Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Jos jedan baby update i druge vijesti

Baby Update
Danas sam imala još jedan rutinski pregled kod doktora – sve je u redu, nema nikakvih problema. Nekad mi bude čudno što mi pregled traje samo 15 minuta, ali onda budem sretna što je tako jer znam da bi ako bilo sšta ne bi bilo u redu i pregled bi trajao mnogo duže. A ovako me samo izvagaju (što je ove sedmice bilo malo bolno jer sam stigla na 20 lbs debljanja – nekako me taj orugli broj pogodio, bilo mi čudno vidjeti 160 umjesto 140 lbs, ali doktor se na to samo nasmijao i rekao da sam ja super), izmjere pritisak (fin, nizak, 100/75), testiraju mokraću (sve kako treba), poslušaju bebino srce (svaki put sve jače kuca i sad ga već ne moraju ni ganjati po stomaku) i izmjere koliko je stomak narastao (tu brojku ne znam jer za nju nikad ne pitam). I sve to kad se zavrsi kažu mi kako je sve OK i pošalju kući.

A bebac – bebac se mrda! Pocela sam ga osjećati prije dvije sedmice, prvi put sam jedva skontala da je to on. Ležala sam u krevetu, čitala knjigu i odjednom kao da mi je neko snažan mlaz vazduha ispustio u jedan mali dio stomaka. A onda nekoliko sekundi kasnije pojavio se isti osjecaj s druge strane stomaka. Tad sam već znala da se ne radi o gasu nego da se to babac prevrće. A sad se već često mrda, pravo mali lopov. Čak ga je i dragi malo osjetio prije nekoliko dana, ali ga uglavnom još uvijek ga samo ja osjetim iznutra. A volim kad ga osjetim, fino je. Nekad me i iznenadi nešto se zamilsim ili radim, a on odjednom počne da me šuta i boksuje. Onda se malo ispričamo, ja ga pitam šta ga muči, da li mu je fino, stavim ruku na stomak i počnem da ga mazim, a on se smiri.


Druge vijesti
Vijest #1
Danas je prvi dan škole – završilo se ljeto, počeo novi semestar. Ovaj put imam 3 predmeta (Advanced Auditing, Advanced Financial Accounting i Fund Accounting), sva tri su online što je veoma dobro given my condition (što bi moj šef rekao). Ostala su mi još tri za idući semestar, pa onda u maju postajem magistar! Jednom smo moja vrla i draga prijateljica Yazza napisale peomu:

............
Tesko je biti magister
Ne mozes kupiti ni ulja kanister
A kamoli djeci cokoladu
Primorani su da kradu
............

Nadam se da meni neće biti tako belj

Vijest #2
Konačno smo završili gornji sprat kuće – imamo jednu predivnu, veliku sobu u kojoj je dragi napravio build-in book shelves i veliki walk-in closet. Kupili smo novi krevet, jastuke, postaljinu, zavjese, side tables i sad imamo predivnu guest room. Nadamo se da će nam moja mama doći u posjetu pocetkom januara i da će uživati u ovoj sobi. Da do sobe ne vode stepenice, mi bi tu preselili našu spavaću, ali to će morati čekati dok bebac malo ne poraste.

Vijest #3
Ova je malo tuzna - blog editor jos uvijek ne radi kako treba u Safariju namcor


Post je objavljen 28.08.2007. u 02:23 sati.