Haunted castle

nedjelja, 16.08.2009.

Shadow puppets (2007)

Režiser: Michael Winnick
Uloge: Jolene Blalock, Tony Todd, Marc Winnick, Diahnna Nicole Baxter, Natasha Alam...
Ocjena: 3,2/5 pjeva

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Žena se budi u tapaciranoj bijeloj ćeliji zatvora ili mentalne bolnice, bez sjećanja na svoj identitet i bilo koji događaj iz prošlosti. Nakon što se vrata ćelije otvaraju, ona izlazi napolje i nakon kraćeg lutanja uviđa da nije sama, nego da se i u drugim dijelovima ustanove nalaze ljudi baš kao i ona. Svima je izbrisano sjećanje i svi su odjeveni samo u donji veš. U jednoj od prostorija pronalaze aparat za ispiranje mozga, koji je upotrijebljen osam puta, na svakom po jedanput. U međuvremenu ih proganja neobična sjena koja ubije jednog od njih što ostalima daje znak za uzbunu i budi nagon za preživljavanjem. Kada upoznaju i devetog stranca, shvataju da jednom od njih nije izbrisano sjećanje i da je taj zapravo odgovoran za eksperiment koji je sproveden nad njima.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Shadow puppets po svojoj koncepciji koja podrazumijeva grupu stranaca zatvorenih u nepoznatom prostoru odakle moraju da pronađu izlaz, uveliko podsjeća na "Cube" i "Saw", tako da sa tačke originalnosti gubi poene jer se radi o već ranije viđenom. Prvih dvadesetak minuta filma je odlično, jer gledatelj je stalno u neizvjesnosti i čeka da vidi šta će se dogoditi. Sve do pojave čudovišta je izvrsno, međutim čuvena "sjena" mi je pokvarila doživljaj filma. Mogli su smisliti nešto bolje, jer mi lelujava crna izmaglica nije nimalo interesantan ubica. Čak i ako su se odlučili za tu ideju, mogli su je malo bolje predstaviti, jer mi na momente djeluje čak i komično.
Glumom sam zadovoljan. James Marsters (poznatiji kao Spike u seriji "Buffy, ubojica vampira") i Jolene Blalock su odlično obavili posao, a i dva crna tipa, Tony Todd i Richard Whiten su sasvim uvjerljivi. Ostali su solidni, mada ništa posebno.
Ono što je pohvalno u filmu jeste što drži pažnju i budi interesovanje za ono što će se tek dogoditi. Kao što već rekoh, malo su uprskali s tom sjenom, ali šta je tu je. Nakon gluposti koje sam u posljednje vrijeme gledao, ovaj film dođe kao prijatno osvježenje.

Photobucket

- 21:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #