Hidradenitis Suppurativa

četvrtak, 05.03.2015.

M I N O T A U R

One knjige koje pročitaš u svom ranom djetinjstvu mogu na neki način utjecati na tvoj budući život. Kao dječarac sam pročitao jednu knjigu koja mi je utkala sklonost maštanju i na tome sam joj danas zahvalan s obzirom na moju situaciju sa HS-om. Ponukani dječjim avanturama u toj knjizi, ja i moj tadašnji najbolji prijatelj Basro smo išli sjeći telegrafske stupove u trajektnoj luci u namjeri da od tih balvana napravimo splav kojim ćemo otploviti u Ameriku. Taj pokušaj je završio edukativnim batinama, a ja sam se kao pomorac po američkim lukama uvijek smijao tome i zamišljao, pušeći na krmi svog broda, kako ja i Basro uplovljavamo u Houston. Uz lijepu maštu ide i lijepi san. Moji snovi su veseli i luckasti i žao mi što ne sanjam svaku noć. Nedavno sam sanjao meni jednu dragu osobu kako na tržnici prodaje oblake, i to one s kojima možeš pisati po nebu!! A sinoć, u pokušaju da zaspem, vidim na tv-u da rade na pokušaju transplatacije glave.Navodno će se to ostvariti za par godinica, a zainteresiranog će to koštati desetak milijuna eura.
I naravno da mi je to raspalilo maštu i onda sam zamišljao kako bi to bilo u mom slučaju. Ironično mi je prvo palo na pamet da bi to možda bio prvi pravi lijek za suppurativu, ali ne znam kako bi sa HZZO-om! Ne bi bio izbirljiv u smislu odabira tijela, bilo bi važno samo da je koža zdrava i da su noge na "O". Prihvatio bi i grbu na leđima! Kao prvo, kupio bih bijelu biciklističku opremu s naglaskom na one pripijene hlačice, i onda bih sjeo na ono za mene užasno sjedalo na bicikli. Koji bi to gušt bio, voziš bez bolova, a na odjeći nikakvih tragova HS-a!!! A onda bi u bijelim tajicama iliti gegama otišao u obližnju trgovinu i uzimao sve ono sa gornjih polica koje sada ne mogu dohvatiti zbog mojih razorenih pazuha. Pošto živim u specifičnom kvartu, vjerovatno bih usput dobio batine, ali bi se od srca nasmijao tim kretenima jer što su njihovi udarci spram ovog užasa od HS-a? Naravno da bi u pripijenim bijelim trapericama guštao sjediti po svim drvenim stolicama, stubištima, autobusima.....Nadoknadio bi sve ono što sam zbog HS-a izgubio u sportu, mlatio bi onu svoju boksačku vreću, rasturio bi fliper i pokazao klincima u kvartu onaj moj "Napoleon" udarac u nogometu. I jedva bi čekao ljeto,da u bijelom kupaćem kostimu naravno, opet zaigram picigin!! Bez honorara bi ljudima okopavao vinograde i masline, popravljao motore i postavljao lustere.
Znam da bih s ovom pameću bio totalno zbunjen tim novim tijelom. Nema bolova, nema fleka na odjeći, nema ničeg što bi podsječalo na ovu moju muku. A tek ljubav!!! Konačno bih mogao ono što mi tako puno fali, a to je da zagrlim nekog ili nešto!
Znam da su sve ovo samo snovi, ali po mom omiljenom ruskom pjesniku vjerujem da snovi i nisu uvijek samo snovi..U ovom slučaju i s obzirom na moju osobnost, meni nije problem navedenih desetak milijuna eura, jer i to dobro odsanjam. Moj je problem to što bi vjerovatno za mene na lageru preostalo samo žensko tijelo!
Baš me briga!! U bijeloj suknjici i crvenim štiklama bi išao okolnim selima i ojkao "Ja sam cura mlada, tražim momka dragaaa,ojjjjjjj......."
I tu bih dobio lijepih batina jer sam zaboravio na svoju glavu, al nema veze!!

- 01:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #