HSP Velike Gorice održao konferenciju za medije: HSP i HRAST zajedno na vlast!

subota , 27.04.2013.

Jutros je u prostorijama Hrvatske stranke prava, u ulici Franje Lučića 15, održana konferencija za medije na kojoj je široj javnosti obznanjen dogovor HSP-a i pokreta HRAST o njihovom zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore!

U ime pravaša potpis na dogovor stavio je njihov aktualni predsjednik Lucijan Maslać, dok je u ime sve popularnijeg pokreta za hrvatski rast svoj potpis stavio naš proslavljeni književnik, autor kultnih Smogovaca, Hrvoje Hitrec, član predsjedništva HRAST-a.
Lucijan Maslać i Hrvoje Hitrec stiskom ruke zaključuju važnu koaliciju uz zadovoljan osmjeh HSP-ove glavne tajnice Mirele Bušljete FelcObje strane su se brzo i lako dogovorile za suradnju jer nemaju nikakvih bitnih razlika u programskim načelima koja se temelje na očuvanju nacionalnog jedinstva, domoljublju i prosperitetu svih građana Hrvatske, te jasno izraženim kršćanskim svjetonazorima.

Hrvatska stranka prava se u Velikoj Gorici potpuno obnovila nakon odstupanja prijašnje predsjednice i dijela članstva sa svojih pozicija. Novi predsjednik Lucijan Maslać u kratkom je vremenu uspio okupiti, te čak i proširiti članstvo u svojoj podružnici, aktivirao je brojne ogranke i krenuo vrlo aktivno u predizbornu promidžbu.
Na izborima za lokalnu i mjesnu samoupravu stranka izlazi u svim gradskim četvrtima, te u još nekoliko prigradskih s pravom se nadajući odličnim rezultatima.
Članovi stranke također su aktivni u prikupljanju potpisa za kandidaturu Lucijana Maslaća za gradonačelnika Velike Gorice, ali i za dr.sc. Željka Širanovića, županijskog vijećnika HSP-a, kojeg stranka kandidira za župana Zagrebačke županije.

S druge, pak, strane, HRAST bilježi sve veću popularnost diljem zemlje što se dobro vidjelo po rezultatima na EU izborima gdje su se u mnogim sredinama približili granici od čak 5 posto glasova.
Poznato je da vrh samog pokreta čine brojni hrvatski intelektualci koji su sve bolje organizirani i koji postaju sve respektabilniji politički čimbenik u zemlji. Začetnici su brojnih akcija i peticija, te su vrlo aktivni na gotovo svim društvenim mrežama, a javnost ih prepoznaje kao istinske promicatelje katoličkih i obiteljskih vrijednosti.

Vrijedi spomenuti da je s pravaške strane, na potpisivanje stigla i glavna tajnica HSP-a, Mirela Bušljeta Felc koja je time jasno pokazala koliko i u samoj Središnjici drže važnim ovaj dogovor.
Trenutak potpisivanja koalicije između svjetonazorski vrlo bliskih strana
Istog dana naši su članovi u jutarnjim satima nastavili skupljati potpise za potvrdu kandidature Lucijana Maslaća i gosp. dr.sc. Željka Širanovića.
Na Tržnom centru su im se pridružili i članovi vodstva našeg novog koalicijskog partnera, pokreta H-RAST predvođenim svima dragim likom, gosp. Hrvojem Hitrecom, članom njihovog predsjedništva.
ponovno nam se pridružio i naš kandidat za župana, gosp. Širanović, a svojom nazočnošću počastila nas je i glavna tajnica stranke gđa Mirela Bušljeta Felc.

Akcija se još jednom pokazala uspješnom i ona će se nastaviti sve dok se ne prikupi i posljednji potpis, jer su naši kandidati toga vrijedni.

Zajednička fotografija na Tržnom centru prigodom akcije prikupljanja potpisa za kandidature župana igradonačelnika


Mnogi su prolaznici spremno potražili osobne isprave u svojim torbama i potpisom podržali naše kandidature
Tržni centar se u subotu mogao zvati i Pravaški centar


Na kraju, još jednom:

Hvala svim našim dragim sugrađanima koji su svojim potpisima i dobrim željama podržali naše kandidate Lucijana Maslaća i dr.sc. Željka Širanovića !

Hvala i svima onima koji su barem malo zastali i popričali s njima ili s našim članovima koji su vodili ovu akciju!
HSP-u Velike Gorice pristupio Ivan Malić - "Tigar iz Kongore", višestruki državni prvak u atletici!

utorak , 23.04.2013.

Dragi naši pravaši i pravašice, veliko mi je zadovoljstvo objaviti da je u redove velikogoričkog HSP-a pristupio Ivan Tigar Malićar Malić, višestruki prvak Hrvatske u atletici, u kategoriji kadeta, juniora, pa čak i mlađih seniora!
Predsjednik Lucijan Maslać čestita Ivanu na učlanjenju u strankuTigar iz Kongore Kongore (mjesto kod Tomislavgrada) svakako spada u najveće hrvatske športske nade u ovom trenutku.
A za jednoga Duvnjaka reći još i da je veliki domoljub zaista nema potrebe. I Ivan je upravo takav. A kad si domoljub vrele krvi i nemaš veće ljubavi od Boga i domovine, onda je logičan politički izbor stranka čije je geslo "Bog i Hrvati"!

Naravno da je Ivan i praktični vjernik koji iako srednjoškolac, još uvijek redovito ministrira na misi za mlade u župi Navještenja.
Sve su to Ivanovi slobodni izbori.
Ipak, Ivan ima i jedan krivi izbor! Pitate se kakav? "Krivi izbor" je, naime, ime benda u kojem Ivan pjeva sa svojim prijateljima! Za sada bilježe nastupe po viđenijim gradskim lokalima i privatnim zabavama, ali kako Ivan u svemu rapidno napreduje, moguće je da nekadašnji "čupavac iz Čavoglava" dobije konkurenciju!

Na kraju, čestitke Ivanu koji je danas pred predsjednikom Lucijanom Maslaćem i članovima Izvršnog odbora stranke ispunio Zamolnicu za učlanjenje u Hrvatsku stranku prava, domoljubnu stranku s najdužom političkom tradicijom u Hrvatskoj!
Ivan pred stranačkim panoem sa pravaškom Zamolnicom....................

Mali ulomak iz podužeg intervjua kojeg je Ivan prije godinu dana dao tomislavgradskom portalu RTG-u:


RTG: Nastupao si i na Svjetskom i na Europskome prvenstvu. Proglašen si športskom nadom Velike Gorice, športskom nadom Zagrebačke županije. Podsjeti nas na one najbolje i tebi najznačajnije športske nastupe i uspjehe?


Ivan Malić: Nezgodno o sebi pričati ( smijeh ), ali evo pokušat ću biti što objektivniji.
Nastupa, a s njima i uspjeha. je mnogo. Višestruki sam prvak Hrvatske na 1500 metara u raznim dobnim kategorijama.
Da sada sve pojedinačno ne nabrajam, ali meni najznačajnije natjecanje bilo je prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i Europsko prvenstvo u Turskoj.
Uz natjecanje mi je velika čast bila i nositi hrvatsku zastavu na spomenutim natjecanjima, jer svi mi znamo za koga dišu naši ljudi, pa tako i ja.HSP Velike Gorice: dr.sc. Željko Širanović i Lucijan Maslać zajedno s članovima podružnice skupljali na trgovima potpise građana za svoje kandidature!

subota , 20.04.2013.

Danas, kao i jučer, članovi HSP-a Velike Gorice su na gradskim trgovima prikupljali potpise građana koji podupiru kandidature stranke za gradonačelnika i župana. Na ovoj stranici još to nismo objavili, pa to sada činimo: za gradonačelnika grada Velike Gorice predsjedništvo stranke je na zadnjoj sjednici jednoglasno podržalo LUCIJANA MASLAĆA, predsjednika podružnice, dok je je za župana, također aklamacijom, prihvaćen doktor znanosti dr.sci. ŽELJKO ŠIRANOVIĆ.
Na slici: dr.sc. Željko Širanović zajedno s velikogoričkim pravašima aktivno sudjeluje u akciji na Tržnom centru


Sama akcija prikupljanja potpisa odvijala se jučer na Sajmištu, dok smo danas bili pozicionirani na tri lokacije i to: na Tržnom centru, pored Robne kuće i na Trgu Stjepana Radića.
Raspoloženje građana bilo je raznoliko. Od krajnje razočaranosti u politiku i političare, preko beskrajnog čuđenja u razjedinjenost desnice, sve do onih koji nisu krili oduševljenje činjenicom da je stranka koju simpatiziraju zauzela gradska središta, razgovara sa svima, dijeli upaljače, kemijske, naljepnice sa stranačkim logom.

Tijekom akcije gdje je cijelo vrijeme bio nazočan i sudjelovao kandidat za gradonačelnika g-din Lucijan Maslać, veći dio jutra pridružio nam se i g-din Širanović koji je inače i županijski vijećnik naša stranke.
Na slici: kandidat za gradonačelnika Lucijan Maslać spremno odgovara i na najsloženija pitanja svojih sugrađanaZa kandidaturu gradonačelnika potrebno je prikupiti 1200 potpisa građana, dok je za župana potrebno 1500. U stranci smo uvjereni da ćemo do potrebnog roka prikupiti dovoljan broj potpisa.


HVALA SVIMA KOJI SU NAŠE KANDIDATE PODUPRLI SVOJIM POTPISOM, ALI HVALA I SVIMA KOJI SU NAM DOBRONAMJERNO PRISTUPALI I IZNOSILI VLASTITE STAVOVE I KRITIKE SPRAM SVIH POLITIČKIH OPCIJA, PA TAKO I NAŠE!


Bog i Hrvati!HSP Velike Gorice počeo s predizbornim akcijama

petak , 19.04.2013.

Pripreme za lokalne izbore su u jeku. Planiraju se razne akcije. HSP Velike Gorice će u narednim danima i tjednima učestalo izlaziti među građane. Raspoloženje među članovima i u vodstvu stranke je izrazito dobro, unatoč varljivim rezultatima EU izbora. Optimizma i energije ne manjka.
O samim aktivnostima ne želimo trošiti riječi. Građani će prvi čuti naše stavove i naše namjere. I to već danas.
A pravaški stav je oduvijek imao specifičnu težinu. Tako je i sada.
HSP ne proizvodi mlake i savitljive političare već naprotiv, čvrste, karakterne i odvažne. One koji će do iznemoglosti plivati protiv struje, ako je potrebno.
Jer, poznato je: ISTINA NE OVISI O KVANTITETU!

Ako budemo i potpuno usamljeni u borbi za istinu i pravo svakog našeg čovjeka, nećemo odustati. Ne, nećemo.
Jer imamo i karakter i stav!
Na slici: pozitivno ozračje na stranačkim sastancima


EU Izbori: Hvala svima koji su svoj glas dali listi broj 15!

ponedjeljak , 15.04.2013.

Najljepše hvala svim Velikogoričanima koji su spremno izišli na Izbore i svoj glas dali našoj stranačkoj listi!

Ne možemo se podičiti osobitim rezultatom, ali znajući da je naša stranka oduvijek gajila euroskepticizam vjerojatno je i to jedan od razloga što nas neodlučni glasači nisu prepoznali. Hipoteku trgovačke stranke koju nam je ostavio pređašnji predsjednik stranke da ne spominjem, a kamoli "Brdekovo prokletstvo" kojem je teško pobjeći.

Na izborima 19. svibnja ćemo svima u Gorici i šire pokazati da je HSP Velike Gorice jedna zdrava, poštena i stabilna struktura satkana od svježih, novih snaga koji u pravaškoj ideji vide najbolje ostvarenje za našu prelijepu domovinu.Na kraju, čestitamo izbornim pobjednicima i želimo im da u Europarlamentu što zdušnije zastupaju hrvatske nacionalne interese!

Bog i Hrvati!


HSP Velike Gorice: U nedjelju su EU-izbori, iziđite i glasujte za ONE KOJI HRVATSKOJ ŽELE DATI, a ne od nje uzimat! Zaokružite LISTU br. 15!

četvrtak , 11.04.2013.

Ne krijemo da od izbora za Europski parlament očekujemo značajne rezultate za našu stranku i njene kandidate.
Iako smo još uvijek u medijskoj zavjetrini, ne svojom krivnjom, vjerujemo da ćemo ipak doprijeti do očiju i ušiju hrvatskih građana koji su već dva desetljeća taoci velikih crveno-plavih zabluda.
Makar je i u našim redovima bilo velikih turbulencija kao i u svim drugim strankama, jedna se stvar nikada nije promijenila, a to je: HSP-ovo kontinuirano i dosljedno zastupanje hrvatskih nacionalnih interesa!
Može li to netko poreći?

Zato, dragi naši sugrađani i sugrađanke, dragi svi ostali, IZIĐITE NA EU- IZBORE 14. TRAVNJA I ZAOKRUŽITE PRAVAŠKU LISTU BROJ 15!!!


Sjetite se, barem vi stariji, kako ste u bliskoj prošlosti, u vrijeme jednopartijskog sustava, mogli samo sanjati da ćete MOĆI BIRATI KANDIDATE PO VLASTITOJ ŽELJI!
Bogu hvala, došlo je i to vrijeme, zato vas molimo, ISKORISTITE SVOJE DEMOKRATSKO PRAVO I GLASUJTE!

Za listu broj 15, naravno!

HVALA VAM!

Bog i Hrvati!
Evo i najvažnijih uputa za glasovanje, budući se ovi izbori po mnogočemu razlikuju od nacionalnih:


Na prvim hrvatskim izborima za Europski parlament osim za stranku ili nezavisnu građansku listu, glas se može dati i određenom kandidatu, što već izaziva zabunu među građanima, ali da zabune ne bude, pročitajte nekoliko pitanja i odgovora na tu temu. Bit će vam puno jasnije.


- Na koliko će se birališta organizirati prvi izbori za Europski parlament u Hrvatskoj?

- Na njih 6.614 u Hrvatskoj te na 82 biračka mjesta u inozemstvu.

- Birače bi moglo zbuniti preferencijalno glasovanje, na kojem uz stranačku ili građansku listu zaokružuju ime jednog kandidata?

- To je novost ovih izbora. Birač sada ima mogućnost da se odredi za jednu kandidacijsku listu te da unutar te liste da glas jednoj osobi koju smatra najboljom da bude njegov predstavnik u Europskom parlamentu.

- Kako će to konkretno izgledati, na izborima je 28 lista s 336 kandidata?

- Birač će izabrati jednu listu, koju će zaokružiti i onda unutar te liste će izabrati jedno od dvanaest imena s te liste.

- Može li birač zaokružiti samo stranku, a ne i kandidata s liste?

- Može, tada glas ide stranačkoj listi.


- Je li moguće zaokružiti jednu stranku i kandidata s liste neke druge stranke?

- Moguće je, ali tada će vrijediti samo glas za stranku, a ne i za posebnog kandidata. Listić se u tom slučaju neće poništiti.

Branitelji i Thompson poručili vladajućima: "Nema predaje! Ne damo Vukovar!"

nedjelja , 07.04.2013.

Danas je u Zagreb gradu održan veleban prosvjed hrvatskih domoljuba iz cijele domovine. Zaista je bio užitak biti dijelom toga skupa, makar povod nipošto nije bio svečarski ni zabavan. A povod nam je dala aktualna vladajuća garnitura koja nije pokazala nimalo sluha na ustrajne prosvjede Vukovaraca da se u njihovom gradu dokine Ustavom zajamčeno pravo manjinskim Srbima za dvojezično pismo.
Reći će nam večeras u medijima "pa što ovi hoće, zar se Zakon ne treba poštovati?"
Ali, pitamo mi njih: da li je Ustav i Zakon načinjen zbog nas, građana ove države ili smo mi tu zbog Zakona?! Drugim riječima, gospodo na vlasti, NAČINITE ZAKON PO MJERI OVOGA VREMENA I KONKRETNE SITUACIJE, da konačno zavlada mir u Vukovaru. Jer, ako mira nema u Vukovaru, neće ga biti nigdje gdje je Hrvata, jer je Vukovar naša dika i naš ponos.

Bog i Hrvati!
EU IZBORI: Glasujte za listu HSP-a jer ona Hrvatskoj jamči budućnost! Iziđite na izbore i zaokružite listu broj 15.!

Iako se naša stranka rezolutno protivila ulasku naše države u Europske integracije, sada kada je većinom glasova na referendumu izmanipulirani hrvatski narod pristao na to, smatrajući da je upravo EU ona slamka spasa za koju se treba uhvatiti u vrijeme enormne nezaposlenosti i rastućeg siromaštva, Hrvatska stranka prava izlazi na izbore za Europski parlament ne bi li svom narodu skinula povez s očiju prije nego li se sunovrati u provaliju laži i prijevara...u istu onu provaliju u kojoj se našla Grčka, Portugal, Mađarska, Španjolska, Italija, Slovenija...


Dragi građani Velike Gorice, dragi naši pravaši,

na izborima koji su pred nama možete barem djelomice popraviti ono u što su nas uvukli anacionalni Ivica Račan i "kralj manipulacije" Ivo Sanader, a brižno nastavila njegova najbolja učenica gđa Kosor. Zadnji čavao u "hrvatski lijes" zabila je gđa Pusić izdajom hrvatskih štediša Ljubljanske banke. Premijer Milanović se odrekao Vukovara i sad od hrvatskih građana očekuje nagradu u vidu što većeg broja mjesta u EU parlamentu...

Zato, molim sve vas kojima je Hrvatska i hrvatsko još na srcu da IZIĐETE NA IZBORE I ZAOKRUŽITE LISTU BROJ 15. jer to je lista ljudi koji još mogu spasiti Hrvatsku i njene nacionalne interese!
To je lista ljudi koji još nisu "pokopali" svoju domovinu i nikada neće. Oni će Hrvatsku oživjeti i vratiti joj puno dostojanstvo bilo da je rječ o kulturnom, gospodarskom ili nacionalnom aspektu.

Hrvatska stranka prava je OPET ONA PRAVA, i glasom za njenu listu glasali ste za HRVATSKU BUDUĆNOST!
Bez stranaka s domoljubnim predznakom, vjerujte, ona budućnosti nema.Bog i Hrvati!

HSP Velike Gorice POZIVA VAS DA DOĐETE SUTRA U 12.05 NA TRG BANA JELAČIĆA NA SVEHRVATSKI PROSVJED PROTIV ĆIRILICE U VUKOVARU I OPĆEG STANJA U DRŽAVI!

subota , 06.04.2013.

Dragi naši sugrađani, pravaši i svi ljudi dobre volje koji ste u dobrom zdravlju i mogućnosti, od srca vas pozivamo da nam se pridružite SUTRA U 12.05 sati NA TRGU BANA JELAČIĆA gdje ćemo zajednički, dostojanstveno ali glasno PROSVJEDOVATI PROTIV UVOĐENJA ĆIRILČNOG PISMA U JAVNI ŽIVOT HRVATSKOG GRADA VUKOVARA!

Prosvjed organizira Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, a cilj prosvjeda jest UPOZORITI HRVATSKO POLITIČKO VODSTVO NA ČELU S PREMIJEROM I PREDSJEDNIKOM NA NEDOPUSTIVO GAŽENJE KULTURNOG I NACIONALNOG IDENTITETA VLASTITE NACIJE, GAŽENJE DOSTOJANSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I DOMOVINSKOG RATA ALI I SVEKOLIKO EKONOMSKO OSIROMAŠENJE OBIČNOG GRAĐANINA.

Prosvjed će pjesmom podržati i jedini pjevač na hrvatskoj estradi koji u kontinuitetu i iskreno u svojim pjesmama veliča domoljublje i sve vrijednosti za koje su se čestiti Hrvati kroz stoljeća žrtvovali. Naravno, riječ je o Marku Perkoviću Thompsonu iz živopisnih i opjevanih Čavoglava.
Uz njega će zasvirati i jedan tamburaški sastav.
Dođite, dakle, i ponesite sa sobom hrvatska nacionalna obilježja i dobre namjere. Nećemo vrijeđati, ali ćemo svima pokazati da nas itekako moraju respektirati jer smo mi željeli i stvorili ovu državu pa je se zato nikad nećemo ni odreći.
Bolji smo i brojniji od onih koji s nama upravljaju.Oni koji Hrvatsku ne vole neka se sutra sakriju.

Bog i Hrvati!

HSP Velike Gorice predao liste kandidata za lokalne izbore! Predsjednik Maslać iznimno zadovoljan brojem lista, te očekuje odlične rezultate!

petak , 05.04.2013.

Zadnjeg dana roka za predaju kandidacijskih lista bilo je vrlo živo u Velikoj Gorici. Budući su mnoge manje stranke relativno kasno ili pak u zadnji čas doznale da su gradske vlasti raspisale izbore za lokalnu samoupravu, moglo se pred vratima mnogih stranačkih prostorija vidjeti puno nervoznih lica sa po nekoliko mobitela u rukama.
Trebalo je u kratkom vremenu alarmirati vlastito članstvo i pojedincima dati točne smjernice kako da brzo ispune formulare te iste odnesu u zgradu općine, a potom natrag u stranačke odaje.

HSP Velike Gorice, smireno je i bez prevelikih napetosti obavio veliki posao tako da je predsjednik stranke Lucijan Maslać s neskrivenim zadovoljstvom, sinoć oko 23 sata, predao brojne liste svojih kandidata.
( Na slici, Lucijan Maslać u sredini, lijevo je tajnik Tomislav Marjanović, a desno rizničar Šime Bačić koji su ga dopratili do sobe za predaju lista)

Treba napomenuti da je HSP na ove izbore izišao potpuno samostalno iako je bilo pregovora s "pravaškom braćom" iz HČSP-a. Iako do te koalicije nije došlo, želimo im, svakako, da ubilježe dobre izborne rezultate. Vjerujemo da su se za izbore dobro pripremili.

Što se naše stranke tiče, bez lažne skromnosti, od ovih izbora zaista puno očekujemo. Tim prije što se stranka pod novim vodstvom potpuno reorganizirala i postala otvorena za svakog svojeg člana. Svaki se naš član, više nego ikad prije, osjeća važnim dijelom naša pravaške družbe, te je u stranačke prostorije uvijek i u svako doba dobrodošao, ali i pozvan doći.
<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.