Haunted castle

utorak, 16.03.2010.

The descent 2 (2009)

Režiser: Jon Harris
Uloge: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, Krysten Cummings, Gavan O'Herlihy, Joshua Dallas, Douglas Hodge, Anna Skellern, Gavan O'Herlihy...
Ocjena: 4,7/5 njami

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Nakon što se uspjela spasiti iz špilje, Sarah završava u bolnici sa amnezijom. Istovremeno, spasilačka ekipa pokušava pronaći izgubljene djevojke. Međutim, da bi imali uspjeha, neophodna im je pomoć od Sarah tako da ju dvoje policajaca primoraju da pođe s njima i speleološkim timom natrag u kompleks neistraženih pećina. Nakon što se spuste kroz okno starog rudnika, pronalaze iskasapljeni leš jedne od djevojaka, a glavna sumnja pada na Sarah. Njoj se polako počinje vraćati pamćenje, te nakon što napadne članove spasilačkog tima, počinje bježati sama kroz mračne tunele. Niz događaja koji usljeđuju dovode do razdavajanja ekipe. I dok oni pokušavaju da pronađu prije svega jedni druge, a potom nestale djevojke, shvataju da ih u tami podzemlja vrebaju nepoznati predatori.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Nakon izuzetno uspješnog prvog dijela filma The descent, stiže nam i njegov dugo očekivani nastavak, ovaj put u režiji Jon Harissa (režirao horor Eden lake). Priča se nastavlja gdje je prethodna stala, s tim što umjesto ekipe cura sada imamo miješanu ekipu. Od stare glumačke ekipe tu su Shauna Macdonald i Natalie Mendoza, koje su i ovaj put napravile izvrstan posao. Što se tiče ostatka glumačke ekipe, nikoga posebno ne bih izdvajao jer su ostali u sjeni maloprije spomenutih. Ne može se očekivati da nastavak bude jednako dobar kao i prvi dio, iz razloga jer ovaj put gledalac zna sa čime je suočen, a radnja se vrti oko potrage za nestalim protagonistkinjama iz prethodnog filma, za koje znamo da su mrtve tako da ne postoji nikakav efekat iščekivanja. Ipak, i ovaj put ima odličnih momenata kao što je npr. onaj kada cath ostaje zaglavljena u stijenama. Kao i u prvom nastavku, i ovaj put su dobro dočarane ljudske fobije i strahovi. Gadosti i kasapljenja ne nedostaje ni ovaj put; usuđujem se reći da ih ima više nego u prvom nastavku. Sve u svemu, nastavak je u velikoj mjeri opravdao visoku ocjenu prvog dijela ukoliko uzmemo u obzir da je teško očekivati da drugi dio nadmaši prvi. Neočekivani kraj koji ostavlja mogućnost snimanja i trećeg dijela, samo je još jedan plus, tako da je krajni score The descenta 2 i više nego vrlo dobar.

Photobucket

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #