DVD KUČE

ponedjeljak, 02.03.2015.

DRUŽENJE PODMLATKA DVD-a KUČE 15.02.2015.

Franjo Domitrović, Sonja Sambolek i Lucija Brašić voditelji djece od 6-12 godina okupili su svoje ekipe na malo druženje u vatrogasnim prostorijama DVD-a. Djeca sa velikim nestrpljenjem čekaju lijepo vrijeme treninge i natjecanja!!!

- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ČIŠĆENJE SNIJEGA 08.02.2015.

Kako je zadnjih godina praksa da naši vatrogasci čiste snjeg tako su dečki i ovog puta odradili "zimsku službu" besprijekorno!!! Očistili su sve autobusne stanice u našem selu radi sigurnosti školaraca i ostalih sumještana.

javascript: void(0);

- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 28.02.2015.

118. IZVJEŠTAJNA REDOVNA SKUPŠTINA DVD-A KUČE

U subotu 24.siječnja u prostorijama društvenog doma, održala se naša 118.izvještajna redovna skupština. Prisutno je bilo 32 gostujućih dobrovoljnih društava, delegat VZGVG Ivica Stepanić., gosti Ervin Kolarec, dogradonačelnik grada Velike Gorice, Rudolf Vujević, dožupan Zagrebačke županije, predstavnici naših mjesnih udruga te naši sponzori koji su nam osigurali nagrade za već tradicionalnu tombolu.
Skupština je počela u 19,00 sati sa pozdravnom riječi predsjednika DVD-a Kuče Krunoslava Milatovića.
Državnu i vatrogasnu himnu je izvelo Hrvatsko pjevačko društvo Kučani a tajnik Siniša Malčević pročitao je izvješća i podijeljene su diplome. Hvala našim gostima na lijepim riječima , pohvalama i podršci koju su uputili za rad našeg društva!!! Okupio se velik broj članova i gostiju što je garantiralo dobru zabavu. Ako je suditi po ovoj skupštini čeka nas uspješna i uzbudljiva godina!!!


- 19:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.12.2014.

Sretan Božić !!!

- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.12.2014.

ZDENKO VITEZ 1970-2014

Poštovani vatrogasci i prijatelji,

U dubokoj boli javljamo da nas je dana 23.12.2014. u 45.godini života zauvijek napustio Zdenko Vitez (Šnajc) dugogodišnji operativni član DVD Kuče.
Zauvijek ćeš ostati u našim srcima i sjećanjima.
Nek' ti je laka hrvatska gruda Šnaja!
Iskrena sućut obitelji u ime svih članova DVD-a Kuče!

Posljednji ispraćaj dragog nam prijatelja biti će u srijedu, 24. prosinca 2014. godine na mjesnom groblju u Vukovini u 11,30 sati.
Članovi DVD se okupljaju ispred vatrogasnog doma od 10:30 sati.

Upravni odbor

- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.10.2012.

PREMINUO PREDSJEDNIK VZ GVG Željko MrakovčićTužna srca javljamo svim vatrogascima, prijateljima i znancima, da je preminuo 10. listopada 2012. godine naš član, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice i Viši vatrogasni časnik, Željko Mrakovčić (Čefok)
Posljednji ispraćaj dragog prijatelja i predsjednika naše Zajednice biti će u ponedjeljak, 15. listopada 2012. godine na mjesnom groblju u Vukovini u 15,30 sati.

Mole se svi vatrogasci koji dolaze na posljednji ispraćaj da dođu do 15,00 sati u Društveni dom u Vukovini, Stara cesta bb (kod pošte), radi formiranja ešalona.


Željko Mrakovčić
rođen je 10. listopada 1946. godine.
Svoj vatrogasni put započeo je u svom matičnom DVD-u Vukovina u kojemu je obnašao brojne dužnosti. U više navrata tijekom svoje vatrogasne službe obnašao je i značajne i brojne dužnosti i u višim tijelima vatrogasne organizacije. Nenadana smrt zatekla ga je na dužnosti predsjednika Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice. Izraze najiskrenije sućuti u ime Upravnog odbora i Zapovjedništva Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice upućujemo obitelji: majci Božici, supruzi Jani, sinu Daliboru, kćerci Daliborki, snahi Anamariji i unuku Karlu.

Vatrogasna zajednica otvorila je knjigu žalosti u koju se može upisati danas od 16.00 sati u prostorijama Zajednice, Zagrebačka 3, Velika Gorica. (Vatrogasni dom).

Poslije sprovoda u ponedjeljak, održati će se komemorativni skup u dvorani Društvenog doma u Vukovini (preko puta groblja).

Počivao u miru Božjem!

preuzeto sa: www.vgdanas.hr

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 22.09.2012.

GRADSKO NATJECANJE VZ GVG SENIORA

15.09.2012. godine u Buševcu je održano gradsko natjecanje našega grada za seniore. Naš dvd predstvaljale su dvije ekipe- ženska "A" ekipa i muška "B". O očekivanjima nismo puno govorili, al smo se potajno nadali da ćemo se vratiti doma barem sa jednim peharom kako bi se punili naši ormari. :)

I eto nas na stazama. Prva je na stazu izašla ženska "A" ekipa, prva vježba odrađena, ne vrijeme koje smo imale na teninzima i jedna sitna greška. A druga kao i po običaju, curke idu na glavu. I ovoga puta je bilo to stvarno tako i odrađeno. Vrijeme 52 sec i kako bi mi vatrogasci rekli-čista :) Odlazimo sa smješkom na licu sa staze i otpračujemo naše dečke na stazu. Dečki prvu vježbu rade solidno, no okret unazad- vidi sitka se otpojila cry Ah, i sudac mora sve vidjeti :P... Druga vježba 47 sec - čista :)))))) Više nego zadovoljni ...

Ostaje nam čekati druge ekipe. Za to vrijeme odlazimo se dobro najesti, podmazati grlo za proglašenje i čekati kraj natjecanja. ... I dočekali smo... Ekipe su postrojene, malo se čekalo gradonačelnika i krečemo... Ženska "A" ekipa osvojila je 3.mjesto, a muška "B" ekipa 1.mjesto :))))))) Što drugo reć nego: "NEČEMO NOČAS DOMA, NEČEMO DO ZORE..." i na kraju ona naša : "SAV OVAJ SJAJ I POBJEDA I PEHAR NAŠ, ZNAM DA VRIJEDILO JE BOLA. MI SMO PRVACI" :)))

Feštalo se još nekoliko sati u domu, a onda već tradicionalno pod zvukovima sirena vratili smo se u naše selo.

- 20:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

LJETOVANJE MLADEŽI U FAŽANI

Od 20.-27.08.2012.god naše prvakinje, ženska mladež, zasluženo su odmarale u po 8-i put i vatrogasnom kampu u Fažani. Kao i svake godine, ljetovanje su dobile obranom prvog mjesta na gradskom natjecanju koje se održalo u 6. mjesecu u Vukovini... Osam članica naše mladeži 8 je dana uživalo u prekasnom vremenu, stjecala su nova prijateljstva, zabavljale se i uživale. No, ipak svaki dan su morale odraditi i službeni dio, ujutro predavanja, a popodne vatrogasne igrice u kojima su i ove godine pokazale da imaju znanje i upornost. :)
Kao i svake godine odlazeći iz kampa, njihova je zadnja rečenica: "Vidimo se i sljedeće godine", to im je već osam godina uspjelo, hoće li i devetu, vidjet ćemo sljedeće godine, ali ne sumnjamo u njih niti malo :)

- 20:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.07.2012.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SENIORA VZZŽ

Nakon Kupa Starog Čića koji se odžao 17.06. i na kojem je naša muška "B" i ženska "B"ekipa osvojila 3.mjesto, a ženska "A" ekipa 5.mjesto, 30.06.2012. u Jastebarskom održano je Županijsko natjecanje za seniore, na kojem je po prvi pita u povijesti naše društvo predstavljalo 3 ekipe- žene "A", žene "B", te muški "B". Na natjecanje nismo išli sa puno očekivanja, jer su sve tri mlade ekipe, pa nismo očekivali nešto puno. Htjeli smo samo odraditi dobro vježbe i pokušati napraviti bez greške...
Natjecanje je počelo u 9.00, na samom početku sa nekim poteškoćama od strane organizatora... Prve na stazu od naših ekipa išle su žene "B". Vježba je odrađena solidno, no ne onako kako se žene odradile na treninzima prije natjecanja, uz to se potkrala i jedna greška. Žene nezadovolje odlaze sa staze, te odma odlaze na štafetu. Štafeta je odrađena dosta dobro... Brzo odlaze sa staze gdje se trčala štafeta, jer su žene "A" već prozvane na prijemni odbor. Žene "A"odlaze na stazu. Vježba odražena jako dobro, vrijeme kao i na treninzima, ali sudac pronalazi grešku- nazubila se B cijev na razdjelnici. tuzan Curke odlaze sa staze, te odlaze trčat štafetu. Štafeta je odrađena jako dobro, te sa staze odlazimo ne previše razočarane. Zadnji na stazu idu naši muški "B". Vježbe odrađene solidno, no ne onako kako su oni priželjkivali. Jedna mala greškica također i kod njih. Štafeta kao i kod prve dvije ekipe odrađena je jako dobro. .... Čeka se proglašenje.

Proglašenje je bilo obvezno za sve ekipe, u slučaju da se neka od ekipa ne pojavi na proglašenju, bez obzira na kojem se mjestu nalazi, na licu mjesta se diskvalificira. Rezultati su se čitali ubrzano, a prve tri ekipe su dobile pehare i poklone sponzora. Ženska "B"ekipa osvojila je 9.mj., ženska "A" ekipa 13.mj, a muška "B"ekipa 12.mj. Zadovoljni sigurno nismo, jer znamo da smo mogli puno bolje, ako ne bolja vremena, mogle su vježbe biti bez grešaka.

Ekipe nastavljaju i preko ljeta trenirati, te se pripremaju za gradsko natjecanje koje će se odžati u mjesecu rujnu.- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GRADSKO NATJECANJE DJECE I MLADEŽI

22.06.2012.godine na školskom igralištu u Vukovini, održano je gradsko natjecanje djece i mladeži VZG Velike Gorice u organizaciji DVD-a Vukovini, a pod pokroviteljstvom VZG VG. Na natjecanju je sudjelovalo 15 vatrogasnih društava iz naše zajednice. Jedan od problema takvog malog odaziva je i datum održavanja, jer je bio produženi vikend, završetak školske godine, pa je većina djece otišla i na more... No žalosno je ipak da je svake godine sve manje društava sa svojim ekipama.
Naše društvo je otišlo na natjecanje sa 3 ekipe, djeca muška i ženska, te mladež ženska. Od djece se nije puno očekivalo, a mladež je otišla sa jednim teretom na natjecanje. Obraniti naslov prvakinja grada koje noe na svojim leđima već 8 godina... I jel im uspjelo, pročitajte dalje... belj


Natjecanje je počelo u 10 sati, uz malo kašnjenja, sve je krenulo bez ikakvih problema. Prvi od naših ekipa nastupala su djeca muška, odradila su solidnu vježbu... Nakon njih dolaze djeca ženska, koja nisu uspjela srušiti mete u obje vježbe, a nisu dalje niti trčali štafetu. Zadnje na stazu dolaze mladež ženska. Grbav teren, stara oprema, no veliko srce kuca sve jače i jače. Dolaze na stazu, suci im se približavaju i kreču... Vježba odrađena bez greške, vrijeme jako dobro. A druga po dogovoru "na glavu". Nemaju više ništa za izgubit. I stvarno su išle na glavu, ulaze prve dvije cure u tunel, dolazi treća i tunel puca... Suci se snalaze, primaju tunel, cure odrađuju vježbu do kraja. Na kraju je bila slabija od prve. Zapovjednik dolazi do glavnog suca, no još nedovoljno snalažljiva, ne traži ponovljenu vježbu. Odlaze sa staze, i čekaju štafetu... Prvo su štafetu odradila spomenuta djeca muška, vrlo solidno, budući da su ju samo jednom otrčala na treningu. I evo naše mladeži. Štafeta se trčala bez prepreka, što njima i nije baš nešto puno značilo, jer znaju da su ipak puno bolje kada ima prepreka. Štafeta je otrčana jako dobro....


Vježbe su odrađene, Treneri zadovoljni... Zahvale idu trenerima djece: Franji Domitroviću, našem Frenkyu, te Franji Malčeviću- Kordeku... A posebno trenerici mladeži ženske Radmili Đuračić ili kako ju njezine cure zovu- teta Rada. :) ...


Proglašenje je bilo oko 15 sati, malo se odužilo jer se čekalo gradonačelnika koji se ipak nije odazvao.  Djeca ženska osvojila su 7.mjesto, djeca muška 10.mjesto... a naša mladež ženska ponovno 1.mjesto i sedmodnevni odmor u vatrogasnom kampu u Fažani, ovaj puta sa mladež muškom DVD-a Buševec.
Curke odlaze u kamp 20.08. i nadamo se da će se odmoriti i napuniti baterije za nova natjecanja.I nakon ovoga natjecanja možemo reći: SVE PROLAZI, A PRVAKINJE OSTAJU !!!!!!!! sretan belj- 13:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #