06

nedjelja

travanj

2008

UHO, GRLO, NOŽ...

Nakon prve prave reality makljaže eek koju nam nisu do kraja pustili, jer im navodno zabranjuje licenca, koja je rezultirala na način kako to samo naš mentalitet može iznjedriti. Konačno je potvrđena činjenica da jedini celebrity u tom šou - fotograf Lupino, koji je najavio da ako pobijedi - donira novac za djecu oboljelu od Downova sindroma stvarno je jedini koji je tamo non-stop radio i valjda preozbiljno shvatio poantu Farme. I koji je priznao da ga je lijenost, nesposobnost, nediscipliniranost, ljudsko licemjerje, ispraznost i dvoličnost dirala to te mjere da se suprostavio junačini Drvišu, kojeg su kokice na Farmi proglasile zaštitnikom i alfa mužjakom.
Lupino je vuk samotnjak, malo nespretan u komunikaciji, pobrao je simpatije forumaša i većine ljudi. Jest da je podlegao agresiji i provokaciji cijelog klana kokoški i kretena, ali svaka mu čast na cojones - da na Stipino zaleđe od strane farmera - vrati na jedini preostali način, onako po sistemu ulične tarapane. Možda, nije trebao, ali čovjek se jednostavno nije dao tući, pa makar mu s druge strane zamahnuo i bivši prvak svijeta, koji blago rečeno, nikad nije u ringu pokazao boks tipa Parlova i Mavrovića thumbup Nadam se da će Lupino svoje zagorske gene iskoristiti na sudu, gdje Zagorcima nema premca yes
Ovo nisam namjeravala objaviti, da ne mislite da sam agresivka, ali samo za Mangu, koji nije u toku događaja smijeh




Nakon Formule 1 u Bahreinu u kojoj je mom Hamiltonu zakazao mjenjač(!!), pa je sa 3. startnog mjesta završio negdje bogu iza nogu, šećer na kraju je nastup Vedrane Rudan kod Stankovića u "Nedjeljom u dva".

Rudanicim performance je bio maestralan. Odjenuvši se kao udovica, u svom karikirano-ironičnom stilu, iznijela je svoje stavove o trenutku u kojem živimo.
O ulasku u NATO i EU, peticiji za referendum o NATO-u, globalizmu, Bushu i njegovu posjetu, našoj politici i političarima. muško-ženskim odnosima, književnosti u Hrvata, ekonomskoj i socijalnoj situaciji...

Oštar i britak jezik te žene je ono što je rijetkost u našem javnom životu. Odavno sam skužila da preko svojih kostimiranih nastupa privlači pozornost, a onda izbaca iz sebe sve ono što većina nas misli, a nema mogućnosti i petlje reći.

Unatoč tome što je popljuvala sve i svakoga, na sebi svojstven način je iznijela činjenicu da je i sama biće od krvi i mesa, sa svojim manama, ali da nema namjeru šutjeti i biti dio stada.
A danas je domet - ne biti član čopora i ne složiti se sa svime kao - dobar, lojalan građanin. Pokazati da imaš iskustva u životu, na temelju kojih si došao do stavova oprečnih većini, da važeš između onog što vidiš i što si osjetio na vlastitoj (i tuđoj) koži i onog što ti mediji prezentiraju.




wave & kiss





<< Arhiva >>