Indijanka vegetarijanka

10.06.2015., srijeda

Mliječi

Evo, jučer sam nakon određene pauze otišla do šume i uspjela naći prve gljive ovog proljeća. Radilo se o mliječima, kako ih mi ovdje zovemo te samo o jednoj lisičarki. Mliječi nisu popularne gljive, pretpostavljam zbog gorkog okusa i jer su pomalo tvrde koliko god ih pripremali. Međutim, meni to sve baš odgovara. Neki ljudi ih prokuhaju u mlijeku kako bi omekšale i izgubile gorčinu, međutim to mi ne pada na pamet jer mlijeko mi ne odgovara, a i da odgovara, bespotrebno se baca nešto što se može konzumirati (jer kad se gljiva prokuha, mlijeko se baca). Tako da ja mliječe uglavnom lagano prokuham u vodi, a onda dinstam kao i sve ostale gljive. Također su jako fine na vrućoj ploči ili gril tavi, okrenute s klobukom prema dolje i lagano posoljene, dakle spravljene kao pečurke (također puste fini sok u klobuk). Radujem se gljivama, ali ove godine komarci su zbilja za… poludjeti. Mislim da su mi popili 2 litre krvi dok sam uspjela pronaći ove gljive.


Image and video hosting by TinyPic

Oznake: mliječi, gljive, šuma, proljeće


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.