Indijanka vegetarijanka
30.04.2015., četvrtak
Umak s tjesteninom
Proljeće je i priroda je prepuna hrane. Tako da se već tjednima jede mnogo kopriva, mevjeđeg luka, radiča (maslačka) i ostalog samoniklog bilja. Taman u školi dijete učilo o prehrani te moraju pisati dnevnik prehrane, dakle upisati što je svakog dana imalo za doručak, ručak i večeru. Međutim, tu je nastao problem. Tako je tjestenina s koprivama nazvana samo tjesteninom s umakom, popečci od kopriva samo popečcima, a salata od maslačka samo salatom. Zašto, dijete? – Zato jer bi mi se netko mogao smijati da to napišem. Ovo sve govori o našem društvu. Oznake: kopriva, maslačak, medvjeđi luk |
15.09.2014., ponedjeljak
Neobični ražnjići
Čačkalice Tofu Maslinovo ulje Bijeli luk, isjeckan Masline Nekoliko listova maslačka i trputca, isjeckano Ljuta feferonka,isjeckana Na malo maslinovog ulja ubaciti češnjak i listiće maslačka i trputca, promiješati par puta pa ubaciti masline, opet promiješati par puta, a onda dodati ražnjiće od tofua koji se naprave tako da se na svaku čačkalicu nabiju po dva komada tofua, svaki na kraj čačkalice. Kratko peći, dodati isjeckanu fefeornku, opet kratko ispeći i poslužiti, najbolje uz krumpir i salatu. Soli ne treba jer je već slano samo po sebi. Oznake: ražnjići, tofu, maslačak, trputac |