DVD KUČE

ponedjeljak, 09.05.2011.

Sv.Florijan i blagoslov zastave

U nedjelju 08.05 prisustvovali smo več tradicionalno svečanoj procesiji do kapele Sv.Florijana u našem mjestu a potom i Sv.misi koju je i ove godine predvodio naš župnik vlč.Đuro Sabolek.

Tijekom mise posvećena je restaurirana zastava iz 1922.godine, te su na zastavu stavljene lente kuma zastave gosp.Rudolfa Vujević i pokrovitelja Grada Velika Gorica. Zastava je restaurirana u radionici sestara Karmeličanka u samostanu Kraljice Karmela u Brezovici.
Nakon blagoslova zastave župnik je naglasio važnost okupljanja nas vatrogasaca u zajedništvu te zahvalio na hrabrosti i požrtvovnosti koju članovi daju u cilju spašavanja ljudi i imovine našeg mjesta a i šire.

Po završetku mise povorka sačinjena od naših članova i pripadnica ekipe ženske mladeži i kuma zastave g.Vujevića uputila se u naše prostorije gdje su 14-orici naših članova uručene brončane vatrogasne medalje za hrabrost i požrtvovnost u zaštiti i spašavanju zaslužene na prošlogodišnjoj rujanskoj poplavi koja nije zaobišla ni nas.
Medalje je članovima uručio član Upravnog odbora VZGVG g.Čedo Krizmanić.

Nakon kratkih govora našeg predsjednika, kuma zastave,i g.Krizmanića održan je i skroman domjenak za sve članove i goste koji su pripremili naši kuhari. Smijeha i zabave nije ni ovoga puta nedostajalo...

DVD Kuče se još još jednom najiskrenije zahvaljuje časnim sestrama Karmeličankama i našem župniku, kao i kumu zastave... Neka blagosov Sv.Florijana bude uvijek nad njima!!!!!! HVALA VAM- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.05.2011.

ZDRUŽENA VJEŽBA DRUŠTAVA ŽUPE VUKOVINA

MJESTO RADNJE: Pilana Pukanić
VRIJEME RADNJE: petak, 06.05.2011. u 17.45
ORGANIZATOR: DVD-i Župe Vukovina i DVD Kuče (ukupno 59 vatrogasaca)
RADNJA DOGAĐAJA: Na neobrađenoj poljoprivrednoj površini koja se nalazi u neposredoj blizini proizvodnog pogona "Pilane Pukanić" osoba M.L. pali korov i suhu travu. Vjetar mijenja smjer, te se povećava njegova brzina. Zbog novonastale situacije osoba M.L. gubi nadzor nad požarom, te vjetar odnosi zapaljenu travu i korov na skladišni prostor koji uzrokuje požar. Dolazi do požara otvorenog prostora i 2 objekta koje je zahvatio požar te ih treba u potpunosti ugasiti te pregledati kotlovnicu i susjedni objekat koji je nasuprot objekata zahvaćenih požarom a puni su dimom.
Oko 17.45. vlasnik P.P. primjećuje požar u skladišnom prostoru i zove 93 te dobiva dispečera JVP VG. JVP poziva DVD-e prema njihovoj udaljenosti od požara te prema kategorizaciji i opremljenosti. Dispečer JVP poziva DVD KUČE kao matično društvo, te DVD Vukovinu i DVD Buševec kao najbliže B postrojbe.
Dolaskom DVD-a Kuče zapovijednik DVD-a izvršava izviđanje požarišta i traži od vlasnika Pilane Pukanić da isključi dovod elektične energije za cijelo postrojenje i o zatečenom stanju obavještava dispečera JVP. U tijeku je i evakuacija iz proizvodnog pogona, te od dispečera traži djelatnike hitne medicinske pomoći, HEP-a i policije. Zapovijeda postavljanje B- tlačne pruge od hidranata H-1 do razdjelnice i C-tlačne pruge za prvi mlaz, te počinje gašenje objekta B.
Dolazi DVD Vukovina i postavlja NV kod skladišnog prostora. Zapovijednik DVD-a Vukovina preuzima zapovjedanje intervencijom i zapovijeda postavljanje B-tlačne pruge sa NV do razdjelnice i dvije C-tlačne pruge za 1. i 2. mlaz u smjeru skladišnog prostora A i B te opskrba vodom od AC Vukovina do NV Vukovina.
Zapovijednik DVD-a Buševec zapovijeda pretragu prostora C i D sa dišnim aparatima koje nije zahvatio požar ali su jajako zadimljeni. Također i zapovijeda osnivanje požarnih sektora i postavlja zapovjednike svakog pojedinog sektora.
DVD Turopolje dobiva zapovijed za gašenje požara objekta A i postavljanje B tlačne pruge sa NV do razdjelnice 2 C
tlačne pruge za prvi i drugi mlaz, te počinje gasiti požar na objektu A.
DVD Rakitovec sa auto cisternom počinje dobavu vode za NV DVD-a Turopolje, a Ladom Nivom i ljudstvom idu na gašenje otovrenog požara sa naprtnjačama, te im daju zapovijed za osnivanje 4 sektora.
DVD Mraclin odlazi na gašenje otvorenog požara na sektoru 4. te započinje gašenje sa VTM, metlanicama i naprtnjačama te se priključuje na hidrant H1 radi dobave vode za VTM.
DVDStaro Čiće se upučuje na hidrant H2 koji se nalazi na sektoru 4, te mu zapovijeda da sa H2 osigura dobavu vode sa B tlačnim prugama za opskrbu vode AC DVD-a Rakitovec i AC DVD-a Vukovina.
DVD Okuje izvršava regulaciju prometa na prometnici Pucekovići, te zatvara promet kod H1, dok DVD Čička Poljana izvršava regulaciju prmetnice Pucekovići te obustavlja promet kod H2.
Nakon vježbe zapovijednici društava dojavljuju zapovjedniku vježbe po posljednjem primljenom izvješću, te zapovijednik vježbe zapovijeda pospremu, te nakon toga zapovijeda odlazak ljudstva i opreme do prostora ispred Vatrogasnog doma DVD-a Kuče. Slijedi analiza vježbe sa zapovijednikom zajednice ili članovima zapovjedništva VZGVG.
Zbog gotovih proizvoda u skladišnom prostoru vježba je bila suha, tj. bez uporabe vode.
- 19:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #