Hotel u Zagrebu

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

16.10.2012., utorak

Palace hotel u Zagrebu savjetuje - ne zaboravite na Zrinjevac

Ako ćete u ovom jesenskom razdoblju slijediti preporuke koje daju Zagreb i hoteli te svratiti na Festival kave koji se 18. listopada otvara na Trgu bana Josipa Jelačića, onda svakako nemojte propustiti razgledati jednu vrlo zanimljivu i atraktivnu kulturnu baštinu hrvatske metropole.

Radi se o parku Zrinjevac, kojeg nećete moći zaobići, ako ćete do glavnog zagrebačkog trga ići iz smjera Glavnog željezničkog kolodvora, uz lijevu stranu Trga Josipa Jurja Strossmayera. Trebat će vam samo jedna tramvajska stanica ili pet do sedam minuta lagane šetnje u smjeru sjevera. Da ste na pravom putu znat ćete ako prođete Palace hotel u Zagrebu, ispred kojeg se nalazi vaše odredište, jedan od najstarijih zagrebačkih parkova, punog naziva Trg Nikole Šubića Zrinskog.

Jedan od najstarijih zagrebačkih parkova

To ime dobio je 1866. godine, a kao park je svečano otvoren 1873. godine i to na lokaciji na kojoj se povremeno održavao stočni sajam. Do tada blatnjavo i neugledno mjesto, uređeno je povodom 300. obljetnice obrane Sigeta i smrti hrvatskog velikana i grofa Nikole Šubića Zrinskog, a danas je omiljeno šetalište brojnih građana i turista, koji predah pronalaze upravo u oazi zelenila, cvijeća i prekrasne prirode u samom srcu Zagreba.

Palace hotel u Zagrebu gleda na Zrinjevac

Posjet ovom parku koji nije poznat samo po opuštajućem utočištu, nego i brojnim događanjima kroz godinu, svojim gostima redovito savjetuje Palace hotel u Zagrebu, koji je smješten na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Njegovo pročelje upravo gleda na Zrinjevac. Neke od poznatih manifestacija koje preporuča posjetiti su Glazbeni paviljon koji je atrakcija još od 1891. godine. Smješten je u samom središtu parka i tijekom ljeta je mjesto održavanja raznih koncerata brojnih glazbenih stilova poput jazza i evergreena, a uživa se i u ritmovima valcera, koračnica, talijanskih kancona, promenadnim plesovima, predstavama, kulturnim okupljanjima i slično. Bogat je događanjima i zimi, posebice u doba adventa.

Osim paviljona na kojem se zbog prekrasnog ambijenta prirode i zelenila nerijetko mogu vidjeti i fotografiranja za posebne prigode poput vjenčanja, posebnost su i tri fontane u njegovoj blizini. Jednu je napravio Herman Bolle 1893. godine i poznata je pod nazivom „gljiva“, a na južnom djelu smještena su dva bazena s vodoskocima.
Dio Lenucijeve potkove

Zagreb danas broji 30 parkova, a najveća atrakcija je kompleks parkova u središtu grada koji se zajednički nazivaju Lenucijeva ili Zelena potkova. Sastavljena je od sedam trgova koji zelenim površinama zaokružuju blokove Donjeg grada. Jedan od njih je i Zrinjevac. Osim prekrasne šetnice, perivoja s 220 posađenih platana, park na zapadnoj strani okružuju Palace hotel u Zagrebu i Arheološki muzej, na jugu se nalazi Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, na sjeveru Vrhovni sud, a na istoku Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Županijski sud.

Osim toga, južni dio parka okružen je poprsjima hrvatskih velikana, poput Julija Klovića, Andrije Medulića, Krste Frankopana, Nikole Jurišića, Ivana Kukuljevića Sakcinskog i Ivana Mažuranića. Sjeverni dio ima još jednu poznatu atrakciju, meteorološki stup, koji pokazuje trenutnu temperaturu i vlagu zraka. I danas je, nakon gotovo 130 godina i dalje u funkciji, pa ako dođete na Zrinjevac, svratite i do njega.

Nećete požaliti, a budite uvjereni da vam je odmor na nekim od brojnih obližnjih klupica osiguran. Ugođaj je u ovo jesensko doba još i ljepši, pa prilikom posjeta Zagrebu nemojte izostaviti ovu prekrasnu lokaciju u samom središtu hrvatske metropole.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.