Sastojci odokativno:
Šampinjoni
Tjestenina (svrdla)
Kuhani crveni grah (može jedna mala konzerva)
Peršin
1-2 češnja bijelog luka
Pola glavice crvenog luka
Limunov sok
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Ljuta feferonka
Šampinjone očistiti i oguliti im kožicu te narezati na tanko. Pomiješati limunov sok, usitnjeni češnjak i maslinovo ulje te preliti preko šampinjona. Posoliti i popapriti i dobro promiješati te ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Skuhati tjesteninu i isprati pod hladnom vodom. Promiješati tjesteninu i gljive, dodati grah, peršin i sitno nasjeckani crveni luk. Začiniti ljutom feferonkom te dodati još soli i papra ako treba i – odličan tek!
Salatu sam pravila sinoć i odlična je te izgleda lijepo, dekorativno. Drugi put ću dodati i malo kukuruza.
Post je objavljen 26.04.2012. u 09:33 sati.