subota, 10.05.2008.

BLAGDAN DUHA SVETOGA

Aforistične misli uz nedjelju Duha Svetoga

Gospodin Isus Krist šalje nam Duha Svetoga ne jednokratno, nego za svako vrijeme povijesti Crkve. Gospodine, pošalji nam i danas Duha Svetoga da obnoviš lice zemlje i srca ljudi, molimo te.


Photobucket


Hvala Ti, Majko Marijo koja si se s prvom Crkvom pripremala i molitvom i bdijenjem i postom, za dolazak, za izlijevanje Duha Svetoga. Molimo Te, moli se s nama i danas za novi dolazak i izljev Duha Svetoga.

Duh Sveti jest onaj koji nas posvećuje, koji nas obnavlja, koji nas čisti. Crkva se nalazi u velikom čišćenju, raščišćavanju neriješenih odnosa s Gospodinom, neriješenih računa s Bogom, sa sobom, s drugima

Molimo za darove Duha Svetoga, ali ponajprije za ljubav jer nam znanje može postati inficirano ohološću, kao što i jest. Možemo stvarno robovati nepostojećoj božici razuma, po racionalizmu od kojega boluje Europa već nekoliko stoljeća; Crkva, svijet. Gospodine Duše Sveti, molimo Te za oslobođenje od oholosti razuma i za poniznost vjere!

Isus bez križa to je naivno kršćanstvo. Križ bez Isusa – prestrašno kršćanstvo. Isus s križem jest sredstvo po kojem se spašavamo, a cilj je uskrsnuće.

Obnovi nas, Duše Sveti, molimo Te kako ne bismo bili uobraženi nego preobraženi kršćani.

Duše Sveti, molim Te daj mi dar molitve za umiranje samome sebi i rađanje Bogu za bližnje. Da služim bližnjima radi Boga, a ne kao bogovima.

Duše Sveti, ljubavi Oca i Sina, Daru osobo, i osobni Dare, molimo Te da dođeš k nama u punini svoje svetosti, svojih darova, službi i plodova.

Molimo Te, Duše Sveti da nas preuzmeš kao djecu Božju. Da osmisliš naše postojanje, naše služenje, naš boravak na zemlji.

Duše Sveti, molimo Te da u nama usadiš duboku čežnju za putovanjem prema nebeskoj domovini, a da pri tom ne zaboravimo na svoje zemaljske zadaće. To Te molimo po moćnom zagovoru Marije iz Nazareta koja je bila Tvoja najposlušnija učenica i najvjernija zaručnica. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu, amen.

Fra Miroslav Bustruc


- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.