Iznajmljivanje stanova

26.06.2015., petak

Lalovac: Nema više egzotičnih valuta poput franka, od sada krediti samo u eurima i kunama

- Više neće biti egzotičnih valuta kao franaka. Zakonom ćemo riješiti i kako se određuje vrijednost nekretnine, neće se više plaćati veći tečajni rizik jer korisnici ne mogu glavnicu pokriti nekretninom. Što se tiče problema aktualnih kredita, moramo o svima brinuti, pa i o onima zaduženim u eurima, ne samo u švicarskom franku. Ovo mora biti riješeno jednim zakonom.
Nema više mjesta dužničkom ropstvu stanovi

Oznake: stanovi


- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2015., srijeda

I dalje najtraženiji stanovi manjih površina sa što više soba

Traže se dvosobni stanovi s balkonom površine oko 50 četvornih metara
Najtraženiji stanovi na tržištu u Hrvatskoj i dalje su stanovi manjih površina (od 35 do 55 četvornih metara), po mogućnosti s jednom ili dvjema odvojenim spavaćim sobama, i to najviše u Zagrebu.
Najčešće se traži dvosoban stan s balkonom, površine oko 50 četvornih metara, na trećem katu stambene zgrade, mirna lokacija, uz javni prijevoz i osigurano parkirno mjesto,
uredno vlasništvo i cijenu do 1.250 eura za četvorni metar, navodi se u najnovijem broju biltena Zane, tvrtke specijalizirane za poslovanje nekretninama, u vlasništvu Zagrebačke banke novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor


- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2015., ponedjeljak

Johnny Depp prodaje imanje u Francuskoj za 23 milijuna eura

PARIZ - Holivudski glumac Johnny Depp prodaje svoje prostrano imanje u centralnom dijelu Francuske zajedno s namještajem i suvenerima sa snimanja filmova, za 23 milijuna eura, prenosi danas francuski list Figaro. Depp je na tom imanju od 15 hektara živio dok je bio u vezi s francuskom glumicom i pjevačicom Vanessom Paradis s kojom ima dvoje djece.
Pored glavne kuće, na imanju iz 19. stoljeća, ima još desetak zgrada, uključujući malu crkvu, restoran i atelje u kojem je Depp slikao i ostavljao suvenire sa snimanja.
Glumac prodaje i namještaj, knjige, slike i druge osobne predmete na imanju, koje je kupio 2001. godine.
Glavna kuća od 400 kvadratnih metara, ima pet spavaćih soba, tri kupaonice i dva bazena,
kao i podrum vina čiji je interijer dekorirao sam glumac stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2015., četvrtak

Slovenija s najvećim padom građevine u eurozoni

Na razini Europske unije sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru smanjena je u travnju 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prema revidiranim procjenama Eurostata poskočila 1,4 posto, izvijestio je Eurostat.
Stagnirala je, u travnju, i proizvodnja u građevinskom sektoru eurozone u cjelini, pri čemu je 3,2-postotni pad proizvodnje u sektoru niskogradnje neutralizirao 0,8-postotni rast u sektoru visokogradnje.
Među zemljama članicama EU koje su dostavile potrebne podatke, najveći su skok proizvodnje u građevinskom sektoru u travnju u odnosu na isti mjesec lani zabilježile Slovačka, za 14,1 posto, te Rumunjska i Švedska, za 10,8 posto,
i Mađarska, za 10,7 posto nekretnine Dubrovnik

Oznake: nekretnine Dubrovnik


- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2015., ponedjeljak

STVARAJU GUBITKE: HNS i HSU traže da se neiskorištene nekretnine u državnom vlasništvu daju gradovima i općinama

Klubovi zastupnika HNS-a i HSU-a u žurnu su saborsku proceduru u petak uputili prijedlog izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske kojima bi se Vladi omogućilo da nekretnine u državnom vlasništvu koje nisu u funkciji
daruje jedinicama lokalne samouprave nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2015., srijeda

Turizam i energetska obnova javnih zgrada podigli građevinu

ZAGREB - Prvi put nakon dvije godine u Hrvatskoj su u jednom mjesecu porasli građevinski radovi. Rast u građevini dogodio se u ožujku ove godine i koliko god njegova stopa od 1,2 posto, u odnosu na ožujak prošle godine, nije visoka, pogotovo nakon šestogodišnjeg pada, ako podaci za travanj pokažu da je rast nastavljen bio bi to prvi put od 2008. godine da su se u Hrvatskoj dogodila dva uzastopna mjeseca rasta u građevinarstvu. Posljednji put rast na godišnjoj razini Hrvatska je u građevinarstvu zabilježila u veljači 2013. godine, piše Novi list.
Podaci Državnog zavoda za statistiku kažu da je u ožujku rast i to od 3,2 posto ostvaren isključivo na zgradama, dok su na ostalim građevinama, primjerice cestama, radovi pali. U ožujku je povećan i fizički obujam građevinskih radova i to za 2,5 posto.
Pokazatelji za prvo ovogodišnje tromjesečje govore da je fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prema kalendarski prilagođenim indeksima, pao za 1,2 posto.
No, to je znatno manji međugodišnji pad od svih prethodnih kvartala. Nešto bolje brojke u graditeljstvu za koje analitičari tada nisu znali vjerojatno su i razlog zbog kojeg je rast BDP-a u prvom tromjesečju
bio nešto veći nego što je to većina tih analitičara krajem svibnja predviđala.
Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kaže da treba veseliti svaki rast u građevinarstvu, koje je godinama snažno padalo, ali istovremeno upozorava i na to da velikih stopa rasta više neće biti jer više neće ni biti radova poput onih u cestogradnji.
– Tvrtke koje su ostale na životu u građevinarstvu su stabilne i ne ovise o eksploziji javnih radova i one će dugoročno opstati. Ovaj rast temeljen je između ostalog na energetskoj obnovi javnih zgrada i obiteljskih kuća, na obnovi u Gunji, ali i na izgradnji POS stanova. No, ništa od toga više neće rasti stopama kako je to bilo prije krize, nemaju se za koga više graditi tisuće stanova niti nam trebaju stotine kilometara autoceste, kaže ministrica.
Dodaje i da su za rast u građevinarstvu zaslužne i investicije u turizmu stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2015., ponedjeljak

Cijene nekretnina u godini pale 3%

U Gradu Zagrebu cijene izrazito variraju kada analiziramo po općinama te se kreću od najniže prosječne cijene u Brezovici od 967 eura po kvadratu za stan, do općine Gornji Grad – Medveščak od prosječne cijene od 2.029 eura po kvadratu za stan.
Razlike u prosječnim cijenama još su veće u podjeli prema četvrtima, pri kojoj najviše cijene i dalje drže četvrti u središtu Zagreba, dok se u sredini raspona cijena nalaze Novi Zagreb – istok i Novi Zagreb – zapad.Četvrti Tuškanac, Dolac, Šalata i Prekrižje imaju najvišu cijenu stanova po kvadratu, no i najskuplje četvrti u gradu Zagrebu bilježe pad cijene nekretnina u odnosu na prošlu godinu. Među njima, najveći pad prosječne cijene kvadrata stana bilježe Ribnjak, Dedići i Voćarsko naselje.
Među četvrtima s najnižom cijenom stanova po kvadratu, izdvajaju se rubni dijelovi Zagreba; Botinec, Brezovica, Savica-Šanci, Sopnica i Soblinec. Kvadrat stana u tim četvrtima kreće se ispod 1000 eura po kvadratu.
Srednja cijena u Zagrebu se i dalje nalazi u četvrtima u Novom Zagrebu i Stenjevcu, koji su prema povezanosti s centrom grada i sadržaju koji nude i dalje „best buy“. Stan se u ovim četvrtima može naći po cijenama od 1.200 do 1.400 eura po kvadratu.
Velike su razlike cijena kuća u Zagrebu i okolici. Najskuplji kvadrat kuće nalazi se u općini Gornji Grad Medveščak, gdje je prosječna tražena cijena 2.468 eura po kvadratu. Najniže cijene kvadrata kuće nalaze se u općinama Gornja Dubrava, Sesvete i Zagreb – okolica, gdje se kvadrat može naći i po cijeni nižoj od 800 eura.
Od najskupljih gradova i mjesta u Hrvatskoj, najveći je rast cijena na godišnjoj razini u mjestu Sali (porast od 19 posto u odnosu na svibanj 2014.). Rast je također prisutan u mjestima Dubrovnik – okolica, Sutivan, Punat, Vrsar, Bol, Supetar, Seget te Mali Lošinj. U ostalim mjestima cijene ili stagniraju ili su u padu.
U svibnju 2015. godine po gradovima, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu – u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Grad Zagreb, ne uključujući okolicu, nalazi se na četvrtom mjestu po prosječnoj cijeni kvadrata. Od većih gradova u Hrvatskoj, najniže prosječne cijene kvadrata imaju Bjelovar, Sisak, Vinkovci i Vukovar,
gdje je prosječna cijena četvornog metra kuće niža od 500 eura stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2015., srijeda

"Najpovoljniju ponudu" za plodouživanje Turističke palače dala tvrtka Valleus

Povjerenstvo za projekt "Turističke palače" u Splitu danas je najpovoljnijom ponudom pristiglom na Javni natječaj za osnivanje prava plodouživanja sa rekonstrukcijom ove nekretnine ocijenilo ponudu tvrtke Valleus d.o.o. iz Splita. Tvrtka je osnovana prošle godine u veljači, a već u prvom pokušaju plodouživanja, u medijima se pisalo kako iza nje stoji Stipe Mađor, kojeg je gradonačelnik Ivo Baldasar postavio u Nadzorni odbor gradske Stanouprave.
Povjerenstvo je objavilo kako će predložiti Gradonačelniku, a on Gradskom vijeću da donese Odluku o izboru ponuditelja nakon što dobiju uvid u kompletnu dokumentaciju s pristiglim ponudama.
Tvrtka Valleus d.o.o. ponudila je Gradu mjesečnu naknadu od 23.104,00 eura, odnosno 25-godišnju naknadu u visini 6.931.200,00 eura. Prosječna cijena najma prostora i terase po kojoj će ih plodouživatelj davati u najam iznosi po metru četvornom 27 eura. Ponuditelj se obvezao u roku šest mjeseci završiti radove na rekonstrukciji te platiti rate godinu dana unaprijed.
Na odluku Gradskog vijeća o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, sudionici natječaja imaju pravo prigovora u roku od pet dana od dana objave Odluke o odabiru plodouživatelja na web stranicama Grada Splita.
Osim Valleusa u natječajnom roku ponude su bile dostavile i tvrtke Neir d.o.o. Split i Translacija d.o.o. Split novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split


- 20:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2015., ponedjeljak

Neverland na prodaju za 100 milijuna dolara

NEW YORK - Slavno, ali i kontroverzno imanje Neverland pokojnog kralja popa Michaela Jacksona stavljeno je na prodaju i to prvi put nakon pjevačeve smrti.
Velebno zdanje od skoro 1100 hektara nalazi se izvan Sante Barbara u Kaliforniji. Tvrtka koja je svojevremeno otkupila Jacksonov dug te zatim obnovila imanje, sada se ipak odlučila na prodaju.
Cijena je određena na 100 milijuna dolara, a cijeli kompleks više ne nosi naziv Neverland. Sada se zove 'Sycamore Valley Ranch', kako se imanje zvalo prije no što ga je u 80-ima kupio Jackson. Kompleks, između ostalog, sadrži i bazen, košarkaško igralište i teniski teren.
Iako je legendarni Jacksonov zabavni park uklonjen (kao i sve egzotične životinje koje je pjevač držao na imanju), povijest intrigantnog imanja i dalje ostaje.
Imanje, dakako ne prati dobar glas, prvenstveno zbog optužbi za zlostavljanje djece koje su pokojnog pjevača pratile do smrti stanovi Zadaradar

Oznake: stanovi Zadar


- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2015 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi