Hotel u Zagrebu

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

31.10.2012., srijeda

Palace hotel u Zagrebu preporuča posjet Kamenitim vratima

Hrvatska metropola obiluje brojnim znamenitostima, spomenicima i lokacijama koje nam danas „pričaju“ svoje priče o događajima i činjenicama koje su se zbivale tijekom povijesti. Bez obzira na njihovu brojnost, uvijek su vrlo dobro posjećeni. Jedna takva lokacija koju će vam zasigurno preporučiti i hotel u Zagrebu u kojem odsjednete, dobro su poznata Kamenita vrata. Smještena na Gradecu, koji je 1242. godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom, nazivaju se jednim od najbolje očuvanih spomenika starog Zagreba

Neki podaci govore da su izgrađena 1429. godine, no vjeruje se da je to bilo znatno ranije, već negdje 1266. jer su se nakon proglašenja slobodnim, stanovnici Gradeca obvezali sagraditi utvrdu i zaštitne zidine oko grada. Bila su sastavni dio obrambenog sustava kojeg je činilo ukupno šest vratiju, Mesnička na zapadu, Nova, a kasnije Opatička na sjeveru te Kamenita na istoku koje su bile većih dimenzija i oblika četverokutnih kula ispod kojih se ulazilo u grad. Manja su bila Poljska, kod kule Lotrščak na jugu, Surove dverce na istoku i mala Mesnička na zapadu. Kroz njih su mogli proći samo pješaci. Od svih navedenih, sačuvana su samo Kamenita, koja su danas znana i kao zavjetna kapelica.

Poznato zagrebačko svetište

Naime, 1731. godine na Gornjem se gradu dogodio veliki požar u kojem je neobjašnjivo sačuvana slika Majke Božje sa žezlom i Isusom u ruci. Ona je stajala iznad gradskih vrata, a unatoč velikoj vatri, čudom je pronađena neoštećena. Te iste godine postavljena je u barokni oltar uz kovanu ogradu koja se nalazi u prolazu i od tada postaje poznato zagrebačko svetište na kojem vjernici polažu svoje zavjete, pronalaze utjehu i mole se. Pale svijeće i ostavljaju zahvalnice za dobivenu pomoć i uslišane molitve. Prozvana je Majkom Božjom od Kamenitih vrata, a 31. svibnja 1991. godine, zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić proglašava je zaštitnicom grada, pa je taj datum zabilježen kao Dan Zagreba.

Blizu je Palace hotel u Zagrebu

Oblika pravokutne kule s kolnim prolazom, danas je mjesto posjete brojnih turista i sastavni dio turističkih obilazaka. U svim brošurama i vodičima izdvojena je kao znamenitost koju se mora posjetiti, pa ga tako preporuča i Palace hotel u Zagrebu. S obzirom da je smješten tek desetak minuta laganog hoda od Kamenitih vratiju, svoje goste rado upućuje na posjet simbolu grada koji je tijekom povijesti bio glavna prometnica i ulaz u grad. O njegovom značaju govori i zanimljivost da su za vrijeme kuge koja je izbila 1647. godine sva gradska vrata morala biti zatvorena, izuzev ovih.

Danas se osim Majke Božje koja je u natkrivenom prolazu ograđena kovanom rešetkom što se smatra najljepšim primjerom barokne kovačke umjetnosti u sjevernoj Hrvatskoj, ovdje nalaze i ostaci tipičnog srednjovjekovnog dućana, izloga i vrata kroz koja se ulazilo, a postavljena su i prigodna mjesta za paljenje svijeća i male drvene klupice na kojima možete zastati, sjesti i pomoliti se. Na zapadnom pročelju nalazi se kip Dore Krupićeve, kćeri zlatara koji su živjeli u Kamenitoj ulici i o kojima je August Šenoa pisao u svom romanu Zlatarevo zlato.
Povijesni i vjerski duh kojim odiše, glavni su motiv za obilazak ovog spomenika i ako posjetite hrvatsku metropolu i Palace hotel u Zagrebu odvojite malo vremena i upoznajte se s ovim drevnim, starim i kulturno bogatim dijelom Zagreba.
- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2012., utorak

Palace hotel u Zagrebu savjetuje - ne zaboravite na Zrinjevac

Ako ćete u ovom jesenskom razdoblju slijediti preporuke koje daju Zagreb i hoteli te svratiti na Festival kave koji se 18. listopada otvara na Trgu bana Josipa Jelačića, onda svakako nemojte propustiti razgledati jednu vrlo zanimljivu i atraktivnu kulturnu baštinu hrvatske metropole.

Radi se o parku Zrinjevac, kojeg nećete moći zaobići, ako ćete do glavnog zagrebačkog trga ići iz smjera Glavnog željezničkog kolodvora, uz lijevu stranu Trga Josipa Jurja Strossmayera. Trebat će vam samo jedna tramvajska stanica ili pet do sedam minuta lagane šetnje u smjeru sjevera. Da ste na pravom putu znat ćete ako prođete Palace hotel u Zagrebu, ispred kojeg se nalazi vaše odredište, jedan od najstarijih zagrebačkih parkova, punog naziva Trg Nikole Šubića Zrinskog.

Jedan od najstarijih zagrebačkih parkova

To ime dobio je 1866. godine, a kao park je svečano otvoren 1873. godine i to na lokaciji na kojoj se povremeno održavao stočni sajam. Do tada blatnjavo i neugledno mjesto, uređeno je povodom 300. obljetnice obrane Sigeta i smrti hrvatskog velikana i grofa Nikole Šubića Zrinskog, a danas je omiljeno šetalište brojnih građana i turista, koji predah pronalaze upravo u oazi zelenila, cvijeća i prekrasne prirode u samom srcu Zagreba.

Palace hotel u Zagrebu gleda na Zrinjevac

Posjet ovom parku koji nije poznat samo po opuštajućem utočištu, nego i brojnim događanjima kroz godinu, svojim gostima redovito savjetuje Palace hotel u Zagrebu, koji je smješten na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Njegovo pročelje upravo gleda na Zrinjevac. Neke od poznatih manifestacija koje preporuča posjetiti su Glazbeni paviljon koji je atrakcija još od 1891. godine. Smješten je u samom središtu parka i tijekom ljeta je mjesto održavanja raznih koncerata brojnih glazbenih stilova poput jazza i evergreena, a uživa se i u ritmovima valcera, koračnica, talijanskih kancona, promenadnim plesovima, predstavama, kulturnim okupljanjima i slično. Bogat je događanjima i zimi, posebice u doba adventa.

Osim paviljona na kojem se zbog prekrasnog ambijenta prirode i zelenila nerijetko mogu vidjeti i fotografiranja za posebne prigode poput vjenčanja, posebnost su i tri fontane u njegovoj blizini. Jednu je napravio Herman Bolle 1893. godine i poznata je pod nazivom „gljiva“, a na južnom djelu smještena su dva bazena s vodoskocima.
Dio Lenucijeve potkove

Zagreb danas broji 30 parkova, a najveća atrakcija je kompleks parkova u središtu grada koji se zajednički nazivaju Lenucijeva ili Zelena potkova. Sastavljena je od sedam trgova koji zelenim površinama zaokružuju blokove Donjeg grada. Jedan od njih je i Zrinjevac. Osim prekrasne šetnice, perivoja s 220 posađenih platana, park na zapadnoj strani okružuju Palace hotel u Zagrebu i Arheološki muzej, na jugu se nalazi Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, na sjeveru Vrhovni sud, a na istoku Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Županijski sud.

Osim toga, južni dio parka okružen je poprsjima hrvatskih velikana, poput Julija Klovića, Andrije Medulića, Krste Frankopana, Nikole Jurišića, Ivana Kukuljevića Sakcinskog i Ivana Mažuranića. Sjeverni dio ima još jednu poznatu atrakciju, meteorološki stup, koji pokazuje trenutnu temperaturu i vlagu zraka. I danas je, nakon gotovo 130 godina i dalje u funkciji, pa ako dođete na Zrinjevac, svratite i do njega.

Nećete požaliti, a budite uvjereni da vam je odmor na nekim od brojnih obližnjih klupica osiguran. Ugođaj je u ovo jesensko doba još i ljepši, pa prilikom posjeta Zagrebu nemojte izostaviti ovu prekrasnu lokaciju u samom središtu hrvatske metropole.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2012., petak

Zagreb i hoteli preporučaju Festival kave

kava Kao nastavak dobre ponude sadržaja i nakon završetka ljetne sezone, u Zagrebu se od 18. do 21. listopada po prvi puta održava CoffeeArt Festival. Manifestacija koja će zasigurno oduševiti sve ljubitelje ovog napitka, a i privući brojne goste zainteresirane za kušanje raznih okusa, slastica, čokolada, cigareta, pića, koktela pripremljenih od ove planetarno popularne biljke. Bit će to prilika naučiti na koje se sve načine može pripremiti ova mnogima omiljena jutarnja navika bez koje se teško može zamisliti početak radnog dana.

Iako se često govori da se radi o ritualu štetnom za zdravlje, neka istraživanja pokazuju da ima blagotvoran učinak na mozak jer potiče na razmišljanje i poboljšava koncentraciju. Naravno, ako se pije u umjerenim količinama. A podaci govore da se svake minute popije više od 6000 šalica kave, što je oko 100 u sekundi, godišnje oko 5 kilograma po osobi, odnosno 22.500 tona godišnje. Računica kaže i da se na ovu svakodnevnu naviku potroši ukupno 2,25 milijuna sati na godinu, što je oko pola sata dnevno po osobi. Čini vam se puno?

Pripremu nazivaju umjetnošću

Zbog toga je važno znati i kakvu kavu pijemo i je li ona pripremljena na pravi način. Iako možemo reći da danas svatko zna skuhati ta privlačna crna aromatična zrnca s prokuhanom vodom, pravi stručnjaci reći će da u pripremi ima i nečeg više, otići će i korak dalje, povezujući je s umjetnošću. Ističu da se mora pripaziti na pravi omjer kvalitete zrna, prženja i podešenosti aparata, ako se ne kuha na kućnom štednjaku.
Za svaki način i vrstu kave, koja može biti izvorna i originalna, ujedno i rjeđa i skuplja, ali i mješavina zrna iz različitih krajeva svijeta, postoji poseban način pripreme. Kakav i koji je najbolji, moći ćete se informirati na ovom festivalu. U tri dana manifestacije, predstavit će se hrvatski i strani proizvođači i uvoznici, pržioničari, dizajneri, proizvođači aparata i opreme, profesionalni barmeni i vlasnici coffee dućana, a vi ćete moći kušati ovaj napitak u okusima koji su vam do sada vjerojatno bili nepoznati. Ugostiteljski objekti posljednjih su godina doista poboljšali i proširili svoju ponudu, no nemoguće je na jednom mjestu pronaći baš sve okuse i vrste, koje će zadovoljiti sve ukuse ljubitelja ovih crnih zrnaca.

Zagreb i hoteli spremni su za prave 'kavopije'

Ako vas je zainteresiralo sve navedeno, ovo je prava prilika da se uputite na glavni trg hrvatske metropole i posjetite Zagreb. Hoteli tako i Palace hotel Zagreb, koji vam toplo preporuča posjet ovom vrlo zanimljivom festivalu. Ako odsjednete u Palace hotelu Zagreb, do mjesta održavanja trebat će vam tek nekoliko minuta kratke šetnje, a vaš boravak zasigurno će biti obogaćen novim dragocjenim iskustvom.
Organizatori su naime najavili bogat program. Moći ćete vidjeti kako se kava prži i priprema, naučiti ponešto o njoj od stručnjaka, isprobati razne uređaje za kuhanje, pogledati tematske izložbe i filmove, sudjelovati u radionicama, čak i likovnim, oslikavanjem šalica i stvaranjem mozaika i umjetničkih djela zrncima. Zbog toga svakako treba posjetiti Zagreb. Hoteli i njihove kavane u blizini Trga bana Jelačića pripremili su posebne festivalske cijene i ponude, a zabava će u razdoblju održavanja trajati do 1 sat iza ponoći.
- 09:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2012., utorak

Smještaj u Zagrebu nakon ljetne sezone

zagreb Završetak ljeta i dolazak hladnijih jesenskih dana turističku sezonu s mora, polako seli u kopnene krajeve. Iako zbog nešto povoljnijih cijena, lijepog vremena te ugodne temperature mora i topli rujan osigurava popunjenost smještajnih kapaciteta na Jadranu, ipak je ona očekivano u opadanju. S druge strane, očekuje se nešto bolja situacija u unutrašnjosti i glavnom hrvatskom gradu, koji ponudom i sadržajima, nastoji privući sve više posjetitelja i turista.

Da je na dobrom tragu, pokazuju podaci o noćenjima, koji su u porastu u odnosu na prošlu godinu. Tako je prema novim podacima Ministarstva turizma u rujnu u Zagrebu zabilježeno 956 tisuća noćenja. Usporedbe radi, u kolovozu je registrirano 131 tisuća noćenja, a dostupni podaci govore da je u prvih devet mjeseci ove godine, broj dolazaka veći za pet posto nego u istom razdoblju prošle godine.

Očekuje se rekordna turistička sezona

Razlog tome, može se vidjeti u aktivnijem radu na poboljšanju turističke ponude, širenjem informacija u Hrvatskoj i otvaranjem turističkih ureda, organiziranjem raznih konferencija i druženja na do sada zapostavljenim tržištima. To je rezultiralo zadovoljavajućim brojkama, koje će prema najavama, do kraja godine, dovesti Hrvatsku do rekordne turističke sezone. Zagreb, kao glavni grad, u tome će pokupiti nešto manji dio kolača, no sigurno ne i premalo. Listopad i studeni pokazat će koliko se dobro radilo na promociji, a to će potvrditi i podaci za smještaj u Zagrebu

Zagreb ne zaostaje s ponudom

Kao što smo već ranije naglašavali, ukupno 49 hotela te deseci prenoćišta i hostela te više od stotinu registriranih privatnih smještaja raznolikom ponudom bit će prihvatljivi svim vrstama turista, od posjetitelja s kraćim boravkom, pravih turista koji su došli upoznati najsnažnije gospodarsko i poslovno središte Hrvatske, do samo poslovnih ljudi, koji su u prolazu. Za svakog će se pronaći prigodan smještaj u Zagrebu, o čemu smo vas već ranije informirali.

Kako bi doista privukli više gostiju, turistički uredi i zajednice u metropoli posljednjih godina uveli su brojne sadržaje koji su pokazalo se, postali vrlo dobar magnet za posjetitelje. Nakon završetka sve popularnijeg „Ljeta na Štrosu“, koje je osim raznih koncerata na otvorenom uključivalo i ljetno kino, programa za školarce na bazenima i sportskim dvoranama „Odmorko“, klupsko-kazališno-glazbene „Scene Amadeo“, „Večeri na Griču“, „Zagrebačkog vremeplova“, večeri Teatra Exit i kazališnih predstava Histriona na Opatovini, post sezona i jesenski mjeseci nude jednako atraktivne kulturne, zabavne ili sportske programe za sve uzraste.

Dani makedonske kulture, Zagreb Film Festival, spektakl na ledu Disney on ice, podsusedske svečanosti, izložba "Kultura pušenja- od tabua do tabua" u Gliptoteci HAZU, koncert slavnog gitarista Stevea Vaija, za ljubitelje elektronske glazbe „Electonic Beats Festival“, potom vrlo zanimljiva Svjetska izložba mačaka, na kojoj će se među više od 1500 kandidata birati najljepša mačka u ovoj godini i brojna druga događanja u ovo će doba sigurno biti dobar mamac za sve turiste, a u konačnici i brojke za smještaj u Zagrebu. Osim nabrojanog, za one koji čari Zagreba žele doživjeti ne putem raznih događanja, koncerata i izložbi, tu su i neizostavna organizirana turistička razgledavanja tematskih sadržaja, poput obilaženja Griča, izdvojenih kulturnih znamenitosti, obilazaka odredišta koja su obilježili poznati hrvatski književnici i povijesne ličnosti, poput tura tijekom kojih se upoznaje sa životom i radom Marije Jurić Zagorke, Tina Ujevića, Antuna Gustava Matoša, gastro obilasci, razgledavanja zagrebačkih parkova, obilasci određenih lokacija biciklima i slično.

Izbor i ponuda su raznoliki, a svatko će pronaći ponešto za svoj ukus i u ovim hladnijim jesenskim danima. Pri tom vas smještaj u Zagrebu sigurno neće razočarati, samo je potrebno ranije se informirati i rezervirati svoj smještaj. Ako se na dolazak odlučite u posljednji tren, prethodni članci, uštedjet će vam trud i vrijeme.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2012., četvrtak

Jesen donosi puno sadržaja koje vam preporučaju hoteli u Zagrebu

izložba Nakon što ste saznali sve potrebne informacije o vrsti i kvaliteti smještaja, soba, dvorana za poslovne i svečane prigode te što sve nude hoteli u Zagrebu, vrijeme je da vas i privučemo na dolazak u Zagreb. Kao glavni grad, hrvatska metropola obiluje bogatim kulturnim i zabavnim događanjima i sadržajima, u kojima će zasigurno svatko pronaći nešto po svom ukusu.

Ako ste ljubitelj kulturno povijesnih znamenitosti, oduševit će vas brojni spomenici, kipovi, crkve, pročelja tradicionalnih zgrada i građevina, razne fontane, zidine i palače, o čemu će više biti riječi u idućim člancima. Uz to su neizostavni i povijesni ali i muzeji suvremene umjetnosti, galerije te umjetničke zbirke, kojih ukupno ima nešto manje od stotinjak i koje nude raznolik repertoar, ovisno o dobu i programu.

Tako se recimo u Muzeju za umjetnost i obrt, kojeg ćete pronaći na samo desetak minuta hoda od centra grada, može pogledati izložba hrvatskog dizajna od vizualnih komunikacija, produkta dizajna - ambalaže, elektroničkih medija, do modnog dizajna. Za one malo ozbiljnije posjetitelje, nekoliko desetaka metara dalje, nalazi se muzej Mimara u kojem se mogu razgledati Dane europske baštine i recimo staklarstvo 19. stoljeća. Odličan izbor je i Muzej grada Zagreba koji stalnom postavom predstavlja nastanak hrvatske metropole.

Savjetovat će vas hoteli u Zagrebu

No, kako bi doista izabrali ono što vas najviše zanima i što želite pogledati, pomoć možete potražiti na internetu, specijaliziranim stranicama grada Zagreba, kulturnim vodičima, stranicama turističke zajednice Grada Zagreba, ali i prije svega, u hotelu u kojem odsjednete. Naime, hoteli u Zagrebu uvijek su dobro informirani o tome što se nudi i kakvi su programi aktualni te vas raznim brošurama i letcima, mogu savjetovati i uputiti na pravo mjesto. Stoga se nemojte ustručavati pitati. Često će imati i neku preporuku ili posebnu akciju, što je uvijek vrlo korisno.
Posebni paketi smještaja i posjeta muzejima i koncertima

Tako recimo hotel Palace svojim gostima nudi poseban paket ako dolaze na neki koncert u Zagrebu. Nudi im se povoljnija cijena smještaja, noćenja i doručka te još neke pogodnosti, poput kasne odjave iz sobe, obroka prije koncerta i slično, zahvaljujući kojima će dobar provod i doživljaj na koncertu biti zajamčen.

Po posebnoj cijeni, u ponudi je i još jedan paket za zaljubljene u kulturu. Uz noćenje i doručak, gosti hotela Palace mogu izabrati posjet trima zagrebačkim muzejima i galerijama koje su otvorene za vrijeme njihovog boravka, a uz to mi se nude i sve potrebne informacije i programu, rasporedu i radnom vremenu. Po potrebi je osiguran i prijevoz do odredišta.

Hoteli u Zagrebu doista nastoje osigurati potpun smještaj svojim gostima, ali i uputiti ih kako da svoj boravak učine još bogatijim i sadržajnijim. Tako će mnogi u ovo jesensko doba savjetovati neizostavan posjet Tjednu restorana u kojem se na određenim lokacijama može uživati u gastronomskim specijalitetima po vrlo povoljnim cijenama, potom Ambijenti, međunarodnom sajmu namještaja i unutarnjeg uređenja, koji se do 14. listopada može posjetiti na Zagrebačkom velesajmu, potom je tu i vrlo popularan sajam mode Fashion.hr, kao i posebni Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i grada, kulturno-filmski spektakl Zagreb Film Festival, a ukupno 20-ak zagrebačkih kazališta je nakon ljetne stanke, pripremilo nove bogate repertoare.
Stoga sigurno neće požaliti ako baš u ovo jesensko doba posjetite Zagreb.

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2012., utorak

Palace hotel u Zagrebu i za svečane prigode

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.