Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hotel-u-zagrebu

Marketing

Smještaj u Zagrebu nakon ljetne sezone

zagreb Završetak ljeta i dolazak hladnijih jesenskih dana turističku sezonu s mora, polako seli u kopnene krajeve. Iako zbog nešto povoljnijih cijena, lijepog vremena te ugodne temperature mora i topli rujan osigurava popunjenost smještajnih kapaciteta na Jadranu, ipak je ona očekivano u opadanju. S druge strane, očekuje se nešto bolja situacija u unutrašnjosti i glavnom hrvatskom gradu, koji ponudom i sadržajima, nastoji privući sve više posjetitelja i turista.

Da je na dobrom tragu, pokazuju podaci o noćenjima, koji su u porastu u odnosu na prošlu godinu. Tako je prema novim podacima Ministarstva turizma u rujnu u Zagrebu zabilježeno 956 tisuća noćenja. Usporedbe radi, u kolovozu je registrirano 131 tisuća noćenja, a dostupni podaci govore da je u prvih devet mjeseci ove godine, broj dolazaka veći za pet posto nego u istom razdoblju prošle godine.

Očekuje se rekordna turistička sezona

Razlog tome, može se vidjeti u aktivnijem radu na poboljšanju turističke ponude, širenjem informacija u Hrvatskoj i otvaranjem turističkih ureda, organiziranjem raznih konferencija i druženja na do sada zapostavljenim tržištima. To je rezultiralo zadovoljavajućim brojkama, koje će prema najavama, do kraja godine, dovesti Hrvatsku do rekordne turističke sezone. Zagreb, kao glavni grad, u tome će pokupiti nešto manji dio kolača, no sigurno ne i premalo. Listopad i studeni pokazat će koliko se dobro radilo na promociji, a to će potvrditi i podaci za smještaj u Zagrebu

Zagreb ne zaostaje s ponudom

Kao što smo već ranije naglašavali, ukupno 49 hotela te deseci prenoćišta i hostela te više od stotinu registriranih privatnih smještaja raznolikom ponudom bit će prihvatljivi svim vrstama turista, od posjetitelja s kraćim boravkom, pravih turista koji su došli upoznati najsnažnije gospodarsko i poslovno središte Hrvatske, do samo poslovnih ljudi, koji su u prolazu. Za svakog će se pronaći prigodan smještaj u Zagrebu, o čemu smo vas već ranije informirali.

Kako bi doista privukli više gostiju, turistički uredi i zajednice u metropoli posljednjih godina uveli su brojne sadržaje koji su pokazalo se, postali vrlo dobar magnet za posjetitelje. Nakon završetka sve popularnijeg „Ljeta na Štrosu“, koje je osim raznih koncerata na otvorenom uključivalo i ljetno kino, programa za školarce na bazenima i sportskim dvoranama „Odmorko“, klupsko-kazališno-glazbene „Scene Amadeo“, „Večeri na Griču“, „Zagrebačkog vremeplova“, večeri Teatra Exit i kazališnih predstava Histriona na Opatovini, post sezona i jesenski mjeseci nude jednako atraktivne kulturne, zabavne ili sportske programe za sve uzraste.

Dani makedonske kulture, Zagreb Film Festival, spektakl na ledu Disney on ice, podsusedske svečanosti, izložba "Kultura pušenja- od tabua do tabua" u Gliptoteci HAZU, koncert slavnog gitarista Stevea Vaija, za ljubitelje elektronske glazbe „Electonic Beats Festival“, potom vrlo zanimljiva Svjetska izložba mačaka, na kojoj će se među više od 1500 kandidata birati najljepša mačka u ovoj godini i brojna druga događanja u ovo će doba sigurno biti dobar mamac za sve turiste, a u konačnici i brojke za smještaj u Zagrebu. Osim nabrojanog, za one koji čari Zagreba žele doživjeti ne putem raznih događanja, koncerata i izložbi, tu su i neizostavna organizirana turistička razgledavanja tematskih sadržaja, poput obilaženja Griča, izdvojenih kulturnih znamenitosti, obilazaka odredišta koja su obilježili poznati hrvatski književnici i povijesne ličnosti, poput tura tijekom kojih se upoznaje sa životom i radom Marije Jurić Zagorke, Tina Ujevića, Antuna Gustava Matoša, gastro obilasci, razgledavanja zagrebačkih parkova, obilasci određenih lokacija biciklima i slično.

Izbor i ponuda su raznoliki, a svatko će pronaći ponešto za svoj ukus i u ovim hladnijim jesenskim danima. Pri tom vas smještaj u Zagrebu sigurno neće razočarati, samo je potrebno ranije se informirati i rezervirati svoj smještaj. Ako se na dolazak odlučite u posljednji tren, prethodni članci, uštedjet će vam trud i vrijeme.


Post je objavljen 09.10.2012. u 12:03 sati.