DVD KUČE

subota, 22.05.2010.

PROVJERA HIDRANATA

Danas, 22. 05. 2010.g zapovijednik Srećko Sambolek sa još nekoliko članova krenuo je u "akciju" provjere hidranata. Budući da smo imali već dva požara u ovoj godini, te se bliži ljetna sezona, a ljeto je poznato po brojnim požarima, trebalo je provjeriti koji od hidranata je u potpunoj spremnosti u slučaju požara. Dečki su se podijelili u 3 grupe, te krenuli u ophodnju sela. belj- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.05.2010.

DRŽAVNO NATJECANJE VATROGASNE MLADEŽI, ŠIBENIK 14-16.05.2010.g.

Petak, 14.05., 07.30 sati, ispred Vatrogasnog doma, krenulo je skupljanje ženske mladeži za odlazak u Šibenik. Vedra lica, puna energije i elana, 10 članica ženske mladeži, 2 voditelja i 3 pratnje krenule su na put. Vrijeme sunčano cijelim putem. Cijeli je put protekao u vedrom raspoloženju, te su curke oko 13 sati stigle u Šibenik; lijepo se smjestile po sobama, malo odmorile. Znate i sami kako je to prvi dan, još uvijek su bile malo "zbunjene", ali mislim da su više bili zbunjeniji organizatori kojima su na vijestima "objavili" da se za subotu predviđa kiša i temperatura za 10 manja od toga dana. Polako su sve ekipe dolazile u hotele, te je prvi sastanak za voditelje održan u večernjim satima, gdje je bilo rasprave gdje održati štafetnu utrku u slučaju lošeg vremena, tj. kiše. Nakon završetka sastanka, curke su se skupile i otišle na večeru. U petak je trebalo otići ranije na spavanje, jer je ipak subota bila dan "D".
I eto, subota, 15.05., buđenje u 9 sati, pogled kroz prozor i upravo se dogodilo ono što je bilo nagoviješteno- vani kiša, hladno vrijeme. No kako za sve, tako i za njih, natjecanje se mora odraditi. No, buđenje svih cura i ne baš lijepe vijesti, naš zapovijednik Maja, budi se sa temperaturom, torba sa tabletama i svim preparatima se vadi i daje joj se sve kako bi mogla odraditi natjecanje. Jutro je bilo predviđeno za "ljenčarenje" i malo razgibavanja, a nakon ručka slijedilo je ono najvažnije. Curke su nakon ručka otišle u svoje sobe, gdje su se obukle u uniforme i oko 15 sati, krenule su prema mjestu održavanja samog natjecanja. No, našoj Maji temperatura je još više porasla, no kao i svaki zapovijednik, ona se bori do zadnjeg, te sa temperaturom 38, odrađuje najbolje što može. Na samom terenu dočekale su ih neke tehničke informacije, maknute su bile greda i klupa sa staze, a sve ostalo je bilo "normalno". I evo ga, 15.40, nešto prije zakazanog vremena, curke su bile na stazi. Prva vježba je bila nešto malo lošija, dok su drugu curke odradile više nego zadovoljavajuće- 54.10 sec. i to čisto. Curke pune zadovoljstva odlaze natrag kod hotela (opet 15 min. vožnje) gdje su morale odraditi drugi dio natjecanja- štafetnu utrku. I Lucija kreće, a završava Antonija- vrijeme- 86.41 sec, bile bi i više nego zadovoljne da nije bilo 10 sec. plusa. Jedna mala greškica se "javila" i poslije nam uzela ni više ni manje, nego 4. mjesto u RH. Curke su sa staze otišle spuštenih glava, žalosnih lica, ali ipak zadovoljne odrađenim. Čekala se objava neslužbenih rezultata, koja je stigla oko 19 sati, kada je curama bilo objavljeno da su 21-e od 62 ekipe. Sreća je bila još veća kada su saznale da su u ZLATNOJ SREDINI, što je i bio jedan od ciljeva. Nakon toga su se sve sastale u sobi voditelja, gdje su se malo počastile, te su otišle su na večeru i nakon toga na "mali izlazak". Naime, u hotelu im je bio organizirana zabavna večer, gdje su se malo zabavile. Voditelji su se također zabavljali po sobama te su svi u kasnim nočnim satima otišli na spavanje. No, oko 2 sata u noći dolazi obavijest da je prvoplasirana ekipa ženske mladeži diskvalificirana (o razlozima ne želimo), te je naša ekipa završila na 20.-om MJESTU !!!.
Nedjelja, 16.05, buđenje u 8 sati, odlazak na doručak, te nakon doručka proglašenje. Standardnog proglašenja nije bilo, jer je bilo odgođeno zbog lošeg vremena, te su na proglašenje odlazile ekipe sa voditeljem i zapovijednikom odjeljenja. Nakon proglašenja ekipe koje nisu htjele ostati na ručku dobile su lunch pakete, te su krenule put svojim kućama. Tako i naša zlatna ekipa. Put prema doma prošao je u smjehu pokojoj pjesmi, te su curke u 17. 20 sati sa zvukom sirene stigle ispred vatrogasnog dom.
Još jednom bravo cure, odradile ste najbolje što ste mogle, mali gorak okus koji je ostavila ona greškica, ispravite na gradskom natjecanju i pokažite još jednom da možete i hoćete. Treninzi se i dalje nastavljaju. Gradsko natjecanje prediviđeno je za 19.06. kada se naše cure bore za odazak na sedmodnevni boravak u vatrogasni kamp u Fažanu. Cijeli DVD je uz vas, VI TO MOŽETE, VI TO HOĆETE... VOLIMO VAS "CARICE" !!!!!

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 12.05.2010.

TJEDAN PUN AKTIVNOSTI

Budući da smo već punim korakom ušli u mjesec svibanj, red bi bio obavijestiti Vas o našim aktivnostima kojih je bilo uistinu mnogo. Pa krenimo redom.....

Već u prvim danima mjeseca naša vrijedna mladež prisustvovala je vatrogasnom kupu u Krapinskim toplicama kako bi utvrdili koliko su zapravo spremne za predstojeće natjecanje. Djevojke su osvojile 6. mjesto, te po povratku kuči nastavile sa intenzivnim pripremama u kojima im svakodnevno pomažu i ostali članovi kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Nadalje, 04.05. nekolicina naših članova, točnije njih 8, prisustvovala je uz ostala društva naše župe Sv. Misi koja se ovoga puta održala u Mraclinu, a nakon mise i na druženju u Društvenom domu Mraclin.

08.05. Troje naših članova prisutvovalo je proslavi DVD-a Trešnjevka, a 4ero članova na desantnoj obuci u Kurilovcu.

No, uz sve ove aktivnosti nismo stali, te smo već u nedjelju 09.05. prisustvovali Svećanoj procesiji do kapele Sv.Florijana u mjestu i Svetoj Misi u našoj kapeli koju je predvodio naš župnik Đuro Sabolek.
Po završetku Mise župnik je blagoslovio novu sliku sa likom našeg zaštitnika, a naš predsjednik mu je u ime DVD-a uručio poklon povodom njegova 60.og rođendana te mu zahvalio na podršci u radu tijekom svih ovih godina.

Nakon mise smo se svi uputili u naše vatrogasne prostorije gdje su naši vrijedni kuhari spremili kotlovinu za sve naše članove i goste.
Moramo napomenuti da je po prvi puta na našem skromnom domjenku prisustvovao i naš župnik, a pridružili su mu se i članovi Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom gosp. Berković Mirkom.
Proslavi Sv.Florijana odazvalo se 12 pripadnica naše mladeži te 23 naših aktivnih članova.


Tjedan pred nama rezervirali smo za vježbe ženske desetine mladeži kojima želimo sretan put u Šibenik!!!!
Cure pokažite što znate, predstavite se u najboljem svjetlu, onako kako samo vi znate!! Svi smo uz vas..... SRETNOOOOO :)))

- 00:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #