DVD KUČE

ponedjeljak, 07.05.2012.

Sv. FLORIJAN

04.05. 2012. godine, naših je 10 članova prisustvovalo euharistijskom slavlju u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovina povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Tradicionalno, svake se godine na taj dan okupljaju društva Donjega Turopolja (Kuče, Mraclin, Buševec, Okuje, Vukovina, Staro Čiće, Čička Poljana, Rakitovec, Turopolje) te zajednički odlaze na sv. misu. Nakon mise, je zajedničko druženje uz kotlovinu i pokoju riječ.

U nedjelju 06.05. 2012. godine, naše je društvo proslavilo blagdan sv. Florijana u svome mjestu. 40-ak naših članova, te pripadnika mladeži prisustvovalo je procesiji do kapelice sv. Florijana, te kasnije i na sv. misu u kapeli sv. Fabijana i Sebastijana u našem mjestu. Sv. misu je predvodio kapelan, vlč. Andrija Jambreuš. Nakon sv. misu, u koloni smo otišli do vatrogasnog doma, te uz okrijepu se podružili.






Napomenimo i da natjecateljske ekipe našega društva počele sa trenizima. Naša djeca mladež počele su pripreme za gradsko natjecanje koje će se održati početkom mjeseca lipnja, a ekipe žene A, muški B i žene B počele su pripreme za županijsko natjecanje koje će se održati 30. lipnja u Jatrebarskom.

Uz vatrogasni pozdrav, do sljedećeg susreta. :)

- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #