Haunted castle

nedjelja, 29.09.2013.

A haunting in Salem (2011)

Uloge: Bill Oberst Jr., Courtney Abbiati, Jenna Stone, Nicholas Harsin...
Režiser: Shane Van Dyke
Ocjena: 2.2/5 nono

Trailer

Poster:SADRŽAJ:
Novi šerif se sa porodicom doseljava u najstariju kuću u Salemu, u kojoj su prije njih živjeli drugi policijski dužnosnici. Povoljna cijena kuće sa sobom krije i tajnu o ubistvima koja su se tu dešavala ranije. Iako mještani tvrde da je dosta toga rezultat legendi, čudne stvari i vizije koje se počnu dešavati u kući, navode šerifa da istraži istoriju kuće. Otkriva da je u dvorištu za vrijeme progona vještica obješeno 19 žrtava i da su neka od tijela još uvijek tu.MIŠLJENJE O FILMU:
Nakon duže apstinencije od horor filmova, odlučio sam se da pogledam jedan i odluka je nasumično pala na ovaj. Već u samom startu postaje jasno da se radi o niskobudžetnom filmu sa relativno lošim glumcima. Ono što mi je od početka do kraja upadalo u oči jeste fizička nekompatibilnost glumaca koji igraju uloge roditelja. Majka izgleda kao kćerka svog muža i kao starija sestra svoje djece. Ideja nije loša, ali je već viđena mnogo puta, a u ovom slučaju i jako loše realizovana. "Strašnih" scena ima jako malo i sve ih možete vidjeti u traileru koji kad pogledate, možete računati da ste pogledali i cijeli film. Film mi nije bio dosadan, vjerovatno iz razloga što dugo nisam gledao horore, ali da ima nekog smisla - nema. Sve u svemu, može proći u nedostatku nečega boljeg.

Oznake: horor, uklete kuce, vještice

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.01.2013.

Chernobyl diaries (2012)

Uloge: Devin Kelley, Jonathan Sadowski, Olivia Dudley, Ingrid Bolsř Berdal, Jesse McCartney, Dimitri Diatchenko...
Režiser: Bradley Parker
Ocjena: 3.0/5 pjeva

Trailer

Poster:
Image and video hosting by TinyPic

SADRŽAJ:
Grupa mladih Amerikanaca putuje po evropskim metropolama, krećući se prema Moskvi kao konačnom odredištu. Za vrijeme posjete Kijevu (Ukrajina), jedan od njih predloži posjet Pripyatu, gradu koji je napušten nakon černobilske katastrofe. Odlaze u divlju turističku agenciju, gdje im lokalni vodič nudi organizovani prijevoz do odredišta. Na ulazu u grad ih dočekuje vojska koja im ne dozvoljava prolaz, ali snalažljivi vodič im pokazuje drugi put. Ekipa stiže u grad, gdje provode cijeli dan, ali u povratku im se pokvari kombi. Nakon što padne noć, shvatiće da grad ipak nije napušten kao što se čini.

Image and video hosting by TinyPic


MIŠLJENJE O FILMU:
Film izuzetno zanimljive tematike, koji me je samim nazivom odmah privukao. Već na samom početku filma se može vidjeti da je budžet relativno skroman. Još jedna zamjerka je što se kamera trese više nego što bi smjela, pa na momente pomislim da će mi se zamantati. Uvod traje prilično dugo, i gledalac se pita hoće li se išta početi dešavati. Ipak, pojavljuju se određene scene koje vas zainteresuju da nastavite gledati. Dobar dio filma niste sigurni sa čime su to protagonisti filma suočeni, pa vas i to tjera da gledate ne biste li vidjeli ima li još nešto. Skroman budžet filma učinio je i to da glavni "negativci" filma ni u jednom kadru ne budu precizno prikazani, nego su to sve neke brze scene u polumraku. Pozitivna strana je ta što treba duže vremena da se izdvoje glavni likovi, a i tada se stvari ne odvijaju neočekivano. Najveći plus filma je svakako završetak kojem se možda i niste nadali. Ideja se svakako mogla milion puta bolje eskpolatisati, ali za jedno gledanje nije loše.

Image and video hosting by TinyPic

- 02:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 04.09.2010.

Dismal (2009)

Uloge: Bill Oberst Jr., Lydia Chandler, Tim Morris, Jack Harrison, Capel Kane...
Režiser: Gary King
Ocjena: 1.7/5

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Dana očajnički želi da popravi ocjenu iz biologije, ali je strašno gadljiva na pomisao da mora secirati mrtve životinje kako bi prošla test. Asistent joj predlaže da skupa s njim i grupom drugih studenata provede vikend u močvari kako bi prikupili podatke za profesora, i na taj način ostvari dodatne poene. Nakon svađe s dečkom Dana odlučuje poći sa ekipom. Međutim, kada stignu u močvaru otkriju leš ogromnog krokodila te pozovu pomoć. Čuvar im skreće pažnju na lovokradice, ali im govori kako nema razloga za veliku brigu. No, ipak nisu svjesni da u šumi živi još jedan predator.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Nakon duže pauze gledanja horora, što zbog nedostatka vremena, što zbog nedostatka privlačnih naslova, odlučio sam pogledati ovaj filmić s društvom. Već sa prvim minutama film počinje da smara, i to se ne mijenja značajnije do kraja. Drugi nedostatak filma je poprilično loša gluma, koja se graniči sa idiotizmom. Imam dojam da su pokupili par profuranih porno diva i ubacili ih u ovaj film. Treći nedostatak filma je mali budžet i prema tome loši efekti. Četvrti nedostatak je predvidivost koja vas na momente navodi da pomislite kako ste vidoviti. Peti nedostatak je to što se u pojedinim trenucima zapitate da li gledate horor ili komediju. Sve u svemu jeftino, podosadno i već viđeno. Ima par svijetlih trenutaka i jedna zanimljiva scena, a nađe se interesantnih kadrova i za ljubitelje erotskih filmova. Ako baš nemate izbora pogledajte, mada je film čisto gubljenje vremena.

Photobucket

- 01:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.06.2010.

Evil angel (2009)

Režiser: Richard Dutcher
Uloge: Kristopher Shepard, Ava Gaudet, Ving Rhames, Marie Westbrook, JJ Neward, Richard Dutcher...
Ocjena: 3,5/5 sretan

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Lilith je, prema legendi, prva Adamova žena koja je odbila da mu se povinuje nakon čega je stvorena Eva. Lilith se zaklela osvetiti Adamu, Evi i njihovoj djeci, te se sada vraća reinkarnirana kroz tijela žena koje su doživjele kliničku smrt.
Marcus je mladi medicinski radnik koji se zaljubljuje u djevojku koja je podlegla zadobijenim ubodnim ranama. Niz neriješenih ubistava uskoro počinje da se povezuje u jednu cjelinu, a Marcus shvata da iza svega stoje natprirodne sile.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Prije svega moram istaći da film traje 123 minute, pa prema tome zahtijeva poprilično strpljenja da biste ga odgledali do kraja. Nakon prvih par minuta koje podsjećaju na početak nekog niskobudžetnog erotskog filma, daljnji uvod daje nadu da će se iz filma izroditi nešto pozitivno. Iako film traje predugo, moram priznati da je poprilično dinamičan i da se u svakom trenutku nešto dešava. Potrebna je prilična koncentracija da se pohvataju konci priče jer se dosta toga odvija prebrzo i događaji djeluju nepovezano. I kad pomislite da niste uopšte skontali o čemu se radi, klupko počinje polako da se raspliće, a mi dobijamo uvid u priču i kockice se sklapaju. Film definitivno ne djeluje kao visokobudžetni, ali meni se recimo dopao izgled Lilith, iako se mogao još usavršiti.
U filmu ima i bespotrebnih scena koje stvaraju konfuziju, a par scena koje su trebale biti strašne su me zapravo natjerale u smijeh. Ako očekujete da vas ovaj film istraumira, zaobiđite ga jer nije strašan, ali meni lično je bio odličan za jedno gledanje. Možda ga nekada pogledam i ponovo, ako skupim strpljenja da dva sata ostanem prikovan za tv. Glumci nisu poznati, a gluma je solidna, mada ništa fascinantno. Sve u svemu, uspio je da mi okupira pažnju cijelo vrijeme, što je za film ove dužine veliki uspjeh, mada ne očekujte ništa vrhunsko.

Photobucket

- 00:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.03.2010.

The descent 2 (2009)

Režiser: Jon Harris
Uloge: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, Krysten Cummings, Gavan O'Herlihy, Joshua Dallas, Douglas Hodge, Anna Skellern, Gavan O'Herlihy...
Ocjena: 4,7/5 njami

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Nakon što se uspjela spasiti iz špilje, Sarah završava u bolnici sa amnezijom. Istovremeno, spasilačka ekipa pokušava pronaći izgubljene djevojke. Međutim, da bi imali uspjeha, neophodna im je pomoć od Sarah tako da ju dvoje policajaca primoraju da pođe s njima i speleološkim timom natrag u kompleks neistraženih pećina. Nakon što se spuste kroz okno starog rudnika, pronalaze iskasapljeni leš jedne od djevojaka, a glavna sumnja pada na Sarah. Njoj se polako počinje vraćati pamćenje, te nakon što napadne članove spasilačkog tima, počinje bježati sama kroz mračne tunele. Niz događaja koji usljeđuju dovode do razdavajanja ekipe. I dok oni pokušavaju da pronađu prije svega jedni druge, a potom nestale djevojke, shvataju da ih u tami podzemlja vrebaju nepoznati predatori.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Nakon izuzetno uspješnog prvog dijela filma The descent, stiže nam i njegov dugo očekivani nastavak, ovaj put u režiji Jon Harissa (režirao horor Eden lake). Priča se nastavlja gdje je prethodna stala, s tim što umjesto ekipe cura sada imamo miješanu ekipu. Od stare glumačke ekipe tu su Shauna Macdonald i Natalie Mendoza, koje su i ovaj put napravile izvrstan posao. Što se tiče ostatka glumačke ekipe, nikoga posebno ne bih izdvajao jer su ostali u sjeni maloprije spomenutih. Ne može se očekivati da nastavak bude jednako dobar kao i prvi dio, iz razloga jer ovaj put gledalac zna sa čime je suočen, a radnja se vrti oko potrage za nestalim protagonistkinjama iz prethodnog filma, za koje znamo da su mrtve tako da ne postoji nikakav efekat iščekivanja. Ipak, i ovaj put ima odličnih momenata kao što je npr. onaj kada cath ostaje zaglavljena u stijenama. Kao i u prvom nastavku, i ovaj put su dobro dočarane ljudske fobije i strahovi. Gadosti i kasapljenja ne nedostaje ni ovaj put; usuđujem se reći da ih ima više nego u prvom nastavku. Sve u svemu, nastavak je u velikoj mjeri opravdao visoku ocjenu prvog dijela ukoliko uzmemo u obzir da je teško očekivati da drugi dio nadmaši prvi. Neočekivani kraj koji ostavlja mogućnost snimanja i trećeg dijela, samo je još jedan plus, tako da je krajni score The descenta 2 i više nego vrlo dobar.

Photobucket

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.02.2010.

Spirit trap (2005)

Režiser: David Smith
Uloge: Billie Piper, Luke Mably, Sam Troughton, Emma Catherwood, Alsou...
Ocjena: 2,3/5 zijev

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Grupa studenata dobija povoljan smještaj u ogromnoj staroj vili nedaleko od koledža. Dok se međusobno upoznaju, jedan od njih aktivira "duhovni sat", nakon čega se u kući počinje odvijati niz neobičnih događaja. Jenny, čija se pokojna majka bavila spiritualizmom doživljava halucinacije u kojima vidi slike brutalnog ubistva čovjeka na tavanu kuće u kojoj su smješteni. U međuvremenu saznaje da biro za smještaj studenata od kojeg su primili poziv, ne postoji i da je neka treća osoba odgovorna za to. Svih pet stanara kuće imaju nešto zajedničko - osjećaju se krivim za nečiju smrt, ali samo jedan od njih je pravi ubica koji mora biti žrtvovan da bi se oslobodili uznemireni duhovi. Kada se duhovni sat aktivira, počinje igra za život.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
"Spirit trap" je britanski film, i dok je radnja smještena u Londonu, projekat je sniman zapravo u Bukureštu (Rumunija). Radnja filma je prilično jednostavna i vrti se oko uklete kuće, koja ne izgleda nimalo strašnije od prosječnog stana zrelog za krečenje. Početak filma se bazira na boljem upoznavanju likova, gdje imamo uzornu studenticu Jenny na kojoj odmah vidimo da je predviđena da preživi kraj filma, zatim njoj pripadajućeg tipa koji ni po čemu nije upečatljiv, dvoje narkomana opsjednutim seksom sa primjesama sado-mazohizma, i krajnje čudnu djevojku na kojoj se odmah vidi da nešto smrdi. U moru nebitnih dijaloga povremeno uskoči neka "strašnija" scena da razbije monotoniju, ali bez značajnog uspjeha. Film mi djeluje kao da je rezultat kućne radinosti jer specijalnih efekata skoro da i nema i moguće ga je snimiti uz minimum filmske opreme. Dakle, mrtvo hladno ga je moguće postaviti u rubriku "Uradi sam" nekih dječijih novina. Sve što je potrebno je jedna kuća, malo bolja kamera, pet ljudi i to je to.
Nakon što se gledalac pošteno smori, počinje otkrivanje pozadinske priče koja je skroz mlaka i spušta film na još nižu razinu. Kada se već zapitate da li gledate horor ili nešto lijevo, počinje borba za preživljavanje, gdje imamo malo makljaže, pokoju kap krvi i ljude za koje niste sigurni više ni jesu li živi ili su u pitanju duhovi. Sve u svemu može se pogledati jedanput, ali sa velikom vjerovatnoćom da se pošteno smorite. Napomena: Zanemarite njemački jezik u traileru, radi se o sinhronizaciji.

Photobucket

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.02.2010.

Dead silence (2007)

Režiser: James Wan
Uloge: Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg, Michael Fairman, Joan Heney, Judith Roberts...
Ocjena: 4,7/5 smijeh

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Nakon što mu žena biva stravično umorena u njihovom zajedničkom stanu, Jamie se vraća u svoj rodni grad kako bi istražio misterioznu lutku koja je to veče stigla na njihovu adresu od anonimnog pošiljaoca. Tamo saznaje za lokalnu legendu Mary Shaw koja je bila glasoviti trbuhozborac, ali je nakon nestanka lokalnog dječaka bila okrivljena i brutalno ubijena od tamošnjeg stanovništva. Godinama nakon smrti Mary Shaw, gradić postaje sve manje perspektivan za život, a lokalci nerado pričaju o ovoj tragediji. Oni koji se pak usude spomenuti njeno ime kažu da kletva glasi: "Kloni se pogleda Mary Shaw. Nije imala djecu, samo lutke. Ukoliko je vidiš u snu, nemoj nikada, ali nikada vrištati". Jamie je uvjeren da je lutka koju je dobio bila vlasništvo Mary Shaw, i sada pokušava da razriješi slušaj ubistva svoje žene, dok mu je za petama sumnjičavi detektiv.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Film "Smrtna tišina" sam gledao dva puta u razmaku od godinu dana, i moram priznati da mi je jedan od boljih horora novijeg datuma. Sama ideja ubacivanja lutaka u film čini ga jezivim, jer morate priznati da lutke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, naročito kada im se udahne malo života.
Scenarij filma je malkice usporen, i veliki dio akcije je skoncentrisan na posljednju trećinu filma, dok su u međuvremenu ubačene scene da povremeno uzdrmaju gledaoca. Ipak, to ne mijenja činjenicu da se radi o jednom od boljih horora u ovom današnjem vremenu kada je većina projekata "klišejizirana", sa mnoštvom nesuvislih dijaloga, objašnjenja i reakcija likova. Zanimljivost je da u sceni kada se prikazuju 101 lutka u pozorištu, možemo vidjeti i lutku Jigsawa iz filma Saw. Još jedna interesantna stvar jeste da ime Billy dijele i lutka iz "Dead silence" i lutka koju koristi Jigsaw.
Atmosfera filma je dobra, scenografijaje i više nego odlična, a glumačka postava na nivou. U svakom slučaju preporučujem da ga pogledate ukoliko već niste, jer "Dead silence" sadrži dašak filmova iz zlatne ere horora i ne bi vas trebao ostaviti ravnodušnim.

Photobucket

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.12.2009.

Rise of the gargoyles (2009)

Režiser: Bill Corcoran
Uloge: Eric Balfour, Nick Mancuso, Tanya Clarke, Caroline Néron, Justin Salinger...
Ocjena: 2,5/5 eek

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Jack Richmond radi kao predavač u oblasti paganizma na jednom francuskom univerzitetu. Međutim, njegove teorije nailaze na podsmijeh u akademskom svijetu, a najnovije djelo čiji je on autor biva odbijeno jer izdavači žele nešto novo. Obeshrabrenom Jacku, u pomoć priskače prijateljica Carol koja ga odvodi do crkve predviđene za rušenje. Ispod temelja sadašnje crkve nalaze se ostaci starog paganskog hrama u kome leže statue gargojla, mitoloških bića koja su danju kamen, a noću čudovišta. Kada Jack uoči da se na jednoj fotografiji crkve nalazi kip, a na drugoj ga nema, odluči se obratiti svešteniku dotične crkve za pomoć. Paraleno s tim u gradu se počinje odvijati serija brutalnih ubistava čiji je počinilac nepoznat, a ekipa lokalne emisije koja se bavi natprirodnim polazi u potragu za novom senzacijom...

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
U pitanju je jedan od filmova o kome se zaista nema mnogo šta reći. Inače, ovo mi je sigurno dvadesti pokušaj pisanja recenzije dotičnog, jer mi je kompjuter pri svakom pokušaju misterizono zablokirao, kao da nije želio da objelodanim mišljenje o filmu. Inače, veliki sam ljubitelj filmova baziranih na mitologiji, i moram priznati da mi se ideja uključivanja gargojla u priču veoma dopala. Međutim, sama ideja nije dovoljna da se napravi dobar film. "Rise of gargolyes" je dosta gledljiv, ali definitivno prazan film. Gargojli, oko kojih se vrti radnja filma, pojavljuju se u nedovoljno scena, od kojih ih u krupnom kadru možemo vidjeti u svega dvije ili tri. Ubistva su nekako usputna, nedovoljno razrađena i vidi se da im nije posvećeno dovoljno pažnje. Imam utisak kao da su sa nekim mizernim budžetom htjeli da naprave nešto nabrzaka. Gluma u filmu je osrednje loša, eventualno bih izdvojio Caroline Néron u ulozi tv reporterke kao svijetlu tačku. Sve u svemu, jedan od filmova koji ti ne smore previše dok ih gledaš, ali na kraju ostaneš ravnodušan.

Photobucket

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.12.2009.

Eden lake (2008)

Režiser: James Watkins
Uloge: Kelly Reilly, Michael Fassbender, Tara Ellis, Jack O'Connell, Finn Atkins, Jumayn Hunter, Thomas Turgoose...
Ocjena: 3.9/5 yes

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Steve odlučuje da priredi nezaboravan vikend svojoj zaručnici Jenny, te je odvodi u zabačeni park prirode kako bi proveli skupa vrijeme. Nakon što se raspakuju na obali obližnjeg jezera i otpočnu uživati u vikendu iz snova, njihovu idilu kvari skupina klinaca koji se pojavljuju na plaži, remeteći im mir glasnom muzikom i dovikivanjem. Zaručnici se ubrzo počinju osjećati nelagodno, te Steve odlazi upozoriti klince, ali bez velikog uspjeha. Naposlijetku grupa maloljetnih delikvenata odlazi, pozdravljajući ih nepristojnim gestama. Kada najzad pomisle da su ostali sami i da vikend ipak nije propao, Jenny i Steve shvataju da su klinci još uvijek tu, a kada se još jedanput suoče s njima, nesretan splet okolnosti uzrokuje nesreću, zbog koje dvoje zaručnika postaju lovina raspomamljene skupine vaspitno zapuštene djece.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Gledanje dotičnog filma mi je pošlo za rukom tek iz drugog pokušaja. Naime, prije par mjeseci sam podigao film u namjeri da ga odgledam, međutim prilično suhoparan i monoton uvod me je odbijao, te sam ubrzo ugasio dvd player. Kasnije sam nailazio na pozitivne kritike o filmu, pa sam se s čuđenjem pitao je li problem u meni ili u ljudima koji su ga toliko hvalili. Potom sam odlučio pogledati trailer na youtube-u, i nakon toga sam ostao prijatno iznenađen nadolazećim scenama u filmu. I tako sam donio odluku da pružim ovom filmu još jednu priliku. Početak je i ovaj put bio malo dosadan, a priča o dvoje zaručnika malo smorna, prije svega zato što nisam veliki ljubitelj horora u kojima se u ulozi žrtve pojavljuje dvoje-troje ljudi. Nekako mi je oduvijek bolje ležala ekipa koja se bori za preživljavanje. Ipak, obaj put sam bio odlučan u svojoj namjeri da do kraja izguram film, bez obzira da li mi se sviđao ili ne. Nakon prvih konflikata sa klincima, i onog ključnog film iznenada dobija na dinamici i do kraja ostaje interesantan i budi zanimaciju da odgledaš svaku scenu, a da se pri tome ne dosađuješ.
Gluma u filmu je mogu reći čak odlična. Glavna glumica i njen zaručnik su svoj dio posla odradili dobro, oslikavajući odnos ljudi koji se vole i spremni su žrtvovati se za ono drugo, na prilično slikovit način. Nagon za preživljavanjem i snalaženje u nepoznatom su takođe vrlo živopisni i realistični. Skupina raspomamljenih klinaca je perfektna i budi u gledaocu nevjerovatnu odvratnost i poriv da ih sve potamani. Upravo ono što je nevjerovatno u ovom filmu jeste njihova brutalnost i izopačenost dječijeg uma. Susrećemo se tu sa različitim profilima klinaca - od dominantnog vođe, pa do potlačenih članova bande koji iz straha sudjeluju u nepodopštinama. Dakle, sve od glume, pa do ambijenta je na sasvim pristojnom nivou.
Ono što me je mnogo zanimalo od polovine filma jeste završetak istoga, jer su pojedini događaji nagovještavali da kraj neće moći da bude u klasičnom stilu, i moram priznati da su to izveli odlično. U svakom slučaju, preporučujem film jer nosi snažne poruke, od kojih bih ja izdvojio samo jednu svima poznatu - Jabuka ne pada daleko od stabla. Ko pogleda film, znat će o čemu pričam.

Photobucket

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.11.2009.

The last resort (2009)

Režiser: Brandon Nutt
Uloge: America Olivo, Paulie Rojas, Marissa Tait, Sita Young, Arianne Zucker, Nick Ballard...
Ocjena: 3,0/5 pjeva

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Kathleen (Marissa Tait), skupa sa svojim prijateljicama putuje u Mexico na posljednji ludi odmor prije vjenčanja koje je planira za par sedmica. Nakon cjelonoćnog partyjanja, Sophia (America Olivo) se odvaja od grupe i odlazi sa zgodnim mladićem Robom (Nick Bellard). Sutradan se ostatak ekipe odluči na obilazak krajolika, te unajme dvojicu muškaraca koji im obezbijede prijevoz kombijem. Međutim, kada ih odvezu usred pustinje i tamo ih opljačkaju i ostave, djevojke shvataju da je vrag odnio šalu. Jedini spas im je tvrđava okružena palmama, smještena u pustinjskoj goleti. I dok Sophia pokušava da pronađe svoje prijateljice, tajanstvena sila unutar tvrđave počinje da budi u djevojkama nagone koje su cijeli život potiskivale u sebe.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
"The last resort" je horor sa jednom od najnižih ocjena na IMDb. Film traje jedva nešto više od sat vremena, i moram priznati da sam ostao iznenađen kako mi je brzo proletjelo vrijeme dok sam ga gledao. Iako je na IMDb popljuvan do maksimuma, moram priznati da sam ga ja odgledao sa priličnim užitkom i nije mi ni u jednom trenutku bio dosadan (osim vrlo kratkog uvoda). Da se razumijemo, film je trash, gluma osrednja, ali svejedno sam se dobro zabavio. Ono što je glavni problem ovog filma jeste sama priča, odnosno radnja koja je dosta nedorečena. Smatram da je osnovna zamisao filma dobra i da ima potencijala, međutim realizacija je definitivno zakazala. O čitavom fenomenu tvrđave i misterioznih zbivanja unutar nje, dobili smo neko traljavo objašnjenje koje nas uskraćuje za informacije kada je to zdanje nastalo i kako je sve krenulo po zlu, te objašnjenje cjelokupnog fenomena. Horor elementi su svedeni na minimum, te imamo svega par scena koji su u tom fazonu, dok ostatak filma može da prođe i kao neki deseti žanr. Strastvenim obožavaocima horora i onima sa dugim stažom gledanja filmova spomenutog žanra savjetujem da zaobiđu, a onima koji vole filmove sa ekipom mladih ljudi i osrednjom (pa možda čak i lošom pričom) preporučujem da pogledaju. Moj konačni utisak, uprkos vidljivim nedostacima filma, je ipak pozitivan.

Photobucket

- 00:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #