Salata od piletine

subota , 16.05.2015.

Svoj prvi post posvetit ću svima poznatoj, možda čak i većini najdražoj vrsti mesa - piletini. Pohana, pečena, grillana ili kuhana, piletina je vrsta mesa koja se brzo i lako priprema, a opet daje vrlo prepoznatljiv i ugodan okus. Dolaskom ljetnih mjeseci, a i temperatura, sve nam više odgovaraju lakša jela, puna voća i povrća. Upravo to razlog je zbog kojeg ću s vama podijeliti recept (upute) kako pripremiti ovu osvježavajuću i vrlo ukusnu salatu od piletine.

Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
sezonsko povrće po želji
piletina
vrhnje
majoneza
senf
jogurt
začini


Priprema:
prethodno mariniranu piletinu nasjeckati na kockice i nekoliko minuta popržiti na tavici. U posebnoj posudi pripremiti povrće koje će poslužiti kao podloga piletini. Ovoga puta koristila sam rotkvice, zelenu salatu, mrkvu, rajčice, a odlično paše i mladi luk, kiseli krastavci ili kupus. Mogućnosti su brojne, ovisno o željama. Povrće nasjeckati, naribati ili na bilo koji način usitniti i servirati na tanjur. Gore posipati kockice piletine i sve zajedno preliti dresingom. Meni osobno najviše odgovara kombinacija majoneze, senfa, jogurta i kiselog vrhnja u podjednakim omjerima kako ništa ne bi prevladalo. Dresing začiniti vegetom, paprom, bosiljkom, origanom ili začinima koji vama odgovaraju, dodati peršin i kopar. Ukrasiti preostalim povrćem i servirati nakon pripreme kako povrće ne bi uvenulo i izgubilo svoj karakterističan okus. Jedino što još mogu dodati jest da vam želim dobar tek!



Oznake: piletina, salata, preljev s kiselim vrhnjem, mrkva, paradajz, majoneza, rotkvice, začinsko bilje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.