Indijanka vegetarijanka

20.07.2016., srijeda

Punjene tikve

Ove su domaće tikve izgledale kao patišon, mada su bile dosta veće. Kako bilo, napunila sam ih i ispale su odlično.

Tikve (patišon), oprati, očistiti od koštica, odrezati samo kapicu
Kuhani grah
Glavica crvenog luka
Paprika
Paradajz (oguljen)
Bijeli luk
Vrhnje od riže
Sol, papar, chili papričica
Bijeli luk

Nasjeckati luk, papriku i paradajz i veoma kratko prodinstati na malo maslinovog ulja (da uvene). U to dodati grah, posoliti, popapriti, dodati chili po želji te bijeli luk i dobro promiješati. Ovim puniti tikve i kad su pune preliti vrhnjem od riže (ima ga u DM-u). Peći u pećnici dok tikve ne omekane. Guštati uz kruh i svježu salatu.

PRIJE:

Image and video hosting by TinyPic

POSLIJE:

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: tikve, tikvice, patišon, punjene tikve, grah


04.07.2014., petak

Žute tikvice s tofuom

Žuta tikvica
Maslinovo ulje
Bijeli luk
Dimljeni tofu
Sol i papar

Tikvice prerezati uzdužno na tanke komade i na žlici ulja u velikj tavi ispeći lagano s obje strane. Posoliti i popapriti. Isto učiniti i s tofuom. Dvije žlice maslinovog ulja zagrijati, u njega ubaciti nasjeckani bijeli luk i odmah maknuti sa štednjaka (ili ako nikamo ne idete i ne muči vas miris bijelog luka, napravite bez grijanja ulja).

Svaki komad tikvice presjeći po pola. Tofu isjeći na male komade. Tako dobivene tikvice premazati mješavinom maslinovog ulja i češnjaka, staviti komadić tofua i zarolati.

Jako fino posluženo i toplo i hladno.

Image and video hosting by TinyPic


Oznake: tikvice, tofu, maslinovo ulje


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.