Indijanka vegetarijanka

30.04.2013., utorak

Proljetne rolice s koprivama

Sastojci (odokativno):

Puno koprive
Sušeni ribani dimljeni tofu (ili svježi razmrvljeni)
Sojine ljuspice, prokuhane
Gotove tanke kore za savijače
Sol, papar
Bijeli luk
Ulje

Zakuhati vodu i koprive staviti unutra, ugasiti vatru i ostaviti da stoji par minuta. Ocijediti i dobro ižmikati. Nasjeckati. Pola kopriva pomiješati s tofuom, pola s ljuspicama. Svaki dio posoliti i popapriti i dodati nasjeckani bijeli luk (što više, to bolje). Sve dobro ohladiti, obavezno. Svaku koru tijesta za savijače odvojiti i prerezati u križ po pola, tako da se dobiju po četiri manja komada od svake velike kore. Na svaki manji komad tijesta staviti po oko dvije žlice nadjeva. Rolati kao da se prave male savijače. U tavi staviti samo žlicu ulja i svaku rolicu ispeći s obje strane. Poslužiti sa salatom i kuhanom rižom.

Mislim da bi se umjesto tofua i ljuspica super slagalo i s kuhanom lećom, ječmom ili rižom (zajedno u nadjevu s koprivama). Može se napraviti više rolica unaprijed i nepečene u hladnjaku mogu stajati dan - dva.

Nadjev s tofuom:

Image and video hosting by TinyPic

Nadjev s ljuspicama:

Image and video hosting by TinyPic

Gotove rolice pred pečenje:

Image and video hosting by TinyPic

Pečene rolice:

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: koprive, rolice, proljeće, tofu


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.