Amazon.com Widgets S moje strane bare ...

S moje strane bare ...

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Komentari On/Off

Opis bloga

dogodovštine i razmišljanja s moje strane bare

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi



Blog.hr
Life of an Auditor
Accounting Elf






HitchHiker

Anything that happens, happens.
Anything that, in happening,
causes something else to happen,
causes something else to happen.
Anything that, in happening,
causes itself to happen again,
happens again.
It doesn’t necessarily do it
in chronological order,though.


četvrtak, 27.09.2007.

Evo ga još jedan baby update – kad vidim ovaj gore tracker nekako ne mogu da vjerujem da je već skoro 28 sedmica prošlo i da će za kratka tri mjeseca ovo malo čudo izaći iz mene (o samom izlasku još ne mogu da mislim!) … da ću ga držati u rukama, da ću ga moći dodirnuti, zagrliti, poljubiti… jedva čekam da upoznam tog našeg malog kmečavca (zovemo ga bebac dok je još u stomaku, a kmečavac kad izađe).

Na pregledu je sve bilo u redu - pritisak je kako treba (110/70), nabacila sam jos 3 lbs u ove zadnje četiri sedmice (grand total = 23 lbs), no doktor kaže da sam right on track with the weight gain i da mi je belly just the right size. Prije pregleda su mi vadili krv da testiraju glukozu – morala sam popiti neku narandžastu tekućinu u roku od 5 minuta i tačno sat vremena poslije toga vaditi krv. Onih “5 minuta” mi je bio pravi problem iako je tečnosti bilo samo 300 ml i nije imala grozan ukus, ali samo činjenica da sam ja to morala popitu u nekom roku nije mi dala da se opustim (zadnji sam gutljaj popila 15 sekundi prije isteka roka). Mislim da su rezultati testa bili ok i da nemam povisen šećer jer rekli su me zvati ako nešto ne bude kako treba, a sigurna sam da bi do sad nazvali da su trebali.

Još ne znamo da li je bebac on ili ona, ali znamo da se fino razvija i da mu srce kuca veoma jako i uredno. Idući sonogram smo zakazali za 18. oktobar – još samo tri sedmice, pa će i ta misterija biti riješena. A onda ću se moći baciti na kupovanje male odjeće sretan
Sobu smo vec počeli da opremamo – prošli petak smo išli u Babies "R" Us i kupili dušek za krevetić i nešto što se zove playard, a što pojma nemam kako prevesti ili objasniti (tu ima slika, pa ako neko zna prevod nek mi javi). Izabrali smo i krvetić i stol za mjenjanje pelena i kutuju za igračke i kolica (druge boje nego sto je na slici), ali to nije moglo stati u naše auto, tako da idemo opet sutra da to sve dovezemo. A što imaju slatke male odjeće za bebe! A tek igrački… malo mi je falilo da kupim jednog plavog, mekanog, zvečkavog dinosaurosa i jednu isto tako mekanu i zvečkavu zutu zirafu (možda sutra).

Bebac je u posljednje vrijeme postao pravo aktivan, mrda se svaki dan i to se nakad mrda tako jako da mi se čitav stomak zatrese. A nekad me šutne, pa majica sa stomka skoci. Ili se prevrće, a stomak se talasa gore-dole. Najsmiješnije mi je to što se budi svako veče u 9:20 i onda nastupa pravi belly-quake. Boksuje me, šutira me, prevrće se… prije nekoliko dana sam osjetila malo stopalo sa desne strane – izgleda da se protezao i onda kad sam ga ja pipunla, sklonio ga je. Osjećaj je jednostavno predivan i neopisiv. A zanimljivo je kako se smiri čim dragi stavi ruku na stomak. I kako se nikad ne mrda dok šetam, samo kad sjedim ili ležim.

A što se mene tiče – super sam. Stvarno se nemam na šta požaliti. Još uvijek stomak nije ogroman, još uvijek se mogu sageti, mogu bez problema dohvatiti stopala, ne prosipam ništa po sebi (čitala sam kod drugih trudnica da su već mnogo prije šestog mjeseca sa tim imale problema), nisam umorna i ništa me ne boli. Da kucnem u drvo, sve se stvarno super odvija i nadam se da će do kraja ostati ovako.

- 18:50 - Javi se (16) - Troši papir - #

srijeda, 26.09.2007.

Ovo je tako dobro da nisam mogla da ne postiram smijeh
A lady walks into a high class bar on the 30th floor of an office building and sees a really good-looking guy sitting at the bar by himself.
She goes over and asks him what he is drinking.

"Magic Beer," he says.

She thinks he's a little crazy, so she walks around the bar, but after realizing that there is no one else worth talking to, goes back to the man sitting at the bar and says, "That isn't really Magic Beer, is it?"

"Yes, I'll show you."

He takes a drink of the beer, jumps out the window, flies around the building three times and comes back in the window.

The lady can't believe it: "I bet you can't do that again."

He takes another drink of beer, jumps out the window, flies around the building three times, and comes back in the window.
She is so amazed that she says she wants a Magic Beer, so the guy says to the bartender, "Give her one of what I'm having."

She gets her drink, takes a gulp of the beer, jumps out the window, plummets 30 stories, breaks every bone in her body, and dies.

The bartender looks up at the guy and says, "You know, Superman, you're a real asshole when you're drunk."

Uskoro stize i baby update, cim nadem malo vremena.

- 17:18 - Javi se (5) - Troši papir - #

utorak, 18.09.2007.

Ma dobro znam, nema me već dosta dugo i još davno je bilo vrijeme za novi post, ali da vidite samo kako puno zadaće imam odmah bi mi oprostili što se ne javljam ni na blog ni na email.

Da vam malo dočaram kako je to kod mene – od danas pa to 30. septemebra imam da pročitam 2 poglavalja iz knjige (oko 50 listova), 9 članaka (sve zajedno oko 100-120 listova), 1 FASB pronouncement (126 stranica), imam 5 zadataka od kojih svaki ima najmanje pod a i b, a većina i pod c i d, i svaki zahtijeva odgovor od 2-5 listova, i na kraju jos 4 eseja na temu onih 9 članaka. I to je sve iz jednog predmeta! A ja ovaj semestra imam 3 predmeta. bang
I naravno na poslu je ludnica, nemam vremena ni za blog ni za zadaću (da, znam, ne bih to trebala na poslu raditi, ali kad uspijem onda i radim), zovu me i traže sa svih strana. Neki se klijenti već sad plaše šta će biti kad odem na maternity leave, a do bebca imam još 3 mjeseca.
I onda pored svega dobijem jutros email od sestre: “hej, Jaco, da nam ovo prevedi na engleski, to je rođakov diplomski koji on treba sutra da preda”. Ma da mi je bila bliže, imala bi tako fin odraz mojih prstiju na obrazu da sa njm šeta nekoliko dana. Ma zezam se, nisam ja nasilna osoba, ali jesu li oni normalni. Kao da Jaca ništa u životu ne radi nego samo čeka da nekome prevodi diplomski. Na svu sreću se ispotavilo da je to ipak bio samo uvodni dio diplomskog od nekih 10ak rečenica za koje mi je tebalo 10-15 minuta da prevedem, ali ipak….

No, ne nerviram se, ne smijem radi bebca. Udahenm duboko i skontam da sad ništa osim bebca nije bitno, da će iritirajućih stvari uvijek biti, ali da ih je nabolje ignorisati i misliti samo o onim finim svarima i ljudima. I onda tako malo mazim stomak, malo pričam sa bebcem i sve bude u redu. I puštam mu Mozarta dok se vozimo na posao pjeva
Uglavnom, super sam, belly raste, bebac se mrda… u ponedeljak idem na kontrolu pa ću tada vjerovatno opet nešto napisati.

- 01:19 - Javi se (15) - Troši papir - #

nedjelja, 02.09.2007.

Jutros rano smo se dragi i ja (i naravno mali bebac u belly-ju) uputili ka Niagarinim vodopadima koji se nalaze nekih 3 i pol sata vožnje zapadno od nas. Iako svi kažu da je pogled mnogo ljepši sa Kanadske strane, meni ni ovaj sa Američke nije nimalo loš.
Dan je bio predivan, vrijeme savršeno, ne previše toplo, malo vjetrovito i veoma sunčano. Dragi je bio fotograf, a ja njegov model i mogu vam reći da nije bilo ni malo lako izabrati samo 17 slika od 415 koje je on danas uslikao.
Dijelim sa vama i nekoliko na kojima sam ja - na dvije se trbuščić pravo fino vidi, a mislim da se na ostalima vidi i moj "pregnancy glow" :)
I da, i bebac je uživao, mrdao se dok smo šetali kraj vodopada.





<

<



























Za one kojima ovo nije bilo dovoljno ovdje ima još malo.

- 04:44 - Javi se (26) - Troši papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>