Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hspvg

Marketing

HSP Velike Gorice: U nedjelju su EU-izbori, iziđite i glasujte za ONE KOJI HRVATSKOJ ŽELE DATI, a ne od nje uzimat! Zaokružite LISTU br. 15!

Ne krijemo da od izbora za Europski parlament očekujemo značajne rezultate za našu stranku i njene kandidate.
Iako smo još uvijek u medijskoj zavjetrini, ne svojom krivnjom, vjerujemo da ćemo ipak doprijeti do očiju i ušiju hrvatskih građana koji su već dva desetljeća taoci velikih crveno-plavih zabluda.
Makar je i u našim redovima bilo velikih turbulencija kao i u svim drugim strankama, jedna se stvar nikada nije promijenila, a to je: HSP-ovo kontinuirano i dosljedno zastupanje hrvatskih nacionalnih interesa!
Može li to netko poreći?

Zato, dragi naši sugrađani i sugrađanke, dragi svi ostali, IZIĐITE NA EU- IZBORE 14. TRAVNJA I ZAOKRUŽITE PRAVAŠKU LISTU BROJ 15!!!


Sjetite se, barem vi stariji, kako ste u bliskoj prošlosti, u vrijeme jednopartijskog sustava, mogli samo sanjati da ćete MOĆI BIRATI KANDIDATE PO VLASTITOJ ŽELJI!
Bogu hvala, došlo je i to vrijeme, zato vas molimo, ISKORISTITE SVOJE DEMOKRATSKO PRAVO I GLASUJTE!

Za listu broj 15, naravno!

HVALA VAM!

Bog i Hrvati!








Evo i najvažnijih uputa za glasovanje, budući se ovi izbori po mnogočemu razlikuju od nacionalnih:


Na prvim hrvatskim izborima za Europski parlament osim za stranku ili nezavisnu građansku listu, glas se može dati i određenom kandidatu, što već izaziva zabunu među građanima, ali da zabune ne bude, pročitajte nekoliko pitanja i odgovora na tu temu. Bit će vam puno jasnije.


- Na koliko će se birališta organizirati prvi izbori za Europski parlament u Hrvatskoj?

- Na njih 6.614 u Hrvatskoj te na 82 biračka mjesta u inozemstvu.

- Birače bi moglo zbuniti preferencijalno glasovanje, na kojem uz stranačku ili građansku listu zaokružuju ime jednog kandidata?

- To je novost ovih izbora. Birač sada ima mogućnost da se odredi za jednu kandidacijsku listu te da unutar te liste da glas jednoj osobi koju smatra najboljom da bude njegov predstavnik u Europskom parlamentu.

- Kako će to konkretno izgledati, na izborima je 28 lista s 336 kandidata?

- Birač će izabrati jednu listu, koju će zaokružiti i onda unutar te liste će izabrati jedno od dvanaest imena s te liste.

- Može li birač zaokružiti samo stranku, a ne i kandidata s liste?

- Može, tada glas ide stranačkoj listi.


- Je li moguće zaokružiti jednu stranku i kandidata s liste neke druge stranke?

- Moguće je, ali tada će vrijediti samo glas za stranku, a ne i za posebnog kandidata. Listić se u tom slučaju neće poništiti.







Post je objavljen 11.04.2013. u 15:29 sati.