DnY's diary

21.05.2013., utorak

CarpPocalypse

18.05.2013.g. - subota
16.30h - izrađujem predveze
21.30h - u garaži slažem pribor
22.00h - stiže tata i počinjemo trpati pribor u auto
00.00h - razmišljamo kako ne bi bilo loše ponesti nova olova, ja imam kasnu večeru, a tata nas požuruje u krevet
00.40h - razmišljam kako će na ribu utjecati nadolazeća promjena vremena
02.50h - ustajem iz kreveta i odlazim pod tuš
03.30h budim tatu i odlazim jesti dok on pije kavu
04.10h - odlazimo po Klaru i Balkya, a zatim krećemo na Drnić

Ispred nas je oku savršeno jutro. Putem prema Novom Virju zaletavamo se u oblake magle što klize preko ceste. Tokom vožnje, borim se sa umorom, no ipak ne sklapam oči u znanju da nisam jedina umorna. Dolaskom na Drnić smještamo se na dio "malog" jezera. Vadimo opremu. U glavi odabirem jučer napravljene predveze stoga iz transportne vadim torbicu sa sitnim priborom i počinjem slagati svoj dio opreme. S obzirom na to da smo došli u 12-satni ribolov, ispred mene je bila prava prilika da osobno isprobam naše nove boile.



Štapovi su stajali pripremljeni ispred mene i samo sam trebala staviti zadnji PVA stringer da bi ih mogla redom zabacivati kada se prvi senzor oglasio. Bio je to Balkyev senzor. U 6.39h napravljena je prva fotografija s ulovom koji je ujedno bio i Balkyev PB. Dobar početak dana - složili smo se. Ispijamo kavicu boreći se sa invazijom komaraca, a prije ručka, Klara koja je najmlađa u timu, nabija ekipi komplekse svojim ulovima. Prilikom ručka, naš Sale vadi svog prvog današnjeg šarkija i time smo svi imali svoj dnevni upis.



Popodnevno drijemanje nije bilo moguće. "Donesi pothvatać", "Imaš ga", "Dođi pridrži štap", "Vuci, vuci, vuciiiii...." - bili su to uzvici koje smo nas četvero redovito vikali. Kod svakog glasanja mojih senzora, samo sam pitala: -"Jel fiftać?" Naime, kod mene je riba dolazila samo do jednog štapa, i to do onog na kojem je mamac bio half & half ; Šljem-Hot Squirting Pussy. Mikrolokacije su ponovo bile ključne pa smo tako izvlačili i one drvene ribe. Predvečer se nebo otvorilo pa smo pobjegli ranije nego inaće izbjegavši napad munja.



Od cjelokupnog ribolova, samo mi je jedna sitnica ostala "nejasna"......zašto su rekli da riba ne grize?! :D

Oznake: ct tata i kćer, carppocalypse, drnić, ribolov, moderni šaranski ribolov, c&r, catch & release, šaran


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.