Hotel u Zagrebu

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

12.10.2012., petak

Zagreb i hoteli preporučaju Festival kave

kava Kao nastavak dobre ponude sadržaja i nakon završetka ljetne sezone, u Zagrebu se od 18. do 21. listopada po prvi puta održava CoffeeArt Festival. Manifestacija koja će zasigurno oduševiti sve ljubitelje ovog napitka, a i privući brojne goste zainteresirane za kušanje raznih okusa, slastica, čokolada, cigareta, pića, koktela pripremljenih od ove planetarno popularne biljke. Bit će to prilika naučiti na koje se sve načine može pripremiti ova mnogima omiljena jutarnja navika bez koje se teško može zamisliti početak radnog dana.

Iako se često govori da se radi o ritualu štetnom za zdravlje, neka istraživanja pokazuju da ima blagotvoran učinak na mozak jer potiče na razmišljanje i poboljšava koncentraciju. Naravno, ako se pije u umjerenim količinama. A podaci govore da se svake minute popije više od 6000 šalica kave, što je oko 100 u sekundi, godišnje oko 5 kilograma po osobi, odnosno 22.500 tona godišnje. Računica kaže i da se na ovu svakodnevnu naviku potroši ukupno 2,25 milijuna sati na godinu, što je oko pola sata dnevno po osobi. Čini vam se puno?

Pripremu nazivaju umjetnošću

Zbog toga je važno znati i kakvu kavu pijemo i je li ona pripremljena na pravi način. Iako možemo reći da danas svatko zna skuhati ta privlačna crna aromatična zrnca s prokuhanom vodom, pravi stručnjaci reći će da u pripremi ima i nečeg više, otići će i korak dalje, povezujući je s umjetnošću. Ističu da se mora pripaziti na pravi omjer kvalitete zrna, prženja i podešenosti aparata, ako se ne kuha na kućnom štednjaku.
Za svaki način i vrstu kave, koja može biti izvorna i originalna, ujedno i rjeđa i skuplja, ali i mješavina zrna iz različitih krajeva svijeta, postoji poseban način pripreme. Kakav i koji je najbolji, moći ćete se informirati na ovom festivalu. U tri dana manifestacije, predstavit će se hrvatski i strani proizvođači i uvoznici, pržioničari, dizajneri, proizvođači aparata i opreme, profesionalni barmeni i vlasnici coffee dućana, a vi ćete moći kušati ovaj napitak u okusima koji su vam do sada vjerojatno bili nepoznati. Ugostiteljski objekti posljednjih su godina doista poboljšali i proširili svoju ponudu, no nemoguće je na jednom mjestu pronaći baš sve okuse i vrste, koje će zadovoljiti sve ukuse ljubitelja ovih crnih zrnaca.

Zagreb i hoteli spremni su za prave 'kavopije'

Ako vas je zainteresiralo sve navedeno, ovo je prava prilika da se uputite na glavni trg hrvatske metropole i posjetite Zagreb. Hoteli tako i Palace hotel Zagreb, koji vam toplo preporuča posjet ovom vrlo zanimljivom festivalu. Ako odsjednete u Palace hotelu Zagreb, do mjesta održavanja trebat će vam tek nekoliko minuta kratke šetnje, a vaš boravak zasigurno će biti obogaćen novim dragocjenim iskustvom.
Organizatori su naime najavili bogat program. Moći ćete vidjeti kako se kava prži i priprema, naučiti ponešto o njoj od stručnjaka, isprobati razne uređaje za kuhanje, pogledati tematske izložbe i filmove, sudjelovati u radionicama, čak i likovnim, oslikavanjem šalica i stvaranjem mozaika i umjetničkih djela zrncima. Zbog toga svakako treba posjetiti Zagreb. Hoteli i njihove kavane u blizini Trga bana Jelačića pripremili su posebne festivalske cijene i ponude, a zabava će u razdoblju održavanja trajati do 1 sat iza ponoći.
- 09:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.