Isabell Black

07.10.2006., subota

Prvi zadatak Tromagijskog turnira

Još uvijek su mi zadnje dvije Dumbledoreove riječi odzvanjale u glavi... Isabell Black... Još uvijek nisam svjesna da sam prvakinja Hogwartsa... A danas je već prvi zadatak... Ne znam ni šta će to bit, a čini mi se kao da to ne zna nitko osim profesora. Svi profesori su mi počeli popuštati i oslobađali su me zadaće, osim Sanpea. Kod njega je bilo baš suprotno. Još me više mrzio i davao mi još više zadaće. Ali najteže mi je palo to što Ron više nije želio razgovarati samnom. Bio je jako uvrijeđen. Za doručkom sam se pokušala pomiriti s njim.
Ja: Ron?
Ron: Pusti me na miru!
Ja: Ron, upoznat ću te sa Viktorom Krumom!
Ron: Baš me briga!
Ja: Ron, slušaj me!!! Nisam ja kriva što sam izabrana za prvakinju! Najbolji si mi prijatelj od kada sam došla u Hogwarts i ne želim izgubiti tvoje prijateljstvo! Ali ako si ti preuvrijeđen da to vidiš, jako mi je žao!!!

Nakon što sam se izderala na njega, odmarširala sam prema šatoru za prvake pripremiti se za zadatak. Tamo su već bili svi, uključujući i Davida. On je zamolio Dumbledorea da mu dopusti da se pozdravi samnom prije zadatka.
David: Isa...
Ja: David, sve je u redu. Neću umrijet.
David: Mislim da znam što je zadatak.
Ja: Zadatak?
David: Da. Hagrid mi je maloprije pokazao tri akromantule.
Ja: Akromantule? Ja to neću moći! Ja se užasno bojim pauka! Previše nogica... Koje su još k tome dlakave... Ja to ne mogu...
David: Ma moći ćeš! Sjeti se bauka i dementora! Ako to možeš, možeš i pobijediti akromantule! Nisam siguran što ćeš morati s njima, ali sigurno je da ima veze s njima.
Ja: David, hvala ti! Puno ti hvala!
David: Ma zaboravi! Zapamti samo da sam bio s tobom kad je Arwen umrla, da sam sada s tobom i da ću zauvijek biti s tobom!
Ja: Hvala ti! Budi siguran da to nikada neću zaboraviti!

Zagrlili smo se i poljubili, ali je Davida Crouch potjerao tako da sam ja otišla do Tonye i Garyja iz Beauxbattonsa. Taj Gary je bio prezgodan i primijetila sam da nije nimalo sličan ostalim Beauxbattonsima. Oni su svi bili dostojanstveni i nekako savršeni, a Gary je izgledao više kao klošar. Ali zgodan klošar. To je možda zbog toga što je zapravo iz SAD - a. Ubrzo nam je Crouch rekao da se okupimo jer će nam sada reći koji nam je zadatak.
Crouch: Dakle... Ovoga puta ćete raditi u skupinama. Imat ćete tri grupe koje će se sastojati od tri osobe. U svakoj grupi će biti po jedan učenik iz svake škole. Grupe su već izabrane, samo ću vam ih sada pročitati. U prvoj grupi su Tonya Toninski, Draco Malfoy i Yvette Depardeu.
Tonya: Dal ja moram bit s njima?
Crouch: Žao mi je gospođice Toninski, ali morate. Da nastavim. U drugoj grupi su Thina Lastrenge, Isabell Black i Gary Scorsone.
Ja: Nema teorije da ja budem sa Thinom!
Crouch: Nemate drugog izbora. Možete jedino odustati od cijeloga turnira.
Ja: Osuđena sam na propast!
Crouch: Da, da... U trećoj skupini su Viktor Krum, Cedric Diggory i Fleur Delacour. Nadam se da ste svi zadovoljni s razmještajem po skupinama...
Ja: Neizmjerno...
Crouch: A sada da vam objasnim što je zadatak. Na terenu će biti tri akromantule. Svaka će imati za jednu nogu privezan paketić sa vašim imenima. Prvo morate otvoriti taj paketić da saznate je li vaše ime i ime vaših prijatelja iz skupine na tom pergamentu. A to znači da ćete možda morati otvoriti pakete na svim akromatulama. I nije moguće uzeti paket od druge grupe. Za to su se pobrinuli osobno Albus Dumbledore, Olympe Maxime i Igor Karkaroff. Ocijenjuju se brzina, snalažljivost, koliko su vam čarolije učinkovite i koje čarolije upotrijebite. Mislim da je sada vrijeme da izađe prva grupa. Toninski, Malfoy, Depardeu? Jeste li spremni?

Crouch je bio iznimno optimističan, ali reklo bi se da većina nas prvaka nije. Malfoy je izgledao još blijeđe nego inače i cijelo vrijeme je šutio. Ni Thina nije puno bolje izgledala. Ali ona je bila užasno crvena i mislim da joj je bilo jako neugodno. Zagrila sam Tonyu, poželjela joj svu sreću svijeta i ona, Malfoy i Yvette su izašli. Nakon negdje 20 minuta, čuo se pljesak i Crouch je viknuo meni, Thini i Garyju da smo mi na redu. Izašla sam grčevito držeći čarobni štapić u ruci. Na najvišoj tribini sam primijetila Annu, Alexa, Davida, Harryja, Hermione, Angel, Maggie, Ashlee, Ofigenyiu, Lanu i ostale. Ali Rona nije bilo. To me malo povrijedilo, ali znala sam da se moram koncentrirati na zadatak, inače ćemo svi biti u gabuli zbog mene. Za Thinu me nije bilo briga, ali bi mi bilo žao Garyja. Nakon nekoliko trenutaka je iza njaveće stijene došetala akromantula. Bila je ogromna.
Gary: Ima li ideja?
Ja: Ja ću ju zamrznuti, a netko od vas dvoje neka ode po pergament.
Thina: Ja se ne približavam toj stvari, mogla bih nokat slomiti!
Gary: Dobro, idem ja! Ali onda šupljoglava mora paziti na ostale dvije akromantule!
Thina: Jesi čula, Isabell? Pazi na druge dvije akromantule!
Gary: Ne ona, nego ti!
Thina: Ali ja nisam šupljoglava!
Ja: Nemamo vremena, akromantula nam se približava!
Gary: OK, sad!
Ja: Petrificus Totalus!

Zamrzla sam akromantulu, a Gary je počeo trčati prema njoj. Thina je sjela na obližnji kamen i gledala svoje nokte. Došlo mi je daj zalijepim takvu šamarčinu, ali sam se suzdržala i usredotočila se na Garyja. Ubrzo se vratio do nas sa pergamentom u ruci.
Gary: Imam ga! To je naš pergamet!
Thina: Ima ga, ima ga! Završili smo zadatak!
Ja: Da, a ti si bila od velike pomoći...

Crouch nas je izveo s terena i rekao u povjerenju da smo bili brži od prve grupe. Prdružili smo se Tonyi, Yvette i Malfoyu. Malfoy se šepirio mašući pergamentom u zraku. Gary je polako odmotao pergament i prepolovio ga na tri dijela. Na svakom je dijelu bila ista poruka:

Tamo gdje odgovor zagonetki ovoj leži, pođi ti. Pijesak je samo, vode nema, vruće će ti biti, ali nemoj odustajati! Sfinga? Piramida? Beduini? Tvoji najdraži? Hmmm... Vidjet ćeš sve očima svojima... Ako si dovoljno snalažljiv, odoljet ćeš iluziji, ali ako nisi... Za tvoju pustolovinu ovdje biti će kraj!

Kada sam ja pročitala tu poruku, u sobu su ušli Cedric, Krum i Fleur. Svi su bili potišteni. Fleur je izgledala kao da će se rasplakati svaki čas. Ja sam se ogledala oko sebe. Svi su bili sretni, osim njih troje. Mora da im je gadno prošao zadatak...
Ja: Ced... Krum... Kaj se dogodilo?
Ced: Isa, mi smo popušili. Bit ćemo na zadnjem mjestu! Sigurno!
Ja: Kaj je bilo tak grozno?
Krum: Još gore! Prva dva paketa su bila prazna jer ste ti i tvoja grupa i Tonya i njena grupa već bili uzeli svoje pergamente.
Ced: I mi smo morali doći do treće akromantule! A ona je bila u špilji i nije željela izaći! A Fleur je zablokirala! Ja i Krum smo morali sve sami!
Ja: Ced, ajde se smiri, pa nije tek strašno...

U naš šator je tada ušao Dumbledore i rekao da izađemo na dijeljenje bodova. Ja, Cedric, Krum, Tonya i Gary smo zajedno izašli. Moje društvo je gore na tribini vikalo moje ime... Bila sam presretna i prvi puta od kada je Dumbledore obznanio da sam ja prvakinja Hogwartsa nisam požalila što sam se prijavila... Dumbledore je svima dao znak da se stišaju.
Dumbledore: Vrijeme je da saznamo tko je bio najuspiješniji u ovom zadatku... Ali krenut ćemo od zadnjeg mjesta. Sa 30 bodova na zadnjem mjestu je... Thina Lastrenge.
Crouch: Smatramo da je gospođica Lastrenge bila prezauzeta gledanjem svojih noktiju da bi napravila nešto po pitanju akromantula...
Dumbledore: Na osmom mjestu sa 45 bodova je Yvette Depardue! Na sedmom mjestu sa 48 bodova je jedan gospodin iz Hogwartsa... Draco Malfoy!
Crouch: Naša Yvette i naš Draco su se bili malo uspaničili... Ali sigurni smo da će na sljedećem zadatku biti bolji...
Karkaroff: Sve je to divno, ali mislim da je vrijeme da nastavimo, zar ne?
Dumbelodore: U pravu si, Igore. Na šestom mjestu je Fleur Delacour sa 56 bodova, a za samo bod pretekao ju je Viktor Krum koji je na petom mjestu! A sa čak 70 bodova, na četvrtom mjestu je Gary Scorsone! Na trećem mjestu, sa nevjerojatnih 87 bodova je Isabell Black!
Crouch: Njoj smo odlučili dodijeliti toliko puno bodova jer smo saznali da je sve što je njena grupa napravila bila njezina ideja, što joj daje veliku taktičku prednost! Ali da ne duljimo, sada će vam Dumbledore objaviti tko je na prvome, a tko na drugome mjestu!
Dumbledore: Istina... Na drugom mjestu, sa 90 bodova... Tonya Toninski! A na prvom sa čudesnih 98 bodova od mogućih 100 Cedric Diggory!!!
Crouch: Osoba koja se najviše potrudila oko zadatka... I osoba koja je to najuspiješnije izvela... Jednostavno je bio nevjerojatan!

Odmah nakon tog užasno dugog govora ja, Tonya, Krum, Cedric i Gary smo otišli u Griffindorsku društvenu prostoriju. Cedrica i Garyja smo uspijeli sakriti kako bi mogli doći na slavlje kod Griffindora. U društvenoj me je dočekao Ron. Ja sam rekla ostalima da produže da porazgovaram s Ronom.
Ron: Isa?
Ja: Reci.
Ron: Htio bih se ispričati. Žao mi je kaj sam bio ljut... Sada mi je nekako drago što nisam prvak. Ne bih se mogao suprotstaviti ogromnim paucima sa previše nogu...
Ja: Hvala Bogu da si došao pameti. Još uvijek smo najbolji prijatelji?
Ron: Pod jednim uvjetom. Upoznaj me s Viktorom Krumom!
Ja: Napravit ću još nešto bolje! Provest ćeš cijele božićne praznike s njim. Dolazi na Grimmlaudov trg ove godine. A i ti si naravno pozvan!
  • u 13:06||Dying voices (139)||Don't let the voices die||# ||^
  • << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

    < listopad, 2006 >
    P U S Č P S N
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31          


    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv


    Lumos/Nox

    Zahvale

    brush: In Obscuro
    hosting: ImageShack
    design: Lucy