Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

NBS: Banke same utvrđuju uslove kredita za stanove u Grčkoj

Na pitanje da li je regulisano na kojoj bi nekretnini bila hipoteka, ako banka odobri kredit za stan u Grčkoj, u NBS kažu da ni kada je reč o uspostavljanju sredstava obezbeđenja na potraživanjima banke, ne postoje nikakvi specifični propisi, niti uslovi.
"Hipoteka se može uspostaviti kako na nepokretnosti koja je predmet sticanja i za koju banka odobrava stambeni kredit korisniku, tako i na bilo kojoj drugoj nepokretnosti koja je u vlasništvu korisnika kredita", navode u NBS.
Kada je reč o samom postupku sticanja nepokretnosti za građane Srbije zainteresovane za kupovinu stanova u Grčkoj, u NBS navode da su oni regulisani odgovarajućim propisima Grcke.
"Budući da se sam postupak odobravanja stambenih kredita odvija u Srbiji, on podleže opštim principima sadržanim u kreditnoj politici banke i obavlja se u skladu sa opštim uslovima kreditiranja usvojenim u konkretnoj banci",
navode u NBS i ističu da su to pravila koja važe za odobravanje stambenih kredita i u drugim zemljama, ne samo u Grčkoj stanovi Kacunar

Post je objavljen 10.08.2015. u 16:21 sati.