Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdkuce

Marketing

Sv.Florijan i blagoslov zastave

U nedjelju 08.05 prisustvovali smo več tradicionalno svečanoj procesiji do kapele Sv.Florijana u našem mjestu a potom i Sv.misi koju je i ove godine predvodio naš župnik vlč.Đuro Sabolek.

Tijekom mise posvećena je restaurirana zastava iz 1922.godine, te su na zastavu stavljene lente kuma zastave gosp.Rudolfa Vujević i pokrovitelja Grada Velika Gorica. Zastava je restaurirana u radionici sestara Karmeličanka u samostanu Kraljice Karmela u Brezovici.
Nakon blagoslova zastave župnik je naglasio važnost okupljanja nas vatrogasaca u zajedništvu te zahvalio na hrabrosti i požrtvovnosti koju članovi daju u cilju spašavanja ljudi i imovine našeg mjesta a i šire.

Po završetku mise povorka sačinjena od naših članova i pripadnica ekipe ženske mladeži i kuma zastave g.Vujevića uputila se u naše prostorije gdje su 14-orici naših članova uručene brončane vatrogasne medalje za hrabrost i požrtvovnost u zaštiti i spašavanju zaslužene na prošlogodišnjoj rujanskoj poplavi koja nije zaobišla ni nas.
Medalje je članovima uručio član Upravnog odbora VZGVG g.Čedo Krizmanić.

Nakon kratkih govora našeg predsjednika, kuma zastave,i g.Krizmanića održan je i skroman domjenak za sve članove i goste koji su pripremili naši kuhari. Smijeha i zabave nije ni ovoga puta nedostajalo...

DVD Kuče se još još jednom najiskrenije zahvaljuje časnim sestrama Karmeličankama i našem župniku, kao i kumu zastave... Neka blagosov Sv.Florijana bude uvijek nad njima!!!!!! HVALA VAM

Post je objavljen 09.05.2011. u 17:57 sati.