeci nacin: Preprzite safran (kolicina ovisi od rize) na ulju sa soli, dok ulje potpuno ne pozuti. Na ulje dodate rizu, i sve skupa przite jos nekoliko minuta, sve dok zrna rize ne postanu potpuno zuta. Tada safran i rizu prelijete kljucalom vodom. Kuhate dok riza ne bude gotova.Normalno. Dok se rize kuhaju, isprzite brusnice na malo ulja. Ulje iscjedite, a brusnice ostavite da se hlade u odvojenu posudicu. Serviranje: Bijelu rizu stavite na oval za serviranje. Po bijeloj rizi rasporedite zutu rizu , a onda pospete brusnicama. Uz ovu rizu servira se dinstana ovcetina, i dinstano povrce, uglavnom bamija i patlidzani. |