Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Dvije ruske grupacije žele Uvalu Kovčanje na Lošinju

MALI LOŠINJ - Ruski investitori iz Beta ulaganja koji imaju većinski vlasnički udio u Jadranka grupaciji, a dosad su uložili milijune eura u turističku infrastrukturu na otoku Lošinju, dobivaju konkurenciju – nisu jedini zainteresirani za preuzimanje Uvale Kovčanje na samom ulazu u Mali Lošinj gdje se nalazi kompleks Ministarstva obrane RH. Kako Novi list neslužbeno doznaje iz MORH-a, za tim područjem iskazan je interes i drugih investitora s čijim se identitetom za sada ne želi izaći u javnost.
To je područje proglašeno lukom posebne namjene – vojne luke, pa se kompleks Kovčanje koristi kao luka za Obalnu stražu, održavanje tečajeva i seminara za potrebe MORH-a i Oružanih snaga RH te povremene zajedničke vježbe pripadnika MUP-a i MORH-a vezane za obuku ronioca.
Da je Jadranka zainteresirana za prenamjenu ovog dijela otoka u turističke svrhe, najavio je nedavno i sam predstavnik Mihajlo Perenčević tijekom javne tribine održane u Velom Lošinju. Iako je glavna tema tribine bila prezentacija idejnog projekta gradnje hotela-nebodera u predjelu Punte u Velom, Perenčević se dotaknuo svih budućih planova Jadrankinih ulaganja, tako i uvale Kovčanje.
– Bilo bi to prvi put nakon Prvog svjetskog rata da Kovčanje postaje kupališna zona, rekao je tom zgodom Mihajlo Perenčević.
Može se samo nagađati što bi se tamo gradilo, budući da je riječ o izuzetno atraktivnom, i za razne oblike turizma idealnom prostoru veličine 400 tisuća četvornih metara o čijoj se vrijednosti može samo nagađati.
Da je vrijednost četvornog metra turističkog zemljišta na Lošinju samo 50 eura, to bi bilo 20 milijuna eura. Ipak, cijena zemljišta na ovakvoj lokaciji je i do 250 eura po kvadratu, što znači da bi se za Kovčanje možda trebalo izdvojiti i do 100 milijuna eura stanovi Kacunar

Post je objavljen 29.07.2014. u 14:05 sati.