Isabell Black

22.08.2006., utorak

Novi vratar Hufflepuffske metlobojske momčadi

Dani su jako brzo prolazili. Nisam se ni okrenula, a već je došla sredina jedanaestog mjeseca. Već sam dva mjeseca u Hogwartsu. I bolje mi je nego što mi je ikada bilo u Durmstrangu. Ali i tužnije. Još uvijek bi mi suze počele kliziti niz lice kad god bi mi netko spomenuo Arwen. Ali pomirila sam se njezinom smrću. I Anna je bila bolje. Svi smo normalno nastavili sa životima. Ja i David smo još uvijek bili zajedno. U ta dva mjeseca sam upoznala podosta učenika ove škole, i naučila sam većinu tajnih hodnika u Hogwartsu. Poznavala sam ih gotovo bolje nego blizanci Weasley. Njih ipak nitko nikada neće moći nadmašiti što se toga tiče. Na doručak sam otišla sam Maggie, Jenny i Naomi. Putem smo brbljale o Snapeu. Naravno da njega još uvijek nitko nije volio. Poslije toga sam sa Naomi i Annom otišla na Travarstvo.
Anna: Isabell, ja te zapravo nikada nisam pitala otkud ti poznaš Malfoya. Jasno je da se već duže vrijem poznate, prije nego si ti došla u Hogwarts.
Naomi: Da, stvarno. Kaj je to s tobom i Malfoyem?
Ja: Nemojte da počnem o Malfoyu. Pa ja sam Blackova. Kaj mislite od kud poznam Malfoya? Pa moja obitelj je već stoljećima među smrtonošama, kao i Malfoyeva. Nije da sam ja ponosna na to, ali istina je.
Anna: Da, ali ja mislim da ima nešto više od toga.
Ja: Pa... Možda.
Naomi: Nećeš nam reć, jel tako?
Ja: Ne baš.
Naomi: Onda nema veze.

Na Travarstvu su bili učenici sa četvrte godine iz sva četiri doma. Među svim tim učenicima uspijela sam prijemiti Lendoru, Chenyx, Chloe, Jill i onu kozaču Cho. Sproutova se vratila i željela je da se svi okupimo kako bi mogla održati izvenredan sat. Dok je bila na na bolovanju, uspijela je uzgojiti posebnu vrstu tentakula. Al nikoga to nije zanimalo, osim Hermione. Poslije Travarstva smo imali Povijest magije. Binns je bio jako loše raspoložen. Sada kad se vratila Sproutova više nije bio nadstojnik Hufflepuffa, pa pretpostavljam da ga je to malo dotuklo. Ali njegova predavanja nisu postala nimalo zanimljivija. Za vrijeme ručka je došla Ayumi do Griffindorskog stola i pozvala me u stranu. Išle smo prošetati po perivoju.
Ayumi: Isabell... Ja danas odlazim iz Hogwartsa. Djed je dobio posao u Kini i tamo ću ići u školu.
Ja: Molim?
Ayumi: Da. Htjela sam ti samo reći. Da znaš.
Ja: Žao mi je. A što je s tvojim bratom? Kako je on?
Ayumi: Pa... I to je jedan od razloga selidbe. Djedu će biti lakše ako tamo odemo. Znaš da tamo imamo rodbinu. Ali ipak će mi nedostajati prijatelji odavde. Svi.
Ja: Ajde, izdržat ćeš ti to. I pošalji mi pismo koji put.
Ayumi: Budem, obećajem. I molim te da to kažeš Luni. Snape ju nije želio pustiti, morala je odrađivati kaznu kod njega.

Zagrlile smo se i Ayumi je otišla k djedu. On ju je čekao na ulazu u Hogwarts. To mi je bio zadnji put da sam vidjela Ayumi Hamasaki. Nikada mi više nije ni pisala. Iako je prekršila obećanje, znam da ju je nešto važnije sprječilo. Ja sam rekla Luni za to, a ona se razbjesnjela. Nije mogla vjerovati da ju Snape nije htio pustiti, iako je znao za Ayumi. Ostatak dana sam pisala zadaću. Bila sam u ogromnom zaostatku, a Hermione mi nije dala da prepišem njezinu. A najveći problem su mi bili Čarobni napitci. Snape ja zadavao takve zadaće, da ih ni Hermione nije mogla sve napisati. Srećom, tu mi je pomogla Agatha, Slythernika sa sedme godine. Ona ima O iz Čarobnih napitaka, i stvarno se razumije u to. Napisala mi je gotovo cijelu zadaću. Hvala Bogu na Agathi! I na Kiari koja mi je napisala Astronomiju. U taj se predmet nisam uopće kužila, a nije me ni zanimalo. Dok su meni njih dvije pisale zadaću, u knjižnicu je došao Will, jedan jako fora tip iz Hufflepuffa. Znao je da se sutra igra prva ovogodišnja metlobojska utakmica, Griffindori protiv Hufflepuffa. I znao je da se ja živciram kada mi netko kaže da će Griffindori izgubit, pa me je morao i on malo podbadat.
Will: Kako će Hufflepuffi rasturit sutra Griffindore!!
Ja: Ma šališ se! Pa Griffindori će pobijediti.
Will: Ma samo sanjaj! Nego, jesi vidjela Jas? Tražim ju već pola sata, a obećala je da će mi napisat zadaću iz Proricanja.
Ja: Ma tamo ti je, traži neku knjigu sebi za Obranu.
Will: Hvala!

Ja sam nastavila pisati zadaću iz Skrbi, ali se uopće nisam usredotičila. Razmišljala sam tko je novi vratar Hufflepuffske močadi. Pitala sam Kiaru i Agatha, al njih dvije nisu imale pojma.
Agatha: Ja sam gotova!
Kiara: I ja! Isabell, duguješ mi!
Agatha: Također!
Ja: Cure, hvala vam!!! Najbolje ste!
Kiara: Znamo!
Agatha: To nam je u krvi!

Ja sam se vratila u Griffindorsku društvenu prostoriju. Tamo su svi imali pokisli izraz na licu. Nisam imala pojam zakaj.
Ja: A kaj se dogodilo??
Lee: Kak to misliš?
Ja: Pa zakaj ste svi tak pokisli?
Lee: Ti nisi čula novost?
Ja: Kakvu novost?
Lana: Ti se šališ!!
Ja: Daj mi recite kaj se dogodilo!!!!
Lana: Novi vratar Hufflepuffske momčadi je Willheim Werdann.
Ja: Dobro i? Pa on je fora dečko.
Lana: Pa njemu su ponudili mjesto vratara u Puddlemere Unitedu. Naravno da je prihvatio.
Ja: Molim?
Lee: Da, a kaj je najbolje...
Ja: Ima još nešto gore od toga?
Lana: Slušaj!
Lee: Rekli su da je najbolji vratar kojeg su ikada vidjeli u cijeloj povijesti tog kluba.
Lana: A svi znaju da je taj klub poznat po najbolji vratarima ovog doba.
Ja: Vi se šalite, kaj ne?
Lee: Bojim se da ne.
Ja: Pa kak ćemo mi onda pobijedit?
Lana: Bojim se da nećemo...

Nisam mogla vjerovati. Ovaj dan je postajao sve goro i gori... Prvo Ayumi, pa sad ovo... Šta će sljedeće reć? Da zatvaraju školu? Da je još netko umro? Sva sreća da se to nije dogodilo. Htjela sam još ići posjetiti Davida u boličko krilo, ali me Snape uhvatio i oduzeo mi 15 bodova i dobila sam tjedan dana kazne, zato što je navodno bilo kasno. Ja baš imam talent za dobivanje kazne. A Davida nisam vidla cijeli dan... Ima gripu i vjerojatno će biti do kraja tjedna u bolničkom krilu. Jako sam ga htjela vidjeti... Ali nisam mogla riskirat da Girffindori izgube još više bodova. Ionako smo imali samo 177 bodova i bili smo na zadnjem mjestu, a ja sam bila zaslužna za dobar dio bodova koji su Griffindori izgubili.
  • u 00:35||Dying voices (108)||Don't let the voices die||# ||^
  • 01.08.2006., utorak

    Posljednji oproštaj od Arwen

    Prošla su već četiri dana od Arwenine smrti. Danas sam čak bila i na doručku. Velika dvorana je bila sva u crnom. Svi su bili nekako tužni, pa čak i Slytherini. Osim Malfoya i njegovog društvanca. Malfoy je oponašao Arwen kako se srušila na pod u trenutku smrti. U jednom trenutku mi je prekipjelo. Digla sam se od stola i otišla do Malfoya.
    Ja: Ti podli, mali ljigavi crve! Kako se samo usuđuješ?
    Malfoy: A zašto se ne bih usudio?
    Ja: Samo jedno pitanje. Dal znaš tko je ubio Arwen?
    Malfoy: Opa, pa ona je ubijena! A ja sam mislio da se samo srušila!
    Ja: Slušaj, nemam vremena! Ja ne uživam u tuđoj boli, za razliku od nekih. Dal znaš il ne znaš?
    Malfoy: A kak da ja to znam? Pa nisam vidovit, al možda je vidovit onaj tvoj Conty? Da njega pitam? Ej, Conty...
    Ja: Ne miješaj Davida u ovo, svinjo jedna! Dal želiš da ti kažem tko je ubio Arwen?
    Malfoy: Umirem od znatiželje...
    Ja: Tvoj predragi otac, Lucius Malfoy!!!!! Jel ti još uvijek smiješno?
    Malfoy: Kučko jedna, kako se usuđuješ govoriti tako o mom ocu?
    Ja: Ma daj, molim te! Pa svi znaju da ti je otac smrtonoša bio i ostao!

    Pogledala sam oko sebe. Svi su buljili u mene i Malfoya, pa čak i učiteljski stol. Snape se digao od stola i krenuo prema nama.
    Ja: Stupefy! I dabog da se nikad više ne probudio!

    Do mene je došao Snape, a iza njega Dumbledore.
    Snape: Gospođice Black! Sto bodova manje za Griff...
    Dumbledore: Mislim da to neće biti potrebno, Severuse. Gospođica Black je samo rekla istinu. Zar ćemo je zbog toga kazniti?
    Snape: Ravnatelju, ona je upravo urekla drugog učenika ove škole...
    Dumbledore: I to s razlogom! Čuli ste što se dogodilo, Severuse. Ima puno pravo na to! I molim vas da odvedete Malfoya u bolničko krilo. Neće se taj tako brzo probudit, gospođica ga je dobro urekla...

    Nisam mogla vjerovati što se upravo bilo dogodilo. I ne znam zašto jednostavno nisu iskoristili čaroliju Ennervate. Mislim da Dumbledore nije želio. Ja sam još uvijek čvrsto držala svoj štapić u ruci i gledala Malfoyeve pajdaše. U tom trenutku sam imala osjećaj da me se boje. Spremila sam štapić u pelerinu i okrenula sa Dumbledoreu.
    Ja: Profesore, hvala vam! Znam da nisam smjela to učiniti, ali nisam se mogla suzdržati. Ruka mi je jednostavno poletjela prema štapiću i...
    Dumbledore: Ne morate se ispričavati i zahvaljivati mi, napravio sam pravednu stvar. Jasno mi je kroz što sada prolazite. Znate li da je danas sprovod?
    Ja: Znam. I još jednom vam hvala!

    Otišla sam do Griffindorskog stola gdje sam dočekana pljeskom. Prvi put sam se nasmijala u zadnja četiri dana. Brzo nakon doručka smo išli na sprovod. Čarobnjačko groblje je bilo puno. Svi iz Hogwartsa koji su poznavali, pa čak i neki koji nisu poznavali Arwen, su došli. Nisam mislila da će bit toliko ljudi. Ovaj put nisam plakala, iako ne znam kak sam to uspjela. Razmišljala sam o onome što je Dumbledore rekao meni i Anni. Da plakanjem nećemo vratiti Arwen. I znala sam da je bio u pravu. Iako je Arwen mrtva, zauvijek ću je nositi u srcu. Nisam je dugo poznavala, al ipak će mi faliti. I uvijek ću je sjećati. Položila sam bijelu ružu (njen najdraži cvijet) na grob. U tom trenu je na grob sletio njen feniks Spectron. Pustio je suzu i sletio na moje rame. Dumbledore je to vidio, pa mi je prišao.
    Dumbledore: Ovaj feniks je sada tvoj. To je znak da si zaista Arwenina prijateljica i u dobru i u zlu. Feniks je to osjetio. On osjeća takve stvari. Dobro se brini za njega.

    Nisam mogla vjerovati. Zauvijek imam stvar, odnosno životinju koja će me podsjećati na Arwen. Njezinog feniksa Spectrona, koji je sada moj.
  • u 22:46||Dying voices (135)||Don't let the voices die||# ||^
  • << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

    < kolovoz, 2006 >
    P U S Č P S N
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31      


    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv


    Lumos/Nox

    Zahvale

    brush: In Obscuro
    hosting: ImageShack
    design: Lucy