Haunted castle

srijeda, 02.06.2010.

Evil angel (2009)

Režiser: Richard Dutcher
Uloge: Kristopher Shepard, Ava Gaudet, Ving Rhames, Marie Westbrook, JJ Neward, Richard Dutcher...
Ocjena: 3,5/5 sretan

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Lilith je, prema legendi, prva Adamova žena koja je odbila da mu se povinuje nakon čega je stvorena Eva. Lilith se zaklela osvetiti Adamu, Evi i njihovoj djeci, te se sada vraća reinkarnirana kroz tijela žena koje su doživjele kliničku smrt.
Marcus je mladi medicinski radnik koji se zaljubljuje u djevojku koja je podlegla zadobijenim ubodnim ranama. Niz neriješenih ubistava uskoro počinje da se povezuje u jednu cjelinu, a Marcus shvata da iza svega stoje natprirodne sile.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Prije svega moram istaći da film traje 123 minute, pa prema tome zahtijeva poprilično strpljenja da biste ga odgledali do kraja. Nakon prvih par minuta koje podsjećaju na početak nekog niskobudžetnog erotskog filma, daljnji uvod daje nadu da će se iz filma izroditi nešto pozitivno. Iako film traje predugo, moram priznati da je poprilično dinamičan i da se u svakom trenutku nešto dešava. Potrebna je prilična koncentracija da se pohvataju konci priče jer se dosta toga odvija prebrzo i događaji djeluju nepovezano. I kad pomislite da niste uopšte skontali o čemu se radi, klupko počinje polako da se raspliće, a mi dobijamo uvid u priču i kockice se sklapaju. Film definitivno ne djeluje kao visokobudžetni, ali meni se recimo dopao izgled Lilith, iako se mogao još usavršiti.
U filmu ima i bespotrebnih scena koje stvaraju konfuziju, a par scena koje su trebale biti strašne su me zapravo natjerale u smijeh. Ako očekujete da vas ovaj film istraumira, zaobiđite ga jer nije strašan, ali meni lično je bio odličan za jedno gledanje. Možda ga nekada pogledam i ponovo, ako skupim strpljenja da dva sata ostanem prikovan za tv. Glumci nisu poznati, a gluma je solidna, mada ništa fascinantno. Sve u svemu, uspio je da mi okupira pažnju cijelo vrijeme, što je za film ove dužine veliki uspjeh, mada ne očekujte ništa vrhunsko.

Photobucket

- 00:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #