Indijanka vegetarijanka
20.07.2016., srijeda
Punjene tikve
Ove su domaće tikve izgledale kao patišon, mada su bile dosta veće. Kako bilo, napunila sam ih i ispale su odlično. Tikve (patišon), oprati, očistiti od koštica, odrezati samo kapicu Kuhani grah Glavica crvenog luka Paprika Paradajz (oguljen) Bijeli luk Vrhnje od riže Sol, papar, chili papričica Bijeli luk Nasjeckati luk, papriku i paradajz i veoma kratko prodinstati na malo maslinovog ulja (da uvene). U to dodati grah, posoliti, popapriti, dodati chili po želji te bijeli luk i dobro promiješati. Ovim puniti tikve i kad su pune preliti vrhnjem od riže (ima ga u DM-u). Peći u pećnici dok tikve ne omekane. Guštati uz kruh i svježu salatu. PRIJE: POSLIJE: Oznake: tikve, tikvice, patišon, punjene tikve, grah |
04.07.2014., petak
Žute tikvice s tofuom
Žuta tikvica Maslinovo ulje Bijeli luk Dimljeni tofu Sol i papar Tikvice prerezati uzdužno na tanke komade i na žlici ulja u velikj tavi ispeći lagano s obje strane. Posoliti i popapriti. Isto učiniti i s tofuom. Dvije žlice maslinovog ulja zagrijati, u njega ubaciti nasjeckani bijeli luk i odmah maknuti sa štednjaka (ili ako nikamo ne idete i ne muči vas miris bijelog luka, napravite bez grijanja ulja). Svaki komad tikvice presjeći po pola. Tofu isjeći na male komade. Tako dobivene tikvice premazati mješavinom maslinovog ulja i češnjaka, staviti komadić tofua i zarolati. Jako fino posluženo i toplo i hladno. Oznake: tikvice, tofu, maslinovo ulje |