Indijanka vegetarijanka
29.12.2016., četvrtak
Proso, prosim lepo
Velika šalica prosa Glavica crvenog luka Jedna paprika Jedna mrkva Jedna mala bundeva (jako mala, ili komad vece) Mali batat Par češnjeva bijelog luka Čili papričica, zdrobljena Sol, papar Maslinovo ulje Sve povrće isjeckati i pomiješati s prosom i malo maslinovog ulja. Staviti u dublju posudu za pećnicu te dodati vode da povrće 'ogrezne'. Peći na 200 stupnjeva dok sve ne omekša. Tijekom pečenja dodati još vode jer ju proso popije. Oznake: proso |
30.06.2016., četvrtak
Vege pljeskavice
Znam da sam već pisala o pljeskavicama od leće, ali ovdje je dorađeni i bolji recept. Količina od oka. Crvena leća Proso Crveni luk Bijeli luk Svježa paprika Zobene pahuljice Raženo brašno Sol, papar, čili Crvenu leću i proso oprati i ostaviti da se namaču barem dva sata, a može i preko noći (mada nema potrebe). Ocijediti višak vode, ali nije potrebno previše ocijediti, može i ostati otprilike decilitar vode u smjesi. Dodati sitno nasjeckan crveni i bijeli luk, papriku, sol, papar i čili, zobene pahuljice, a na kraju i raženog brašna toliko da sve stisne u kompaktnu smjesu. Na malo ulja u tavi stavljati žlicom pljeskavice (hrpice staviti pa zagladiti i oblikovati direkt na tavi, a tko voli rukama, može i tako) i peći s obje strane dok ne porumene. Paprika im daje posebno dobar 'šmek'. Poslužiti uz svježu salatu ili u pecivu s puno povrća. Oznake: pljeskavice, crvena leća, proso, recept, vegetarijanstvo, veganstvo |