Indijanka vegetarijanka

30.04.2015., četvrtak

Umak s tjesteninom

Proljeće je i priroda je prepuna hrane. Tako da se već tjednima jede mnogo kopriva, mevjeđeg luka, radiča (maslačka) i ostalog samoniklog bilja. Taman u školi dijete učilo o prehrani te moraju pisati dnevnik prehrane, dakle upisati što je svakog dana imalo za doručak, ručak i večeru. Međutim, tu je nastao problem. Tako je tjestenina s koprivama nazvana samo tjesteninom s umakom, popečci od kopriva samo popečcima, a salata od maslačka samo salatom. Zašto, dijete? – Zato jer bi mi se netko mogao smijati da to napišem.

Ovo sve govori o našem društvu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: kopriva, maslačak, medvjeđi luk


15.09.2014., ponedjeljak

Neobični ražnjići

Čačkalice
Tofu
Maslinovo ulje
Bijeli luk, isjeckan
Masline
Nekoliko listova maslačka i trputca, isjeckano
Ljuta feferonka,isjeckana

Na malo maslinovog ulja ubaciti češnjak i listiće maslačka i trputca, promiješati par puta pa ubaciti masline, opet promiješati par puta, a onda dodati ražnjiće od tofua koji se naprave tako da se na svaku čačkalicu nabiju po dva komada tofua, svaki na kraj čačkalice. Kratko peći, dodati isjeckanu fefeornku, opet kratko ispeći i poslužiti, najbolje uz krumpir i salatu.

Soli ne treba jer je već slano samo po sebi.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: ražnjići, tofu, maslačak, trputac


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.