Iznajmljivanje stanova

28.05.2018., ponedjeljak

Makeoverom od 2 milijuna eura do više stranaca


Danas im na inozemne turiste otpada 50% dolazaka, najviše je Austrijanaca, Slovenaca i Talijana.
Hotel Villa Magdalena posluje već devet godina, a uskoro će proslaviti prvu obljetnicu od zadnje investicije
i proširenja hotela stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2017., četvrtak

Nakon žestoke prozivke ministra Marića odlazi šef Đure Đakovića?

U Đuru Đakovića je došao 2010. iz Ministarstva gospodarstva.
Najveći udjel u Đuri Đakoviću od 38 posto ima država. Osim toga, nakon zadnjeg neuspjelog pokušaja dokapitalizacije, Mazala je prozvao ministar državne imovine Goran Marić,
piše tportal.
'Uprava društva je vodila proces dokapitalizacije na vrlo čudan način. Uprava nije koordinirala ni resorno ministarstvo ni Ministarstvo državne imovine, ponašala se otuđeno od države iako je u većinskom državnom vlasništvu. Znao sam da dokapitalizacija Đure Đakovića neće biti uspješna, znao sam domete Uprave te tvrtke',
izjavio je Marić stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2016., ponedjeljak

Država prodaje Zagorčev stan, nitko ga nije došao pogledati

Idući tjedan održat će se sudska dražba, a početna, minimalna cijena je dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno gotovo pet milijuna kuna.
Nitko od potencijalnih kupaca nije došao razgledati luksuzni stan od 311 četvornih metara, umirovljenog generala Vladimira Zagorca stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2015., ponedjeljak

Za uređenje hotela Palmon bay u Igalu još dva miliona eura

IGALO - Menadžment hotela Palmon bay u Igalu najavio je za kraj oktobra početak rekonstrukcije starog depadansa sa 40 apartmana.
Predsjednik Odbora direktora kompanije Primorje hotels&restaurants, u okviru koje posluje i hotel u Igalu, Božidar Draganić, kazao je da je za tu investiciju kao i uređenje plaže ispred hotela planirano ulaganje od dva miliona eura.
“Time će biti zaokružena ulaganja u novo hotelsko zdanje u Igalu na devet miliona eura”, rekao je Draganić stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2015., srijeda

Blagi pad traženih cijena nekretnina

ZAGREB - Tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj u kolovozu su pale za jedan posto u odnosu na isti lanjski mjesec, pokazuje analiza cijena 157 tisuća nekretnina oglašenih tijekom osmog ovogodišnjeg mjeseca na portalu Njuskalo.hr. Na najvećem hrvatskom nekretninskom tržištu, onom u Zagrebu, prosječna tražena cijena po četvornom metru za kuću u kolovozu je iznosila 1.272 eura, što je sedam posto manje nego u kolovozu prošle godine.
Za kvadrat stana u Zagrebu tijekom kolovoza tražena su u prosjeku 1.593 eura ili jedan posto manje na međugodišnjoj razini.
Ukupno uzevši, prosječna tražena cijena za zagrebačko područje u kolovozu bila je 1.544 eura po kvadratu.
Cijene znatno variraju s obzirom na kvartove odnosno gradske četvrti te se kreću od najniže prosječne cijene u Brezovici od 961 eura po kvadratu za stan, do gradske četvrti Gornji Grad - Medveščak s prosječnom
cijenom od 2.034 eura po kvadratu za stan te 2.401 eura za kvadrat kuće stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.08.2015., ponedjeljak

NBS: Banke same utvrđuju uslove kredita za stanove u Grčkoj

Na pitanje da li je regulisano na kojoj bi nekretnini bila hipoteka, ako banka odobri kredit za stan u Grčkoj, u NBS kažu da ni kada je reč o uspostavljanju sredstava obezbeđenja na potraživanjima banke, ne postoje nikakvi specifični propisi, niti uslovi.
"Hipoteka se može uspostaviti kako na nepokretnosti koja je predmet sticanja i za koju banka odobrava stambeni kredit korisniku, tako i na bilo kojoj drugoj nepokretnosti koja je u vlasništvu korisnika kredita", navode u NBS.
Kada je reč o samom postupku sticanja nepokretnosti za građane Srbije zainteresovane za kupovinu stanova u Grčkoj, u NBS navode da su oni regulisani odgovarajućim propisima Grcke.
"Budući da se sam postupak odobravanja stambenih kredita odvija u Srbiji, on podleže opštim principima sadržanim u kreditnoj politici banke i obavlja se u skladu sa opštim uslovima kreditiranja usvojenim u konkretnoj banci",
navode u NBS i ističu da su to pravila koja važe za odobravanje stambenih kredita i u drugim zemljama, ne samo u Grčkoj stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2015., srijeda

Turizam i energetska obnova javnih zgrada podigli građevinu

ZAGREB - Prvi put nakon dvije godine u Hrvatskoj su u jednom mjesecu porasli građevinski radovi. Rast u građevini dogodio se u ožujku ove godine i koliko god njegova stopa od 1,2 posto, u odnosu na ožujak prošle godine, nije visoka, pogotovo nakon šestogodišnjeg pada, ako podaci za travanj pokažu da je rast nastavljen bio bi to prvi put od 2008. godine da su se u Hrvatskoj dogodila dva uzastopna mjeseca rasta u građevinarstvu. Posljednji put rast na godišnjoj razini Hrvatska je u građevinarstvu zabilježila u veljači 2013. godine, piše Novi list.
Podaci Državnog zavoda za statistiku kažu da je u ožujku rast i to od 3,2 posto ostvaren isključivo na zgradama, dok su na ostalim građevinama, primjerice cestama, radovi pali. U ožujku je povećan i fizički obujam građevinskih radova i to za 2,5 posto.
Pokazatelji za prvo ovogodišnje tromjesečje govore da je fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prema kalendarski prilagođenim indeksima, pao za 1,2 posto.
No, to je znatno manji međugodišnji pad od svih prethodnih kvartala. Nešto bolje brojke u graditeljstvu za koje analitičari tada nisu znali vjerojatno su i razlog zbog kojeg je rast BDP-a u prvom tromjesečju
bio nešto veći nego što je to većina tih analitičara krajem svibnja predviđala.
Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kaže da treba veseliti svaki rast u građevinarstvu, koje je godinama snažno padalo, ali istovremeno upozorava i na to da velikih stopa rasta više neće biti jer više neće ni biti radova poput onih u cestogradnji.
– Tvrtke koje su ostale na životu u građevinarstvu su stabilne i ne ovise o eksploziji javnih radova i one će dugoročno opstati. Ovaj rast temeljen je između ostalog na energetskoj obnovi javnih zgrada i obiteljskih kuća, na obnovi u Gunji, ali i na izgradnji POS stanova. No, ništa od toga više neće rasti stopama kako je to bilo prije krize, nemaju se za koga više graditi tisuće stanova niti nam trebaju stotine kilometara autoceste, kaže ministrica.
Dodaje i da su za rast u građevinarstvu zaslužne i investicije u turizmu stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.03.2015., petak

Lalovac bankama: Nećemo otkupljivati stanove građana sa CHF kreditima

SPLIT - Ministar financija Boris Lalovac u petak u Splitu ocijenio je zabrinjavajućim prijedlog banaka da država otkupi stanove dužnika u švicarskim francima, kazavši da one "tu priču neće gledati" te najavio novi nastavak pregovora o problemu tih kredita. "Zabrinjavajuće je što su banke predložile da država otkupi stanove socijalno ugroženih građana", kazao je Lalovac na marginama međunarodne konferencije "3. Economist EU-Southeast Europe Summit", u organizaciji britanskog časopisa The Economist, Ministarstva vanjskih poslova i Hrvatske gospodarske komore.
Istaknuo je da je taj model neprihvatljiv za državu i da banke moraju to riješiti, ponuditi građanima socijalne modele, a da će ih država podržati kroz određene stimulacije odnosno olakšice.
"To je socijalni i društveni problem kojeg su oni (banke) uzrokovali, oni ga moraju riješiti, a mi ćemo im pomoć. Ali da će država, odnosno porezni obveznici otkupljivati stanove za koje su oni zapravo uzimali bonuse, tu priču neće gledati.... to je promašen model", izjavio je Lalovac.
"Bankari, zaradili ste bonuse na njima i sada želite te građane izbaciti na cestu a da država povećava javni dug i deficit, reže socijalna davanja i da ponovno država plaća nečije ludosti, preuzme dugove jer su se dečki sa Wall Streeta zaigrali!?", poručio je.
Ministar financija najavio je nastavak pregovora oko problema kredita vezanih uz švicarsku valutu i izrazio nadu u pronalaženje rješenja u suradnji s bankama, po uzoru na već ranije pregovore primjerice
poslovnim bankama o kamatama, ili fiksiranju tečaja franka. Pritom je naglasio da banke moraju snositi dio rizika i troška,
a nije odbacio ni mogućnost uvođenja poreza za banke stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.11.2014., petak

Izgradnja autocesta u Kazahstanu prilika je za hrvatske građevinare

Značajne su mogućnosti unapređivanja te uspostavljanja poslovne suradnje hrvatskih i kazahstanskih tvrtki, osobito u području graditeljstva, naglašeno je danas na susretu predstavnika hrvatskih građevinskih tvrtki, Instituta IGH i Viadukta s izaslanstvom kazahstanskih autocesta, državnom kompanijom KazAvtoZhol u Hrvatskoj gospodarskoj komori.
Sastanak je organizirala Svjetska banka u sklopu njihova projekta strategije upravljanja autocestama te održavanja i izgradnje infrastrukture, izvijestili su iz HGK.
Predsjednik uprave KazAvtoZhol-a Berik Kamaliev pozvao je hrvatske tvrtke da se prijavljuju na natječaje, posebice za prateće sadržaje u cestogradnji.
Kazahstan, zemlja bogata naftom, plinom i rudama, u realizaciji je velikih infrastrukturnih projekata, među kojima je posebno značajna gradnja autocesta. Do 2022. godine planira se izgradnja 8000 kilometara autocesta, također će usvojiti i novi program za infrastrukturu, a 2017. godine tamo se održava i svjetska izložba Expo.
Iako je velika konkurencija među tvrtkama posla će biti za sve, istaknuo je Kamaliev napomenuvši povoljno poslovno ozračje u Kazahstanu u kojem PDV iznosi 12 posto, uvoz opreme ne podliježe carini, a moguće su i porezne olakšice na ulaganja u zemljišta i objekte.
Hrvatska i Kazahstan razvijaju vrlo dobre međusobne gospodarske odnose, a lani je održan i kazahstansko-hrvatski gospodarski forum, rečeno je.
Hrvatska je u Kazahstan prošle godine izvezla roba u vrijednosti 23 milijuna dolara, ponajviše lijekova, opreme za industriju, proizvoda od željeza i čelika, montaže zgrada, prehrambenih proizvoda, dok je uvoz iz Kazahstana iznosio 417 milijuna dolara, najviše nafte i ulja, naftnih plinova, rafinirane i slitine bakra, cinka, prehrambenih proizvoda, kazala je Suzana Knežević iz Sektora za međunarodne poslove HGK te je napomenula kako je suradnja osobito perspektivna u graditeljstvu, energetici i proizvodnji hrane real estate Croatia

Oznake: stanovi Kacunar


- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.07.2014., utorak

Dvije ruske grupacije žele Uvalu Kovčanje na Lošinju

MALI LOŠINJ - Ruski investitori iz Beta ulaganja koji imaju većinski vlasnički udio u Jadranka grupaciji, a dosad su uložili milijune eura u turističku infrastrukturu na otoku Lošinju, dobivaju konkurenciju – nisu jedini zainteresirani za preuzimanje Uvale Kovčanje na samom ulazu u Mali Lošinj gdje se nalazi kompleks Ministarstva obrane RH. Kako Novi list neslužbeno doznaje iz MORH-a, za tim područjem iskazan je interes i drugih investitora s čijim se identitetom za sada ne želi izaći u javnost.
To je područje proglašeno lukom posebne namjene – vojne luke, pa se kompleks Kovčanje koristi kao luka za Obalnu stražu, održavanje tečajeva i seminara za potrebe MORH-a i Oružanih snaga RH te povremene zajedničke vježbe pripadnika MUP-a i MORH-a vezane za obuku ronioca.
Da je Jadranka zainteresirana za prenamjenu ovog dijela otoka u turističke svrhe, najavio je nedavno i sam predstavnik Mihajlo Perenčević tijekom javne tribine održane u Velom Lošinju. Iako je glavna tema tribine bila prezentacija idejnog projekta gradnje hotela-nebodera u predjelu Punte u Velom, Perenčević se dotaknuo svih budućih planova Jadrankinih ulaganja, tako i uvale Kovčanje.
– Bilo bi to prvi put nakon Prvog svjetskog rata da Kovčanje postaje kupališna zona, rekao je tom zgodom Mihajlo Perenčević.
Može se samo nagađati što bi se tamo gradilo, budući da je riječ o izuzetno atraktivnom, i za razne oblike turizma idealnom prostoru veličine 400 tisuća četvornih metara o čijoj se vrijednosti može samo nagađati.
Da je vrijednost četvornog metra turističkog zemljišta na Lošinju samo 50 eura, to bi bilo 20 milijuna eura. Ipak, cijena zemljišta na ovakvoj lokaciji je i do 250 eura po kvadratu, što znači da bi se za Kovčanje možda trebalo izdvojiti i do 100 milijuna eura stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 14:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.10.2013., četvrtak

Neozbiljno o najozbiljnijim projektima u energetici

Član uprave HEP-a Ivan Matasić govorio je uglavnom o generalnim razvojnim planovima HEP-a u proizvodnji električne energije do 2020. godine, od Plomina C do hidroelektrane Dubrovnik 2, koji bi trebali smanjiti hrvatsku ovisnost o uvoznoj struji i podići domaće proizvodne kapacitete na 5,8 gigavata.
Sudionicima skupa obratili su se i neki od stranih ulagača s primjerima dobre prakse na području županije. Tako je o projektu Adriatic Gate Container Terminala govorio direktor te tvrtke Phillip Marsham, koji je kao jednu od komparativnih prednosti PGŽ-a istaknuo ljudski potencijal.
Ljudi s kojima imam priliku raditi pokazuju vrlo visoku razinu stručnih znanja, obrazovanja, a posebna je prednost vrlo visoka razina komunikacije i IT sektora, kazao je Marsham stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2013., četvrtak

Najveći pad cijena bilježi Maksimir

Uzmemo li u obzir kretanje cijena na najvećem domaćem tržištu, onom zagrebačkom, cijene u prosincu 2012. u odnosu na studeni 2012. gotovo su stagnirale, odnosno pale su zanemarivih 0,1 posto. Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2011., tražene cijene nekretnina ostvarile su pad od 3,5% stanovi Kacunar.

Najniže su cijene stanova u Sesvetama, gdje prosječna cijena iznosi 1173 eura po kvadratnom metru te u Donjoj Dubravi gdje cijena iznosi 1406 eura. Najveći pad u odnosu na prosinac 2011. bilježi pak gradska četvrt Maksimir gdje su cijene pale 8,5 posto, odnosno s prosječnih 2028 eura na 1856 eura po kvadratnom metru.

Oznake: stanovi Kacunar


- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi