Indijanka vegetarijanka

04.07.2014., petak

Žute tikvice s tofuom

Žuta tikvica
Maslinovo ulje
Bijeli luk
Dimljeni tofu
Sol i papar

Tikvice prerezati uzdužno na tanke komade i na žlici ulja u velikj tavi ispeći lagano s obje strane. Posoliti i popapriti. Isto učiniti i s tofuom. Dvije žlice maslinovog ulja zagrijati, u njega ubaciti nasjeckani bijeli luk i odmah maknuti sa štednjaka (ili ako nikamo ne idete i ne muči vas miris bijelog luka, napravite bez grijanja ulja).

Svaki komad tikvice presjeći po pola. Tofu isjeći na male komade. Tako dobivene tikvice premazati mješavinom maslinovog ulja i češnjaka, staviti komadić tofua i zarolati.

Jako fino posluženo i toplo i hladno.

Image and video hosting by TinyPic


Oznake: tikvice, tofu, maslinovo ulje


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.