Amazon.com Widgets S moje strane bare ...

S moje strane bare ...

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Komentari On/Off

Opis bloga

dogodovštine i razmišljanja s moje strane bare

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi



Blog.hr
Life of an Auditor
Accounting Elf






HitchHiker

Anything that happens, happens.
Anything that, in happening,
causes something else to happen,
causes something else to happen.
Anything that, in happening,
causes itself to happen again,
happens again.
It doesn’t necessarily do it
in chronological order,though.


četvrtak, 30.08.2007.

Kažu mi da izgledam super. Kažu da imam neki “glow”. Da nikad nisam izgledala sretnije i da se nikad nisam više smijala.

Dragi kaže da mu nikad nisam bila ljepša. Kaže kako mi trudnoća super stoji, kako mi je belly predivan i kako sam mu preslatka. I on kaže da se smijem mnogo više, da stalno izgledam sretno i veselo. Rekao mi je prije nekoliko dana da izgledam kao one trudnice-modeli iz magazina koje se čine savršeno trudne. Rekao je da bih trebala ići da se prijavim negdje da budem model, a onda se predomislio i rekao da ne želi da me iko drugi osim njega vidi tako slatku i lijepu. cerek

A ja slušam, gutam komplimente… sretna sam…nisam znala da se to na meni baš toliko primjeti jer nisam ja ni prije bila depresivna i tužna osoba. Ali primjetim kako se u posljednje vijeme smiješkam onako bez razloga. Na primjer, šetam Montyja i zateknem samu sebe kako imam blagi osmijeh na licu.

U poneljak kad sam išla doktoru rekli su mi da na idućem pregledu treba raditi glucose test i na vrhu paprira sa instrukcijama o nekoj tekućini koji treba da popijem tačno sat vremena prije vađenja krvi napisali su da mi je krvna grupa B+. Gledam u taj papir, u to B+ i razmišljam: be plus (na našem), bi plas (na inglišu), be pozitivno (opet na našem), bi positiv (pa opet malo na inglišu) i onda mi sine “be positive!”, pa naravno - moj životni moto je upisan u kapljicama moje krvi.

Čini mi se da sam sad još više pozitivna i optimističnija nego što sam prije bila. I veoma sam sretna, smirena… malo me toga nervira, što je veoma fin osjećaj. Mislim o bebi i kako će biti divno upoznati to malo biće koje me razveseli svaki put kad osjetim kako se pomjera u stomaku. Nisam mislila da ću ovo ikad reći - uživam u trudnoći!
Lilypie Expecting a baby Ticker

ps. Ovo mi je 200. post party

- 17:23 - Javi se (13) - Troši papir - #

utorak, 28.08.2007.

Baby Update
Danas sam imala još jedan rutinski pregled kod doktora – sve je u redu, nema nikakvih problema. Nekad mi bude čudno što mi pregled traje samo 15 minuta, ali onda budem sretna što je tako jer znam da bi ako bilo sšta ne bi bilo u redu i pregled bi trajao mnogo duže. A ovako me samo izvagaju (što je ove sedmice bilo malo bolno jer sam stigla na 20 lbs debljanja – nekako me taj orugli broj pogodio, bilo mi čudno vidjeti 160 umjesto 140 lbs, ali doktor se na to samo nasmijao i rekao da sam ja super), izmjere pritisak (fin, nizak, 100/75), testiraju mokraću (sve kako treba), poslušaju bebino srce (svaki put sve jače kuca i sad ga već ne moraju ni ganjati po stomaku) i izmjere koliko je stomak narastao (tu brojku ne znam jer za nju nikad ne pitam). I sve to kad se zavrsi kažu mi kako je sve OK i pošalju kući.

A bebac – bebac se mrda! Pocela sam ga osjećati prije dvije sedmice, prvi put sam jedva skontala da je to on. Ležala sam u krevetu, čitala knjigu i odjednom kao da mi je neko snažan mlaz vazduha ispustio u jedan mali dio stomaka. A onda nekoliko sekundi kasnije pojavio se isti osjecaj s druge strane stomaka. Tad sam već znala da se ne radi o gasu nego da se to babac prevrće. A sad se već često mrda, pravo mali lopov. Čak ga je i dragi malo osjetio prije nekoliko dana, ali ga uglavnom još uvijek ga samo ja osjetim iznutra. A volim kad ga osjetim, fino je. Nekad me i iznenadi nešto se zamilsim ili radim, a on odjednom počne da me šuta i boksuje. Onda se malo ispričamo, ja ga pitam šta ga muči, da li mu je fino, stavim ruku na stomak i počnem da ga mazim, a on se smiri.


Druge vijesti
Vijest #1
Danas je prvi dan škole – završilo se ljeto, počeo novi semestar. Ovaj put imam 3 predmeta (Advanced Auditing, Advanced Financial Accounting i Fund Accounting), sva tri su online što je veoma dobro given my condition (što bi moj šef rekao). Ostala su mi još tri za idući semestar, pa onda u maju postajem magistar! Jednom smo moja vrla i draga prijateljica Yazza napisale peomu:
............
Tesko je biti magister
Ne mozes kupiti ni ulja kanister
A kamoli djeci cokoladu
Primorani su da kradu
............

Nadam se da meni neće biti tako belj

Vijest #2
Konačno smo završili gornji sprat kuće – imamo jednu predivnu, veliku sobu u kojoj je dragi napravio build-in book shelves i veliki walk-in closet. Kupili smo novi krevet, jastuke, postaljinu, zavjese, side tables i sad imamo predivnu guest room. Nadamo se da će nam moja mama doći u posjetu pocetkom januara i da će uživati u ovoj sobi. Da do sobe ne vode stepenice, mi bi tu preselili našu spavaću, ali to će morati čekati dok bebac malo ne poraste.

Vijest #3
Ova je malo tuzna - blog editor jos uvijek ne radi kako treba u Safariju namcor

- 02:23 - Javi se (12) - Troši papir - #

srijeda, 22.08.2007.

Ima posla preko glave, ali eto mene zanimalo kakve su se to promjene desile na blogu, pa sad razgledam novi look and feel editora i naslovnice. Moram priznati da nije lose, nije lose uopste, sva cast blog administratori.
Pogotovo mi se svidaju linkovi na vrhu editora za upload slika i videa. Nadam se samo da ce mi od sada sve raditi u Safariju jer prije nisu radile one male ikonice za bold, italic i likove, no to cu morati od kuce provjeriti jer na poslu kao i svaki drugi VB.NET programer imam samo PC.

A sad back to work, ceka me neki database koji su glupi useri zabrljali, a ja moram popravljati. Ovo je ionako bio samo probni post da bi proradili komentari

fino mislim da mi je ovo novi omiljeni smajli - super fora sa lizalom! a ni ovaj sto zvizdi nije los pjeva

- 17:04 - Javi se (9) - Troši papir - #

ponedjeljak, 20.08.2007.

Odavno nisam postirala slike našeg malog, super dobrog cuke Monty-ja, a večeras smo bili u dvorištu i dok smo se Monty i ja ganjali i gnjavili dragi je škljocao (znači, vrijeme je za nekoliko novih slikica).
A veče je bila divno, temperatura baš ono prava, ni previše vruće, ni previše hladno, blagi vjetrić....u dvorištu trava mekana, svježe pokošena, tamno zelena, predivna... u zraku se već polako osjeća jesen... neka, volim taj osjećaj, dosta je i ljeta bilo... uglavnom, fino, mirno, opušteno veče...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


- 03:26 - Javi se (6) - Troši papir - #

četvrtak, 16.08.2007.

Jeste li ikada čuli za zanimanje poput “baby name consultant” ili “nameologist”? Nisam ni ja sve do juče kad su na Today Show (jutarnji program na NBC koji gledamo dok se spremamo na posao) prikazali reportažu o imenima beba i kako današnji moderni rodetelji izabiraju imena za svoje potomke. Naravno, morala sam gledati jer ne želim da mi tu nešto propustimo jer ipak, kako rekoše u reportaži, “ime bebe odlučuje njegovu/njenu sudbinu” i “čitav život bebe zavisi od imena” (rekli su nešto u tom smislu, no možda ne bas tim riječima). I zbog toga oni dobri, marljivi roditelji unajme osobu koja je po zanimanju baby name consultant da im pomogne odabrati pravo ime za njihovog budućeg kmečavca. Po onome što sam vidjela taj mi se posao nije učinio ni malo lagan – prikazuju ženu koja na tabli piše razna imena u kombinciji sa srednjim imenima i prezimenima, onda su tu i kombinacije inicijala… ma kažem vam, nauka prava (primjećujete li moj sarkazam!?!)

Sljedeći dio reportaže je o značenju imena – Tiger (prikazuju Tigera Woods kako zamahuje onaj svoj štapić za glof) je pun adrenalina i energije, Bill (na ekranu su Bill Gates i Clinton) je humanista, on voli da pomaže ljudima, Matt (ovaj put prikazuju sliku jednog od voditelja Today Show-a, Matt Lauer-a) je avanturista, njemu brzo dosade iste stvari, a Janet (reporterka ove nadasve poučne priče) je “reliable, you can count on her to get the job done”.

Ma zaista…. Vidite kako su to oni sve proučili i protumačili na nas common folks.
Ali najbolji dio reportaze tek dolazi. Ako baby name consultant nije dovoljan za vas, tu se nalazi i gospođa koja je po zanimanju nameologist (ne znam ni kako se to tačno piše), znači ona je specijalista za imena. Gđa. Nejmolodžistica naplcuje $300 po satu za svoje savjete i veoma je busy jer zaista kakvi su to roditelji koji ne žele najbolje ime za svoju bebu. Priča se nastavlja sa mladim parom kojem je ta dotična gospođa pomogla odlučiti da je Matthew ipak bolje middle name od Robert.

Naravno, zabrinuta sam… kako sad da dragi i ja sami izaberemo ime za našu bebu. Pa šta je nama, nismo mi specijalisti za tako nešto. Nema nam druge nego traziti nameologist-u (yeah, right!).

- 22:07 - Javi se (17) - Troši papir - #

subota, 11.08.2007.

Mali (p)opis knjiga koje sam pričitala ovog ljeta

Pregnancy Books

Image Hosted by ImageShack.usBelly Laughs: The Naked Truth about Pregnancy and Childbirth by Jenny McCarthy

Ovo je bia prva knjiga o trudnoći koju sam pročitala i iako u njoj nema baš puno nekih praktičnih savjeta, meni je pomogla da skontam da je trudnoća jedno veoma fino iskustvo i da ne treba da se plašim onoga sto me čeka u idućih 9 mjeseci. Dijelovi knjigu se me stvarno nasmijali, neke sam čak i dragom pročitala pa smo se zajedno valjali od smijeha.

Preporuka: Ne bih preporučila trudnicama da troše lovu na ovu knjigu, ali ako vam je neko pokloni definitvno pročitajte jer fino ćete se nasmijati. No, moram napomenuti da način na koji Jenny piše možda i nije za svakoga.



Image Hosted by ImageShack.usThe Girlfriends' Guide to Pregnancy by Vicki Iovine

Ova knjiga me spasila – prepuna je prakričnih savjeta o svemu što se dešava za vrijeme trudnoće od povraćanja pa do odjeće koju treba spakirati za put u porodilište. Sve je objašnjeno jednostavnim, lako-čitljivim jezikom bez ikakvog filozofiranja ili promotiranja bilo kakve “politike”. Autorica knjige piše na osnovu skog iskustva (ona ima 4 djece) i iskustava njenih mnogih prijateljica.

Preporuka: obavezno štivo za sve first-time mame.




Image Hosted by ImageShack.usThe Girlfriends' Guide to Baby Gear: What to Buy, What to Borrow, and What to Blow Off! by Vicki Iovine, Peg Rosen

Još jedna fantastična knjiga za trudnice koje pojma nemaju šta sve treba kupiti za bebu. Posebno mi se svidjela podjela na kategorije “šta će ti trebati’, “šta će ti mozda trebati” i “šta ti neće trebati”. Uz pomoć ove kjige sam napravila spisak svega što mi treba na Amazonu tako da će opremanje sobe za bebu biti veoma jednostavno. Moram napomenuti da sam ovu knjigu dobila na poklon od Lidije i da sam joj veoma, veoma zahvalna.

Preporuka: takođe obaezno štivo za first-time mame, pogotovo one koje nemaju sestre ili bliske prijateljice koje su nedavno prošle kroz trudnoću da im pomognu u shoppingu.




Guilty pleasure Books

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.usThe Mysterious Affair at Styles: Hercule Poirot Series by Agatha Christie
Evil Under the Sun: Hercule Poirot Series by Agatha Christie

Agathu Christie sam otkrila kad mi je bilo oko 11-12 godina i za godinu-dvije sam pročitala sve njene knjige koje je mala, lokalna biblioteka mog grada imala na raspologanju. Ove dvije sam kupila jer mi se svidjelo pakovanje knjige (veličina, korice, design korica) i ne znajucći da su one među rijetkima koje nisam pročitala. Obje su tipične Agathine priče gdje se do skoro zadnje strane ne zna ko je ubica ili kako je stvarno to ubistvo izvršeno.

Preporuka: za sve ljubitelje krimi-priča.




And the rest

Image Hosted by ImageShack.usThe Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream by Barack Obama

Kad sam je počela čitati nisam bas znala šta da očekujem odvove knjige. Moram priznati da je jedini razlog što sam je i pročitala to što je napisao Obama i što sam htjela da saznam nešto više o njemu. A saznala sam da je Obama veoma inteligentan i da ne bilo loše kad bi on bio idući predjsednik. Neki dijelovi su mi bilo malo dosadni, ali sve u svemu knjiga mi se svidjela i drago mi je sto sam je pročitala.

Preporuka: za one zainteresovane u američku politiku




Image Hosted by ImageShack.usGrande Expectations: A Year in the Life of the Starbucks' Stock by Karen Blumenthal

Kao veliki ljubitelj Starbucks kreacije koja se zove White Chocolate Mocha (naravno sa šlagom) uživala sam čitajući ovu knjigu. Autorica prati kako se mi mijenja cijena dionica Starbucks-a i šta i kako utiče na tu promjenu u toku jedne godine. Svako poglavlje pokriva jedan mjesec i opisuje istoriju kompanije, promjene na burzi, različite vrste ulagača u dionice ove kompanije, različite aktere finacijskog tržišta i mnogo više.

Preporka: za sve one koju vole Starbucks i koji su zainteresovani za jedan malo drugaciji pogled na Wall Street.




Image Hosted by ImageShack.usAlchemist by Paulo Coelho

Kratki opis ove knjige bio bi “priča o dječaku koji odluči da ispuni svoju sudbinu”, no taj opis ni malo ne može da dočara ovu predivno napisanu priču. Ovo je prva Coelho-ova knjiga koju sam pročitala, ali definitivno ne i posljednja.

Preporuka: za sve ove koji vole fine, lagane, poučne priče






Image Hosted by ImageShack.usBlink: The Power of Thinking Without Thinking by Malcolm Gladwell

Znala sam da sam jednu knjigu zaboravila staviti na ovaj popis - ona mi se nekako sakrila ispod kreveta i jutros sam je ugledala dok sam tražila papuče (ispostavilo se da je dole čitava jedna hrpa magazina i knjiga!). No vratimo se Blinku - knjiga me oduševila, jedna je od onih koju sam sa pravim uživanjem čitala od korica do korica i bilo mi je žao sto sam došla do zadnjeg lista. Tipping Point čitam next.

Preporuka: definitivno za sve knjigoljubce


- 21:32 - Javi se (9) - Troši papir - #

nedjelja, 05.08.2007.

Photo Intermezzo - malo behara prije nego što lišće počne da žuti

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 18:52 - Javi se (11) - Troši papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>