Isabell Black

23.09.2006., subota

Objava Tromagijskih prvaka

Lana: Isa!!! Diži se!
Ja: Lana? Kaj ti tu radiš? Kaj nisi ti peta godina?
Lana: Jesam, peta sam godina. A ti si četvrta i kasniš na Čarobne napitke!
Ja: Ajme, Snape će me ubit!
Lana: Znam! Požuri se!

Na brzinu sam nešto obukla, uzela knjigu iz Čarobnih napitaka i istrčala iz spavaonice u tamnicu. Snape je upravo bio vrijeđao Leni, ali kad je primijetio da sam ja došla, okomio se na mene. Ja sam samo pospano odgovarala sa da i aha. Oduzeo mi je deset bodova zbog kašnjenja. U svoj toj žurbi sam bila zaboravila donijeti referat o Felix Felicisu, pa mi je Snape oduzeo još pedeset bodova. Cijeli drugi sat mi je nešto prigovarao. Čim nam je rekao da možemo ići, pokupila sam svoje stvari i otišla u Veliku dvoranu na ručak. Nisam čekala ni Annu, ni Davida, ni Tonyu. Sjela sam do Lane.
Ja: Lana, sorry kaj sam ujutro bila onak zbunjena. Bilo je malo glupo pitat te dal si peta godina.
Lana: Ma nema veze. Zapravo sam te nekaj htjela pitat, al nisam stigla jer si onak brzo izjurila.
Ja: Reci.
Lana: Ti si prije išla u Durmstrang?
Ja: Da...
Lana: I poznaješ Viktora Kruma?
Ja: Lana! Ista si ko Ronny - Poo...
Lana: Ronny - Poo?
Ja: Ron! Ma nema veze!
Lana: I dal budeš? Upoznala me s njim?
Ja: Da, da...

U tom su trenutku došli Tonya, Anna, Alex, David, Filip i Ron. Gnjavili su me kaj sam tak brzo izašla iz tamnice. Poslije ručka sam išla sa Tonyom i Ronom prijavit se na Tromagijski turnir. David je odustao od ideje, a ja sam došla na nju. Kada smo došli do mjesta na kojemu je stajao Plameni peher, vidjeli smo kako Diana ubacuje svoje ime. Sa strane su stajali Malfoy, Crabbe, Goyle i Thina i cerili se.
Malfoy: Blackova, pa i ti ćeš se prijavit? A ja sam mislio da tebe to ne zanima.
Thina: Da, kolko sam ja čula, ti misliš da je to preopasno...
Ja: Neću ni trošit riječi na vas. Imam važnijeg posla!
Thina: A to je...
Ja: Sumnjam da bi ti to shvatila! Ionako svi znamo da ti je mozak veličine kikirikija. I ne mislim na kikiriki zajedno sa ljuskom!
Thina: Ja... To... Ne...

Ron je već ubacivao svoje ime kada sam ja prišla peharu. Prešla sam dobnu granicu i stavila ruku sa papirićem na kojem piše moje ime iznad pehara. Polako sam otvorila šaku i pustila papirić iz ruke. Neki prvašići su gledali zadivljeno u mene, otverenih ustiju. Ja sam mahnula Sereni i pridružila se Tonyi, Cedricu i Ronu koji su također bili ubacili papirić u Plameni pehar. Cedric je otišao na Povijest magije, a nas troje smo otišli na Proricanje sudbine. Poslije toga smo imali Travrstvo i Preobrazbu. Na Preobrazbi sam zaradila dvadeset bodova za Griffindore jer sam uspješno pretvorila puha u vjevericu. McGonagallica mi je čestitala na mojoj predanosti u radu. Ubrzo je objavila da je vrijeme da se odaberu Tromagijski prvaci i sve nas poslala u Veliku dvoranu. Dumbledore je držao Plameni pehar u rukama, a kada se većina skupila, spustio ga je na učiteljski stol.
Dumbledore: Vrijeme je da saznamo tko su naši Tromagijski prvaci. Svima kojima pročitam ime, sutra su oslobođeni nastave i imaju sastanak sa gospodinom Bartyjem Crouchom. On će vas uputiti u sva pravila. A intervju za Dnevni prorok ćete imati preko božićnih praznika koji počinju za točno 25 dana.
Crouch: Albuse, da ne duljimo, mislim da je vrijeme za objavu prvaka.
Dumbledore: Barty, potpuno ste u pravu. Prvaci Beauxbattonsa su... Fleur Delacour... Yvette Depardeu i... Gary Scorsone!

Plameni pehar bio izbacio ta tri imena neposredno prije nego što je to Dumbledore rekao. Fleur, Yvette i Gary su se digli od stola i poklonili se. Madame Maxime je sva cvala od radosti. Pehar se opet ispunio dimom.
Dumbledore: A prvaci Durmstranga... Viktor Krum... Thina Lastrenge... Tonya Toninski!
Crouch: Molio bih prvake Durmstranga da se dignu da ih vidimo!
Dumbledore: Istina... Voljeli bismo ih dobro vidjeti!

Tonya se digla od stola i graciozno poklonila. Primijetila sam da ju neki tip sa sedme godine gleda sa sjajem u očima, ali nisam imala pojma ko je taj lik. Tonya je opet sjela i zagrlila me. Nisam ju vidjela tako sretnu već nekoliko godina.
Dumbledore: Da, da... Jako lijepo! Ali vrijeme je da objavimo i prvake Hogwartsa! Moram priznati da nismo očekivali toliko prijava, ali ipak se dogodilo. Da ne odugovlačimo... Prvaci Hogwartsa su Cedric Diggory... Draco Malfoy... I... Isabell Black!
  • u 20:47||Dying voices (81)||Don't let the voices die||# ||^
  • 18.09.2006., ponedjeljak

    Dumbledore o turniru, a Ronny - Poo o Krumu...

    Beauxbattonsi su došli prije pet dana velikom nebeskom kočijom koju su vodili kelpiji. Došlo je samo petero učenika i njihova ravnateljica, Olympe Maxime. Ona je poludiv kao i Hagrid, zbog čega su se njih dvoje odmah dobro složili. A Durmstrangovci su došli jučer njihovom lađom sa smeđim jedrima. Došla je i moja najveća noćna mora uz Malfoya, Thina Lastrenge. Moja omražena rođakinja. Odmah smo se prvi dan zakačile. Ona spava u Slytherinskoj spavaonici i ide na sva predavanja sa Slytherinima, a ostali Durmstranovci spavaju u Griffindorskoj spavaonici i idu na predavanja sa ostalim Griffindorima. Danas smo imali blok sat Čarobnih napitaka sa Slytherinima. Čim je započelo predavanje, Snape je izvrijeđao Tonyu.
    Snape: Gle, gle! Nova prijateljica gospođice Black! Nadam se da vi niste tako umišljeni i nesposobni kao ovdje dotična gospođica... Nadam se da imate bar malo više mozga od nje... I da se znate suzdržati...
    Tonya: Teško...
    Ja: Tonya, daj šuti!
    Snape: Poslušajte svoju prijateljicu, gospođice Toninski! Ili ćete odrađivati kaznu kod mene do kraja vašeg boravka u Hogwartsu... Za sada samo deset bodova manje za Griffindore. Napokon sam čuo da je i Blackova rekla nešto pametno... A za današnju lekciju ćemo učiti spraviti Felix Felicis...

    Tonya nije mogla vjerovati koji je Snape kreten. Anna ju je pogledala pogledom “kod njega uvijek tako“. Nakon Čarobnih napitaka smo imali ručak, pa Oklumenciju i Legilimenciju. Bilo je užasno dosadno i pisali smo samo hrpu nekih definicija. Ja ništ nisam skužila. Al nije mi to prvi put. Za večerom je Dumbledore održao govor. Prvo je pričao nešto o Durmstrangu i Beauxbattonsu. Ali ubrzo je prešao na zanimljiviju temu.
    Dumbledore: Dakle... Tromagijski turnir. Opasnost. I vječna slava. Da, da, pobjednika čeka vječna slava. Ali pod koju cijenu? Je li vječna slava vrijedna tolike žrtve? Ako se mislite prijaviti, dobro razmislite o tome. Ove godine se mogu prijaviti svi učenici stariji od 12 godina. Dakle, od treće godine nadalje. I novost je što se iz svake škole bira po troje učenika. Imate vremena prijavljivati se do 12. ovog mjeseca. Do 12.11. Do kraja ovoga tjedna. Ali nemojte odlučivati olako. Razmislite dobro da li ćete se prijaviti ili ne. Prvi zadatak će se održati za 16 dana od danas. A cijeli turnir će nadgledati Barty Crouch.
    Crouch: Tako je! Dumbledore vam je već sve rekao, a ja ću još samo naglasiti da da Ministarstvo neće biti krivo za nikakve ozljede ili smrti tijekom turnira.

    Crouch se poklonio i sjeo na mjesto pokraj Dumbledorea. Dumbledore se opet digao i jednim potezom ruke skinuo nekakav prekrivač sa nekakvog pehara. Dumbledore je objasnio da je to Plameni pehar i rekao da tu ubacujemo svoje prijave. Filip nam se šaptom obratio.
    Filip: Pa, baš je lijepo znati da Ministarstvo pere ruke od svega. Došli su nadgledati, a onda kažu da nisu odgovorni za nikakve smrti. Stvarno nam to ulijeva povjerenje.
    David: Fakad će nas to utiješiti, nema šta. Nego Tonya, ti ćeš se prijaviti, jel tako?
    Tonya: Da! Isa mi je rekla da ćeš se i ti prijavit.
    Anna: A od kad je ona Isa?
    Ja: Ma stari nadimak iz Durmstranga, zaboravi.
    Anna: Baš mi je fora! Sad ću te i ja zvat Isa!
    Ja: Dal baš moraš?
    Anna: Naravno!

    Nakon što smo pojeli, Dumbledore nas je poslao u spavaonice. Ron, Harry i ja smo ostali u društvenoj igrat čarobnjački šah. Ron je vodio, ja sam bila na drugom mjestu, a Harry na zadnjem. On je igrao Davidovim figurama jer još uvijek nije imao svoje, ali ga baš i nisu slušale. Počeo se derati. Ron ga je uspio smiriti, ali Harry više nije imao strpljenja, pa je i on otišao u spavaonicu.
    Ron: Isa?
    Ja: Dal me moraš tak zvat?
    Ron: Da. Isa?
    Ja: Ronny - Poo?
    Ron: Isa?
    Ja: Gukni!
    Ron: Hoćeš me upoznat s Krumom?
    Ja: Ron!!!
    Ron: Hoćeš?
    Ja: Da, da...
    Ron: Ajde!
    Ja: Sad?!?!?!
    Ron: Ajde, Isa!
    Ja: Nema šanse! Ron, tri su sata u noći! A ja da sad idem budit Kruma? Ma šališ se!
    Ron: Isa...
    Ja: Laku noć, Ron!
    Ron: Isa!

    Ali ja sam već bila otišla. Čula sam ga kak se dere sljedećih pet minuta. Da se derao još deset minuta, vjerojatno bi probudio cijelu školu. Ovako je probudio samo samo cijelu sjevernu kulu...

  • u 19:55||Dying voices (39)||Don't let the voices die||# ||^
  • 05.09.2006., utorak

    Pismo iz Durmstranga

    Nakon tjedan dana ležanja u bloničkom krilu, madame Pomfrey me napokon pustila. Navodno sam od onog maljca dobila teške ozljede. I Davida je danas pustila. On je već pet dana bio zdrav, al ga madame Pomfrey nije htijela pustiti da ne bi bilo nikakvih nus - pojava. Zajedno smo otišli u Griffindorku društvenu prostoriju. Tamo su nas bili Anna, Alex, Harry, Hermione, Ron, Maggie i Amanda. Maggie i Amanda su mi prvo čestitale na izvanrednoj utakmici, a onda su otišle svađajući se koju od njih dvije Snape više mrzi. Na kraju su zaključile da on ipak mene mrzi više od njih dvije zajedno. Kao da to nisam znala! Hermione je Ronu pisala Obranu od mračnih sila, a Harry i Ron su igrali čarobnjački šah. Anna i Alex su prakticirali njihovu najdražu razonodu, ljubljenje. David se malo nakašljao.
    Anna: O, bok! Nismo vas primijetili.
    Ja: Društvo, kaj ima novo?
    Anna: Sve po starom. Osim... Maloprije si dobila nekakvo pismo. Ja sam ti ga baš htjela odonijeti, ali sam bila spriječena...
    Ja: Da, primijetila sam. A di je sad to pismo?
    Hermione: Odnijela sam ti ga u spavaonicu. Rone, ja sam gotova! Ovo je zadnji put da ti pišem zadaću iz bilo kojeg predmeta...

    Otišla sam u spavaonicu i otvorila pismo. Nisam mogla vjerovati tko mi ga šalje. Ali bilo mi je drago da mi ga je ta osoba poslala.

    Najdraža Isabell!
    Znam da se nisam javljala od kad je počela nova školska godina, al nisam imala vremena. U Durmstrangu se od početka godine vrše pripreme. Vjerojatno ti to već znaš, al za slučaj da ipak ne znaš, ja ću ti reći. Ove godine se u Hogwartsu održava Tromagijski turnir! I uspijela sam nagovoriti Karkaroffa da me pusti da dođem u Hogwarts i prijavim se za natjecanje. Što znači da se uskoro vidimo. Mi sljedeći tjedan putujemo u Hogwarts. Jedva čekam da te ponovo vidim i upoznam tvoje društvo.

    Tvoja zauvijek najbolja prijateljica,
    Tonya


    Izašla sam iz spavaonice sa velikim smješkom na licu. Anna i Alex su se opet ljubili, a Hermione i Ron su se svađali oko zadaće. Harry je pokušavao natjerati svog skakača da pojede Ronovu kraljicu. Jedino je David primijetio da sam se vratila iz spavaonice.
    David: Od koga je pismo? Da možda nemaš nekog drugog dečka?
    Ja: David, ne paničari. Naravno da nemam drugog dečka.
    Anna: Kad si ti došla?
    Ja: Dok si se ti žvalila sa Alexom. Daj si unajmite sobu!
    Alex: Pa moramo nadoknaditi što smo cijeli tjedan bili posvađani!
    Ja: Vi? Bili posvađani? Cijeli tjedan? Pa kaj se dogodilo?
    Anna: Duga priča. Budem ti poslije ispričala. Nego, kakvo je to pismo?
    Ja: Od Tonye.
    Anna: Od koga?
    Ja: Od moje najbolje frendice.
    Anna: Kaj ti nisam ja najbolja frendica?
    Ja: Ma jesi. Dobro, preformulirat ću rečenicu. Od moje najbolje frendice iz Durmstranga.
    Anna: E, tak već može.

    Ja i Anna smo pukle od smijeha. Naravno da je Anna znala da mi je ona najbolja frendica. I naravno da sam ja znala da se Anna šalila. Pružila sam pismo Anni i ona ga je pročitala na glas. Kada ga je završila, svi su zašutili. David je prekinuo tu šutnju.
    David: Tromagijski turnir?
    Hermione: To je turnir triju škola...
    David: Hermione, znam kaj je Tromagijski turnir. Samo sam iznenađen. Ko će se od vas prijavit?
    Harry: Ja ne. Alex, ti se prijavi!
    Alex: Ma daj, molim te! Nek se Hermione prijavi!
    Hermione: Nema šanse! Nek se neko drugi prijavi!
    David: Ja ću se prijavit.
    Harry, Alex, Ron, Hermione, Anna i ja: Molim???
    David: Ja bi se htio prijavit.
    Ja: Ti nisi normalan. Već smo izgubili Arwen, ne želimo i tebe...
    Ron: I ja ću se prijaviti.
    Anna: I ti ćeš se prijavit? Pa vas dvoje niste normalni!
    David: Vjerojatno nismo. Al ja ću se svejedno prijaviti.
    Ron: I ja isto.
    Ja: Nećete se predomislit, kaj ne?Onda ništa, možemo se još samo nadat da će stvarno jedan od vas pobijedit...

    Za večerom nam je i Dumbledore rekao sve o Tromagijskom turniru. Durmstrangovci dolaze za točno tjedan dana, a Beuxbattonsi za tri dana. Maggie se jako bila veselila što će vidjeti učenike iz svoje stare škole. Nadala se da će doć i Gabrielle Delacour, njezina najbolja prijateljica iz Beuxbattonsa. Meni je Beuxbattons uvijek bila pomalo odbojna škola. Ali ni Durmstrang nije bio ništa bolji. Ja sam jedva čekala da vidim Tonyu. A ako bude sreće neće doći osoba koju mrzim gotovo više od Malfoya. Thina Lastrenge. Moja rođakinja. Ako budu sreće. A ja u zadnje vrijeme baš i nemam sreće, tako da sumnjam...
  • u 21:09||Dying voices (119)||Don't let the voices die||# ||^
  • 01.09.2006., petak

    Griffindori protiv Hufflepuffa

    Danas se igra prva utakmica metloboja ove godine. Kada su mi jučer Lee i Lana rekli za Willa, nisam mogla vjerovat. Ni sad ne mogu vjerovat. Znala sam da nemamo šanse. Bit će još gore ak će Ron imat tremu, pa neće dobro braniti. Na treninzima je bio super, al čim bi netko došao gledat, odmah bi mu popustila koncentracija i nije ništa mogao obraniti. A David ne može branit jer je još uvijek u bolnici.
    Chenyx: Isabell?
    Ja: Reci.
    Chenyx: Pa...
    Ja: Chenyx, kaj se dogodilo?
    Chenyx: Malfoy i društo su smislili pjesmu u vezi Rona. I nije baš da će ga nadahnut.
    Ja: A kak ide?
    Chenyx: Weasley, naš si car, u svojoj ekipi uvijek napraviš dar - mar...
    Ja: Znam tu pjesmu. Čula sam Malfoya i Pansy kak si to pjevaju. Jadan Ron!

    Izašla sam iz spavaonice i otišla na doručak. Malfoy i njegovo društvance su pjevali svoju pjesmu. Ron se sav zacrvenio. Sjela sam do njega.
    Ja: Ron... Jesi dobro?
    Ron: Baš super! Kako bi tebi bilo da ti to pjevaju?
    Ja: Ma pusti ih! Vidiš da su kreteni.
    Ron: Aha...

    Ron se digao od stola i otišao prema metlobojskom igralištu. Pogledala sam Harryja, a on je samo odmahnuo glavom. Ubrzo smo i Jo, Anna i ja otišle prema svlačionici. Presvekle smo se u skrletne pelerine. Kada smo se svi skupili, Harry je pokušao održati govor, ali nije mu uspjelo. Svi smo bili obeshrabreni, a najviše on. Razmišljala sam što sam ja radila u takvim trenutcima u Durmstrangu. Rekla ostatku ekipe neka da najviše od sebe i to je to. Često je to bilo dovoljno za pobjedu. Ali u ovoj situaciji to ne bi pomoglo. Svi skupa smo izašli iz svlačionice i otisnuli se od zemlje. Madame Hooch je zazviždala i utakmica je počela. Prvi pogodak je izvela Jill. Ubrzo sam se ja dočepala baluna i zabila pogodak Willu. Nakon prvih pola sata rezultat je bio 170 prema 80 za Hufflepuffe. Ja sam uspjela Willu zabiti četiri pogodka, Anna tri, a Jo jedan. Cedric i Jill su odlično igrali. Ili je Ron grozno igrao. Ubrzo je maljac pogodio Jo i ona je pala s metle. Tek sad nemamo šanse. Anna je išla u napad, a ja sam se okrenula jer mi je nešto prozujalo kraj uha. Bila je to zvrčka. Harry ju je primijetio i ubrzao. Ali ju je primijetila i Ivy, Hufflepuffska tragačica. Njih dvoje su se okomili na zvrčku. Za to vrijeme je Will obranio Anni pogodak. Čula sam kako se Lee dere sa komentatorske tribine da je Will najbolji vratar kojeg je ikada vidio. To će nam zaista pomoći. Ja sam i dalje gledala Harryja i Ivy. Harry je bio bliže zvrčki, ali Ivy ga je dostizala. I Harry je ubrzao. Ispružio je ruku. Nisam uopće vidjela kako je Hufflepuffski udarač uputio maljac prema meni. Osjetila sam samo jaku bol u glavi. I mrak. Kada sam se probudila, bila sam u bolničkom krilu. Cijela metlobjska momčad je stajala kraj mog kreveta.
    Ja: Što se dogodilo?
    Anna: Maljac te pogodio.
    Ja: Što se dogodilo s utakmicom? Tko je pobijedio?
    Anna: A što misliš? Naravno da smo mi!
    Ron: S razlikom 170 prema 230.

    Nisam mogla vjerovati da smo pobijedili. Kada smo se svi počeli derati, madame Pomfrey je sve otjerala iz bolničkog krila i rekla da se ja moram odmarati. Anna i J.J. su rekle da će doći sutra. Pitala sam madame Pomfrey gdje je David. Pokazala mi je krevet nasuprot mog. Kada je ona otišla iz bloničkog krila, ja sam se digla iz kreveta i došla do Davida. Izgledao je puno bolje nego zadnji put kada sam ga vidjela. Čestitao mi je na odličnoj utakmici. Prepričala sam mu cijelu utakmicu do trenutka kada sam dobila maljcem u glavu. Madame Pomfrey nas je čula i potjerala me natrag u krevet. Ja sam opet zaspala jer me glava još uvijek bila boljela od onog maljca. Ali bar smo pobijedili. Dokazali smo da dovoljno dobra momčad da pobijedimo protiv momčadi koja ima jednog od najboljih vratara u cijeloj povijesti metloboja.
  • u 21:41||Dying voices (64)||Don't let the voices die||# ||^
  • << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

    < rujan, 2006 >
    P U S Č P S N
            1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30  


    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv


    Lumos/Nox

    Zahvale

    brush: In Obscuro
    hosting: ImageShack
    design: Lucy