Haunted castle

nedjelja, 18.10.2009.

Wrong turn 3: Left for dead (2009)

Režiser: Declan O'Brien
Uloge: Tom Frederic, Janet Montgomery, Tamer Hassan, Gil Kolirin, Tom McKay, Christian Contreras...
Ocjena: 4,2/5 yes

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Grupica omladine odlazi u divljinu na rafting, ali im ludi provod prekida jedan od već dobro nam poznatih mutanata iz serijala "Pogrešno skretanje". Radnja se šalta u neki zatvor gdje policija planira da obavi transfer kriminalaca, od kojih su nekolicina veoma opasni, na drugu lokaciju. Međutim, na putu kroz šumu ih atakuje isti mutant koji se par dana ranije bavio omladinom, te nakon što skrenu sa ceste bivaju prinuđeni da put nastave vlastitim nogama. Policajci i zatvorenici u borbi za premoć, suočavaju se sa predatorom kakvog ranije nisu sreli, i pokušavaju da prežive noć.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Trudiću se da budem objektivan, iako se radi i o mom omiljenom horor serijalu zbog kojeg sam i zavolio ovaj žanr. Što se tiče same radnje filma i scenarija, nema nekih značajnijih promjena u odnosu na prethodna dva nastavka. Osvježenje su pokušali unijeti time što su umjesto standardne ekipice, uveli likove kriminalaca pa stoga imamo na neki način borbu dva zla. Isto tako, porodica mutanata je ovaj put umanjena, zbog značajnog istrebljenja u prethodnom nastavku. Ono što je pozitivno jeste što dobar dio filma gledatelj nije načisto ko će na kraju preživjeti i ko je u suštini glavni lik. Veliki plus filmu jeste maštovitost ubistava, ali međutim efekti su na jako niskoj razini. Krv izgleda kao u nekoj jeftinoj kompjuterskoj igrici, a najveći crnjak u svemu su scene vožnje na putu, koje su iz unutrašnje perspektive vozila katastrofalne. Slike krajolika koji promiče djeluju kao u crtanom filmu.
Kada govorimo o glumi, moram reći da se ona kreće od izuzetno loše do odlične. Likovi ekipe sa početka filma su loše odrađeni, a glavna ženska uloga je takođe katastrofalna. S druge strane, profili kriminalaca su izvrsni, a posebnu pohvalu bih uputio Tameru Hassanu u ulozi Chaveza.
"Wrong turn 3" me je odlično zabavio i nije mi bio dosadan ni u jednom trenutku, ali ipak je za nijansu slabiji od prvog i drugog nastavka.

Photobucket

- 13:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #