PRAVAŠKA INICIJATIVA: Trg Blage Zadre umjesto Trga maršala Tita

subota , 02.11.2019.

Pravaški savez HSP-HČSP Velike Gorice još jednom želi javno ukazati kako je krajnje vrijeme za uklanjanje imena Trga maršala Tita u gradskoj četvrti Vladimir Nazor. Samo je nekoliko gradova u Republici Hrvatskoj koji to još nisu učinili, a među njima je i Velika Gorica. Valja napomenuti kako je čak i EU parlament u rujanskoj deklaraciji od zemalja članica zatražio uklanjanje simbola totalitarnog komunizma. Maršal Tito to zasigurno jest. Umjesto imena neprijepornog zločinca koji je odgovoran za brojna stratišta hrvatskog življa na području bivše države, pa čak i izvan nje, Pravaški savez predlaže imenovati ovaj lijepi trg po jednom od najvećih heroja novije hrvatske povijesti, general -bojniku Blagi Zadri, zapovjedniku obrane Borova naselja i zapovjedniku 3. Bojne204. Brigade HV za Borovo naselje i Trpinjsku cestu.
„Za Hrvatsku ću dati život, samo da mi je doživjeti dan kad bude nezavisna i priznata“ – poznate su njegove riječi. No, nije, nažalost, dočekao slobodnu Hrvatsku. Ipak, njegovo ime postalo je simbol junaštva i hrabrosti, a zbog svoje karizme i jedan je od najpoštovanijih ikona Domovinskog rata. Ulice po njemu, osim u Vukovaru, postoje još samo u zagrebačkim Sesvetama, te u Splitu.

HSP02


Također podsjećamo gradonačelnika Dražena Barišića na neispunjeno obećanje iz veljače 2016. godine kada je u dvorani Pučkog učilišta tijekom Braniteljske predstave o Vukovaru javno obećao kako će Grad imenovati ulice ili trgove po velikogoričkim vitezovima koji su pali braneći upravo Vukovar. Riječ je o Mladenu Amstrongu Grofu, Tihomiru Tomašiću Tihici i Željku Hercegu Džeri. Na slijedećoj poveznici možete vidjeti jasno izgovoreno obećanje poštovanog gradonačelnika: https://youtu.be/I60B-bEl5KQ
Vjerujemo da je sada, napokon, došlo vrijeme da se ovo obećanje ispuni.Uskoro ćemo obilježiti još jednu tužnu obljetnicu pada grada Vukovara, simbola junačke obrane, presudne u borbi za slobodu i neovisnost naše domovine.
Pitamo se, kako doći osamnaestog studenog na vukovarsko Sajmište, Trpinjsku cestu, Mitnicu, Ovčaru... a u svom gradu ne imati Vukovarsku ulicu, niti trg po nijednom vukovarskom heroju, a imati još uvijek Trg mršala Tita, onog istog, čija je Armija rušila Vukovar i ubijala nedužne?! Zar ćemo ići u Vukovar pognute glave, znajući da žrtvu njegovih branitelja štujemo samo riječima, a djela nemamo?!

Zato, tražimo, da se u nakraćem vremenskom roku preimenuje Trg maršala Tita u Trg Blage Zadre, imenuje Vukovarska ulica, kao i ulice po Mladenu Amstrongu Grofu, Tihomiru Tomašiću Tihici i Željku Hercegu Džeri, kako je već i obećano.
Građane, uz to, treba osloboditi troškova izmjene dokumenata.

Znamo, dakako, da postoji pregršt drugih tema koje su za građane Velike Gorice od životne važnosti, ali ova inicijativa zaslužuje posebnu pozornost jer nosi jednu duhovnu i moralnu dimenziju (zahvalnost) koja nas čini boljim ljudima.

Bog i Hrvati!

HSP Velike Gorice – Podružnica „Mladen Amstrong Grof“


EU Izbori: Nije ostvaren željeni mandat, ali su rezultati obećavajući

ponedjeljak , 27.05.2019.

Rezultate izbora za europski parlament smo iščekivali u izbornom stožeru saveza Neovisni za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava, na zagrebačkom Jankomiru, dvorana L'amoure.
Iako su prve izlazne ankete predskazivale dobitak jednog mandata, tijekom večeri se to pokazalo nedohvatljivim, tako da smo se zaustavili na 4,37 posto glasova, uz iznimno lošu izlaznost birača, od svega 29 posto.
Dakako da rezultatom ne možemo u potpunosti biti zadovoljni jer nije ostvaren cilj - jedno mjesto u EU parlamentu. Ipak, gledajući rezultate u većini hrvatskih županiji i dijaspori, naše zadovoljstvo je opravdano i na njima gradimo temelj za domaće parlamentarne izbore.

Bog i Hrvati!


61173158-1305455846280469-7629349857576091648-o

Uspjeh pravaša u Velikoj Gorici: Za 3. dijete 10.000 kn, za 4. dijete 15.000 kn!

subota , 09.02.2019.

sanjin-klari-bakar

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST HSP-a VELIKE GORICE


"Jedna od najvažnijih programskih smjernica Hrvatske stranke prava - Velika Gorica, oduvijek je bila pronatalitetna politika. Slijedom toga smo se, kao partner u velikogoričkoj vladajućoj koaliciji, zalagali za znatnije povećanje jednokratnih naknada za novorođenčad koje su u našem gradu do danas bile na razini nedostojnoj veličine i važnosti grada kao što je Velika Gorica, a sve kako bi time potakli rast i širenje obitelji.

Budući je prijedlog Pravaškog saveza (HSP/HČSP) na koncu, prihvaćen od naših koalicijskih partnera, na čemu im se zahvaljujemo, koristimo prigodu izraziti veliko zadovoljstvo i informirati velikogoričku pa i širu javnost da je stupila na snagu

Odluka koju je potpisao gradonačelnik Velike Gorice, gospodin Dražen Barišić, a kojom će, s prvim danom siječnja 2019. godine, jednokratna naknada za treće dijete u obitelji iznositi 10.000 kuna, dok će naknada za četvrto i svako slijedeće dijete iznositi 15.000 kuna.

Ovim pravaškim demografskim mjerama Veliku Goricu smo svrstali među lokalne jedinice koje najviše izdvajaju za novorođene."Bog i Hrvati!

HSP Velika Gorica, Podružnica „Mladen Amstrong Grof“
Lucijan Maslać, predsjednik i gradski vijećnikVelikogorički pravaši proslavili "Vincekovo"

srijeda , 24.01.2018.

Na imanju bivšeg pravaškog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice, Krunoslava pl. Hrvačića, u Bregima Jajtinim, nedaleko od Šiljakovine, na tradicionalan je način blagoslovljen trs u vinogradu i proslavljen blagdan svetog Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara.
Proslavi je nazočio velik broj velikogoričkih pravaša, članova pravaškog saveza HČSP-HSP, na čelu s predsjednicima podružnica, Jozom Radošem i Lucijanom Maslaćem, gradskim vijećnikom.
Slavlju se pridružio i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić sa zamjenikom Krešimirom Ačkarom, te predsjednikom Gradskog vijeća Nevenom Karasom, a nešto potom i saborski zastupnik Ivan Šuker.
Uz živu glazbu, špek, vino i kobasice druženje je potrajalo do dugo u noć.


Pravaški savez: Ostvarili smo svoj cilj! Ušli smo u Gradsko vijeće!

nedjelja , 21.05.2017.

Nakon što je obrađeno 95,76 posto biračkih mjesta na području Grada Velike Gorice poznato je kako će sve liste za Gradsko vijeće imati svoje predstavnike, među njima i Pravaški savez za Veliku Goricu koji čine Hrvatska čista stranka prava i Hrvatska stranka prava.
-To je bilo i očekivano, mi smo postigli svoj cilj i ušli u Gradsko vijeće. U Županiji i Velikoj Gorici bila je mala izlaznost birača što je čudno i to sigurno ima utjecaj na sve rezultate. Zadovoljni smo s postignutim i hvala biračima što su na našoj strani, hvala Bogu sve je prošlo u redu i mirno-izjavio je Krunoslav Hrvačić koji ulazi u Gradsko vijeće Grada Velike Gorice.
Na izborima za gradonačelnika Hrvačić je osvojio 6,24 posto glasova odnosno 1.341 glas. Za Gradsko vijeće Pravaški savez dobio je 5,54 posto glasova (1148) no tek 542 birača s područja Velike Gorice dalo je glas Pravašima za Županijsku skupštinu. Na izborima za Županijsku skupštinu HSP i HČSP na čelu sa Željkom Širanovićem u cijeloj Županiji osvojili su tek 1,67 posto glasova, odnosno njih 1.853 što nije dovoljno za ulazak u Skupštinu.

18581613_1371668086253469_3541791066009848040_n

Predstavljanje pravaškog kandidata za gradonačelnika u Velikoj Gorici

subota , 22.04.2017.

U Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica održano je jučer javno predstavljanje pravaškog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice mr. sc. Krunoslava Hrvačića dr. vet. med. Potpisan je i Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore HSP-a i HČSP-a, Sporazum za Gradonačelnika Velike Gorice, Sporazum za članove Gradskog vijeća kao te Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Županijsku skupštinu Zagrebačke županije.

Krunoslav-Hrvačić-kandidat-za-gradonačelnika-HSP– Prigodne govore održali su prof. Jozo Radoš – predsjednik HČSP-a podružnice Velika Gorica, Lucijan Maslać – predsjednik HSP-a podružnice “Mladen Amstrong Grof” Velika Gorica, dr.sc. Željko Širanović – predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Zagrebačke županije, te Mirna Sunić Žakman – dopredsjednica HČSP-a. Kao posebni gosti obratili su se i dr. Tomislav Sunić – hrvatski emigrant, profesor, pisac i politolog, te general Željko Glasnović – nezavisni saborski zastupnik za dijasporu. Obojica su dali punu potporu pravaškom savezu i poželjeli im uspjeh na skorim izborima – poručuju iz stranke.

Svoj program pod nazivom “Obnovimo naš grad Veliku Goricu” na kraju je predstavio Hrvačić te pod sloganom “Za pravicu” iznio najvažnije točke svoga programa.

– Posebno je istaknuo pitanje poticaja demografskoj obnovi, pitanje zaštite neradne nedjelje na području grada, razvoj poduzetništva i turističkog potencijala, a uz brojne točke programa dotakao se i aktualne teme, gradnje asfaltne baze u Lomnici koju je nazvao nedopustivom jer bi imalo velike i nesagledive štetne posljedice za cijelo Turopolje i velik dio Zagreba – poručuju iz stranke.

Na samom početku svirana je himna “Lijepa naša” te je minutom šutnje odana počast palim hrvatskim braniteljima.

Foto: Branko Blašković TuropolskiPravaši tradicionalno dijelili maslinove grančice

subota , 08.04.2017.

Pravaški savez u Velikoj Gorici, HSP i HČSP, na Tržnom centru u Velikoj Gorici dijelio je sugrađanima jutros maslinove grančice uoči Cvjetnice.
Uz vodstva obiju pravaških produžnica i velik broj članova, u akciji je sudjelovao i zajednički kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, mr.sc. Krunoslav Hrvačić dr. met.ved. koji je tom prilikom porazgovarao s građanima.
-Vjerujemo da je ova uspješna akcija samo uvod u uspješne rezultate ovog pravaškog saveza na skorim lokalnim izborima-istaknuli su pravaši.
(VG danas)

dsc_0897Gradonačelniče, nemojte nas "vozati" za četiri kune!

četvrtak , 02.03.2017.

Predsjednik podružnice Hrvatske stranke prava u Velikoj Gorici, Lucijan Maslać oglasio se na temu pojeftinjenja javnog prijevoza
o kojem velikogoričko gradsko čelništvo na sva zvona izvještava javnost.

17092216_10208727478607483_1796642301_n


"Prije svega pozdravljamo odluku ZET-a o ukidanju tri tarifne zone na području Velike Gorice, te formiranju jedne jedinstvene zone za područje našeg grada. Tom odlukom prije svega će profitirati stanovnici naših prigradskih naselja i sela.
Međutim, svjesni smo činjenice da najveći broj naših sugrađana usluge ZET-a koristi na relaciji Gorica-Zagreb i obratno, a ova promjena prikazana je javnosti u poznatom populističkom stilu gdje je građanima dana lažna nada te je samo zagolicana mašta kad je fokus stavljen na cijenu vožnje od četiri kune u trajanju od pola sata.
No, naravno da se radi o još jednoj manipulaciji i marketinškom triku s obzirom da navedena karta ne vrijedi ukoliko prelazite iz jedne zone u drugu, što će reći, čim se vrata autobusa zatvore u Velikoj Mlaki dužni ste platiti dva puta po pola sata, prvu za područje Velike Gorice, a drugu, nakon samo tri minute vožnje, za područje Zagreba.Ovdje samo treba reći da za onu populaciju koja koristi prijevoz ZET-om od Gorice do Zagreba ova odluka neće donijeti nikakvu posebnu promjenu jer onaj tko koristi pokaznu kartu njemu se ne isplati prijeći na polusatne karte s obzirom na ograničenja koja one nose (vrijede samo u jednoj zoni, vrijede za jedan smjer...)

Zbog svega toga, umoljavamo cijenjenog gradonačelnika Velike Gorice, da nas ubuduće oslobodi sličnih euforičnih najava koje
nemaju adekvatno uporište u stvarnim odlukama, već u činjenici da se približavaju lokalni izbori"
- završava Maslać.

SABOR HSP-a: Karlo Starčević novi predsjednik, izabrano i novo predsjedništvo stranke

subota , 25.02.2017.

Danas je u zagrebačkom hotelu "Internacional" održan izborni Sabor Hrvatske stranke prava.
Više od 250 izaslanika iz cijele Hrvatske, uz brojne goste, sudjelovali su u izboru novog vodstva stranke. Kako je i očekivano, za novog predsjednika najstarije stranke u Hrvata jednoglasno je izabran gospodin Karlo Starčević, a uz njega je izabrano još i deseteročlano predsjedništvo.
Izaslanstvo naše podružnice činili su Lucijan Maslać, Ivica Gašpar i Robert Bodružić.
Naši gosti na Saboru su bili predstavnici mladeži Ivan Lerotić, Karlo Blagaj i Antonio Fukat.

16939616_722854261207300_5041011352583342529_n


Kandidat za predsjedništvo stranke iz naše županije, gospodin Željko Vukić, unatoč velikom broju glasova koje je dobio, nije izabran.
U Veliku Goricu smo se, ipak, vratili s puno zadovoljstva jer je cjelokupno ozračje na Saboru bilo na iznimno visokom nivou, novoizabrani ljudi s dobrim referencama, a sama organizacija, također na visokoj razini.
Novi predsjednik je u nastupnom govoru najavio da će zastupati sve hrvatske strateške interese koji su danas ugroženi zbog sluganske i izdajničke politike dviju partija koje su se izmjenjivale na vlasti, a čiju je vladavinu, a ne služenje narodu, obilježila u svijetu nezapamćena pljačka javnog dobra, korupcija, nepotizam i mnoga druga zla koja su zemlju s velikim gospodarskim potencijalom doveli do ruba siromaštva i prezaduženosti.
Sabor stranke HSP-a pratili su i pozdravili predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec i dopredsjednik HČSP-a Ivan Ilčić uz brojne druge ugledne goste.

16835811_722732464552813_2084125979227432232_o


Na kraju, samo želimo zahvaliti dodadašnjem predsjedniku stranke, gospodinu Danielu Srbu na doprinosu koji je dao stranci, a posebno na načinu vođenja kojim je značajno digao letvicu uljuđenosti i civiliziranosti u javnom ophođenju.
To se posebno osjetilo danas, na Saboru stranke gdje je ponajviše zahvaljujući njemu, sve proteklo onako kako i dolikuje jednom ovako velikom skupu.
Možda je mogao učiniti više, možda nije, no u svakom slučaju, odlazi uzdignute glave i čista obraza.
Hvala vam, gospodine Srb!

Novom predsjedniku želimo da uz pomoć svakog pojedinog člana ove stranke afirmira pravaštvo na političkoj sceni kao hrvatsku nužnost i neminovnost. Pravaštvo je izvor s kojeg su pili mnogi naši velikani kroz povijest i mnogi čestiti puk hrvatski.
Zdrava, snažna, bogata i nacionalno svjesna Hrvatska naš je imperativ.
Predsjedniče Starčević, idemo svi skupa vratiti Hrvatsku - k izvoru! Bog i Hrvati!

16998200_722733197886073_4909016910612117378_nTekst i slike: I. Gašpar

9. Sjednica županijske organizacije HSP-a u Zagrebu

srijeda , 22.02.2017.

Jučer je održana 9. sjednica Predsjedništva županijskog vijeća, županijskog Nadzornog odbora i županijskog Časnog suda HSP-a Zagrebačke županije na kojoj su iz Velike Gorice sudjelovali tajnik i član predsjedništva istog tijela, Lucijan Maslać i Ivica Gašpar.
Tema sjednice je bila priprema za Izborni sabor stranke.

Pravaši se u Kutini poklonili herojima HOS-a

subota , 18.02.2017.

16831114_718668601625866_7185987989658925667_n

Danas je u Kutini zasjedao Glavni stan Hrvatske stranke prava. Na sjednici je sudjelovao Lucijan Maslać koji je član toga tijela dok su kao gosti nazočili još Ivica Gašpar i Robert Bodružić. Prije sjednice, brojni pravaši iz cijele domovine obišli su posljednja počivališta trojice kutinskih vitezova: Zdravka Bezuka, Ivana Krajinovića Iće i Velimira Kvesića.
Sva trojica su bili pripadnici HOS-a i branili su Vukovar. Ivan je smaknut na Ovčari, Zdravko preminuo u Vukovarskoj bolnici od posljedica ranjavanja, dok je Velimir Kvesić preminuo nakon rata.Kutina može biti ponosna što je imala takve sinove. Među onima koji su danas upalili svijeće i pomolili se za njihove duše bili su i njihovi suborci Damir Markuš - Kutina, Petar Gelo, Željko Soldo, Vladimir Alf Balgač.
Na čelu brojne delegacije pravaša, danas je koračao kandidat za predsjednika stranke Karlo Starčević.
Nakon sjednice Glavnog stana, održana je izborna skupština podružnice HSP Kutina na kojoj je izabrano novo vodstvo.
Novi predsjednik kutinskih pravaša je Damir Markuš kojemu smo od srca čestitali i poželjeli mu uspjeh u radu.

Domaćinima zahvaljujemo na lijepom gostoprimstvu!

16640856_718668631625863_4577318913955690558_n

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.