Hrvatska numizmatika

ponedjeljak, 15.04.2024.

S Natkom Bajićem o numizmatičkim temama



Uvijek je veliko zadovoljstvo razgovarati s ljudima koji su dugo godina u numizmatici, a još uvijek su mladi i širokih su shvaćanja i široke kulture. Jedan od takvih ljudi je i Natko Bajić, kolega numizmatičar i prijatelj iz Splita.

Natko je u numizmatici od djetinjstva i u ovom videu govori kako je tekao njegov numizmatički put do današnjih dana. Razgovarali smo vrlo opušteno o skupljanju općenito, značaju numizmatike za čovjeka-pojedinca, certificiranju, literaturi i još o mnogim drugim stvarima.

Ovaj video je snimljen u prosincu 2023. godine.

Link na video: S Natkom Bajićem o numizmatičkim temama

Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viščević, Zlatko Viscevic, kolekcionarstvo, hobi, skupljanje, kolekcija, zbirka, procjena, vrijednost, numizmatika, metalni novac, novac, stari novac, kovanice, kovani novac, Natko Bajić, Split, numizmatičar, razgovor, intervju, certificiranje, numizmatička literatura, edukacija, umjetnost, Obrazovanje, katalogizacija

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.02.2022.

Najvažniji numizmatički savjet



Vrlo često me pitaju koji je najvažniji savjet koji mogu dati, a koji je vezan uz bavljenje numizmatikom. Onda kolegama numizmatičarima prenosim ono što sam davno naučio od starijih i iskusnijih numizmatičara. Savjet je vrlo jednostavan i svodi se na jednu rečenicu. Pogledajte u videu o čemu se radi. Video je snimljen 2022. godine i izrađen je za dokumentarno-edukativne svrhe.

Link na video: Najvažniji numizmatički savjet

Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viscevic, Zlatko Viščević, kolekcionarstvo, hobi, skupljanje, kolekcija, procjena, vrijednost, cijena, numizmatika, savjet, Savjetovanje, edukacija, numizmatičar, numizmatičari, faleristika, stari novac, odlikovanja, ordeni, medalje

- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #