geomir

četvrtak, 12.03.2015.

POSLJEDNJA ŠTACIJA

REGIJA VENETO
VERONAPosljednja štacija, Verona.Opet autobusom do kolodvorau Padovipolazaki za cca 1 sat putovanja stižemo na Nova Vrata Verone.Kod njihovog Paola moji mišćani pazarili davno prijeslikarije sv. Lovrinca i drugih za glavni oltar naše crkve.Po izlasku s kolodvora pored Porta Novaravno 1 km po Corsa Porta Novaizlazimo na centralni trgokružen štekatima,rent a bičikleta,monumentalnim građevinamaTu je i njihovPadre della Patriakao i arena, kažudi smo mi Ervati znali dogovarat neke posle.

Ovi partizan kao da je maneken pa ćemo ga pustit na miru.Prošetajmo još malo okolosusjednim ulicama

pored Ronalda u punom zaletu.A onda na zelenu pjacušarenih fasadaštandova punih svega i svačegaod robe za fierumaskiza karnevalvoćnih čaša, a nemaju pojma zašto ime macedonia.Palača Maffeitoranji mač slobodeu ženskoj ruci.Uputimo se sada prema najčuvenijoj kući u Veroni.Prema putokazunalazimo kapiju,a kroz prolaz s šarama posjetilaca,s jedne i druge strane,ulazi se u dvorištenad kojim je čuveni balkon,a pod njim Julija, meta hodočasnika i fotografakoji se jedan po jedan smjenjujuda je pomilke.Nije bilo šanse da dođen na red!Bidnoj, nije joj lako,.... Altroke naš Gargur!!Jedva sam uhvatio predah od 1/60 sekunde da je uvatim liberui pozadi na zidu zaljepljene nekakve žvake, valjda kao zavjet jubavi!Na balkonu svaki čas se pojavljujenova živa Julijeta,a u kući još jedna rezervna, neživa, koju se ne smi dirat!Ko zna koji utisak ova imala!
Sad sam se sjetio da sam trebao snimit njen upis!!
Kao razumili bismo!!I onda opet preko zelene pjace, pored Madone Veroneške,Palazza Maffeisa Venecijanskim lavom ispred.Zatim ulicom Porta Borsaripored pjesnikaI onda još jedan bloger,..... mislio da će se meni sakrit,a vidi ga ča je lip, odma san ga pripozna!Malo dalje još jedan iz mog kraja,ja pomislio kako će ovdje bit dobar roštilj. A ono naš sv. Lovrinac!!i na kraju CastelVechiouz rijeku L´Adigesa svojim starim mostombedemimazidinamaprolazimai kulamapod budnim okomoca od risorgimento. i......

Gotovo, nema više,... idemo doma!

- 10:26 - Komentari (27) - Isprintaj - #