Indijanka vegetarijanka
26.04.2012., četvrtak
Odlična salata od svježih šampinjona
Sastojci odokativno: Šampinjoni Tjestenina (svrdla) Kuhani crveni grah (može jedna mala konzerva) Peršin 1-2 češnja bijelog luka Pola glavice crvenog luka Limunov sok Maslinovo ulje Sol Papar Ljuta feferonka Šampinjone očistiti i oguliti im kožicu te narezati na tanko. Pomiješati limunov sok, usitnjeni češnjak i maslinovo ulje te preliti preko šampinjona. Posoliti i popapriti i dobro promiješati te ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Skuhati tjesteninu i isprati pod hladnom vodom. Promiješati tjesteninu i gljive, dodati grah, peršin i sitno nasjeckani crveni luk. Začiniti ljutom feferonkom te dodati još soli i papra ako treba i – odličan tek! Salatu sam pravila sinoć i odlična je te izgleda lijepo, dekorativno. Drugi put ću dodati i malo kukuruza. |