Hrvatska numizmatika

utorak, 18.10.2022.

Najskuplji zlatnik na svijetu... Cijena? Astronomska!



U današnjem videu govorimo o najskupljem zlatniku na svijetu koji od 2021. drži rekord kao najskuplja kovanica ikada prodana na numizmatičkom tržištu. Radi se o primjerku koji je put do numizmatičkog tržišta započeo jednom krađom, da bi uz čitav niz pravnih i pravosudnih peripetija u koje je bila umiješana američka tajna policija, jedna okrunjena glava i niz drugih aktera, na kraju ipak bio legaliziran i prodan čak dva puta na aukcijama za rekordne iznose. O kojem zlatniku se radi i za koji je basnoslovni iznos prodan... pogledajte u današnjem videu.

Ovaj video je snimljen u listopadu 2022. godine i izrađen je za dokumentarno-edukativne svrhe.

Članak o ovoj temi pročitajte ovdje.

Link na video: Najskuplji zlatnik na svijetu... Cijena? Astronomska!

Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viščević, Zlatko Viscevic, kolekcionarstvo, hobi, skupljanje, kolekcija, zbirka, procjena, vrijednost, numizmatika, metalni novac, novac, stari novac, kovanice, kovani novac, zlatnik, zlatnici, zlatni novac, najvrijedniji, najskuplji, SAD, amerika, dolar, dollar, Saint-Gaudens, Double Eagle, Augustus Saint-Gaudens, 1933 Double Eagle, raritet, cijena

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.10.2022.

Zlatko Viščević - Izjava za emisiju "Euro kutak" na Radio Sljemenu na temu numizmatike - 05.10.2022.



Izjava Zlatka Viščevića za emisiju "Euro kutak" na Radio Sljemenu. Tema emisije je bila numizmatika. U emisiji se potkrala jedna greška kod nabrajanja rjeđih kovanica kuna. Naime umjesto 2 i 5 kuna 2021., greškom sam rekao 2001. Voditelj emisije: Ivan Hlupić.

Ovaj audio zapis je snimljen u listopadu 2022. godine i emitiran je u sklopu emisije "Euro kutak" na Radio Sljemenu dana 05.10.2022.

Link na video: Zlatko Viščević - Izjava za emisiju "Euro kutak" na Radio Sljemenu na temu numizmatike - 05.10.2022.

Oznake: numizmatika, HRT, radio, radio emisija, Hrvatska, hr, Radio Sljeme, Euro kutak, Ivan Hlupić, Zlatko Viščević, kune, kuna, lipe, lipa, hrvatski novac, euro, hrvatski euro, hrvatski euri, stari novac, kolekcionarstvo, hobi, vrijednost, procjena

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.10.2022.

Zlatko Viščević - Izjava za RTL Danas na temu uklanjanja njemačkih maraka iz Prekršajnog zakona



Kratka izjava Zlatka Viščevića za emisiju RTL Danas na temu uklanjanja iznosa u njemačkim markama iz Prekršajnog zakona.

Ovaj video je snimljen u listopadu 2022. godine i emitiran je kao prilog u emisiji RTL Danas na RTL Televiziji dana 05.10.2022.

Link na video: Zlatko Viščević - Izjava za RTL Danas na temu uklanjanja njemačkih maraka iz Prekršajnog zakona

Oznake: NumizmatikaNET, Zlatko Viščević, Zlatko Viscevic, njemačke marke, njemačka marka, njemacke marke, njemacka marka, dm, džem, prekršajni zakon, RTL, RTL Televizija, Vijesti, RTL Danas, kazna, kazne, njemačke marke u kune, njemačka marka u kune, stari novac, stare marke, novčanice, papirni novac

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #