Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Pregnancy doesn't suck after all :)

Kažu mi da izgledam super. Kažu da imam neki “glow”. Da nikad nisam izgledala sretnije i da se nikad nisam više smijala.

Dragi kaže da mu nikad nisam bila ljepša. Kaže kako mi trudnoća super stoji, kako mi je belly predivan i kako sam mu preslatka. I on kaže da se smijem mnogo više, da stalno izgledam sretno i veselo. Rekao mi je prije nekoliko dana da izgledam kao one trudnice-modeli iz magazina koje se čine savršeno trudne. Rekao je da bih trebala ići da se prijavim negdje da budem model, a onda se predomislio i rekao da ne želi da me iko drugi osim njega vidi tako slatku i lijepu. cerek

A ja slušam, gutam komplimente… sretna sam…nisam znala da se to na meni baš toliko primjeti jer nisam ja ni prije bila depresivna i tužna osoba. Ali primjetim kako se u posljednje vijeme smiješkam onako bez razloga. Na primjer, šetam Montyja i zateknem samu sebe kako imam blagi osmijeh na licu.

U poneljak kad sam išla doktoru rekli su mi da na idućem pregledu treba raditi glucose test i na vrhu paprira sa instrukcijama o nekoj tekućini koji treba da popijem tačno sat vremena prije vađenja krvi napisali su da mi je krvna grupa B+. Gledam u taj papir, u to B+ i razmišljam: be plus (na našem), bi plas (na inglišu), be pozitivno (opet na našem), bi positiv (pa opet malo na inglišu) i onda mi sine “be positive!”, pa naravno - moj životni moto je upisan u kapljicama moje krvi.

Čini mi se da sam sad još više pozitivna i optimističnija nego što sam prije bila. I veoma sam sretna, smirena… malo me toga nervira, što je veoma fin osjećaj. Mislim o bebi i kako će biti divno upoznati to malo biće koje me razveseli svaki put kad osjetim kako se pomjera u stomaku. Nisam mislila da ću ovo ikad reći - uživam u trudnoći!
Lilypie Expecting a baby Ticker

ps. Ovo mi je 200. post party


Post je objavljen 30.08.2007. u 17:23 sati.