Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

nedjelja, 22.03.2009.

Dinamo : Osijek 0:0

DINAMO nije uspio svladati Osijek na Maksimiru. Unatoč dominaciji i boljoj igri Dinama, gosti iz Osijeka uspjeli su sačuvati svoju mrežu netakmutom i onijeti iz Zagreba vrijedan bod. Jurčevićeva momčad ipak je na nekoliko sati preuzela vrh tablice, barem do utakmice Hajduka i Zagreba.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti demoliranje Intera na Šubićevcu 4:0. Ermin Zec je sa tri gola zapečatio sudbinu gostiju iz Zaprešića već u prvom dijelu. Varteks je odigrao samo mršavih 0:0 protiv Zadra, a sličnu sudbinu doživio je Slaven Belupo koji je u Koprivnici imao vodstvo sve do posljednje minute. Cibalija je uspjela izjednačiti na 1:1 i odnijeti važan bod. Riječani su na Kantridi svladali Croatiju iz Sesveta sa 3:2.



Dinamo - Osijek 0:0

Dinamo: Butina, Ibanez, Kovač, Bišćan, Tomečak, Sammir, Vrdoljak, Calello, Etto, Mandžukić, Sivonjić

Osijek: Skender, Luiz, Vida, Smoje, Ibriks, Jugović, Kurtović, Vidaković, Barišić, Primorac, Miličević

Prvo poluvrijeme:

Image and video hosting by TinyPic

Samo dvije tisuće ljudi došlo je popratiti susret na Maskimiru u kojem Modri traže povratak na čelo ljestvice makar na samo nekoliko sati.

Iako kontroliraju igru i imaju više loptu u nogama, nogometaši Dinama do 15. minute nisu uspjeli povesti na Maksimiru. Za sada se igra bez većih prilika.

Velika prilika za Osijek u 29. minuti, a samo je sreća spasila Modre od gola minusa. Karlo Primorac je bio u akciji, probio se po desnoj strani i oštro šutirao prema Butini. Lopta je već prošla Dinamovog vratara, no umjesto u mreži, odsjela je na stativi.

Image and video hosting by TinyPic

Do poluvremena Modri nisu uspjeli zabiti gol i na odmor se odlazi s početnih 0:0

Drugo poluvrijeme:

Najveću priku u drugom poluvremenu imao je Čileanac Pedro Morales u 57. minuti. Dinamov veznjak sa samo nekoliko metara pokušao je matirati Skendera, no Osijekov golman odličnom je reakcijom uspio otkloniti opasnost. Modri još uvijek ne uspijevaju doći do prednosti, no kako odmiće utakmica tako se redaju sve bolje i bolje prilike.

- 17:28 - Komentari (13) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.03.2009.

Dinamo : Šibenik 3 : 0

Image and video hosting by TinyPic

Dinamo je vrlo agresivno otvorio utakmicu i već u prvoj minuti jako opasno zaprijetio. Mandžukić, Etto i Sammir pravom su malonogometnom kombinacijom u šesnaestercu "provozali" obranu Šibenika, da bi akcija završila udarcem Vrdoljaka koji je pucao tik uz lijevu vratnicu.

Još bolju šansu Dinamo je imao u 5. minuti, ali Sivonjić nije iskoristio kiks vratara Blaževića. Golman Šibenika ispustio je loptu i na srebrnom je pladnu poslužio Sivonjiću koji ju je samo morao poslati prema praznom golu, ali nije se dobro snašao pa mu se Blažević uspio baciti pod noge i tako blokirao njegov udarac.

Od 14. minute Dinamo vodi pogotkom Sivonjića. Vrdoljak je vukao loptu u kontru i pod prekršajem je poslao naprijed prema Sivonjiću. Sudac Kovačić pustio je prednost, a Sivonjić prema sucu. odlično izbjegao ofsajd zamku, ubacio se s desne strane i sa 16 metara topovski odapeo prema Blaževiću.

Image and video hosting by TinyPic

Pritisak Dinama nastavio se i nakon pogotka, Šibenčani su na terenu gotovo nevidljivi i nemaju odgovor na agresivnu igru domaće ekipe. U 30. minuti Dinamo je imao slobodni udarac iskosa na desnoj strani. Ibanez je pokušao pucati direktno iz teške pozicije, ali nije bilo problema za vratara Blaževića.


U 35. minuti modri su povećali svoje vodstvo i praktički zaključili utakmicu. Mandžukić se izvukao na desnu stranu, te uočio Vrdoljaka koji je utrčavao u prostor pred Blaževićem i poslao izvrsnu loptu u sredinu. Dinamovom defenzivnom veznjaku nije bilo teško dočekati loptu i samo je ugurati u mrežu za 2:0.

(poluvrijeme)

Drugo poluvrijeme:

Otvorili su Boysi zakljadom u čast vlastitog rođendana. Već u prvom napadu opasno je ispred gola Blaževića; kombiniraju Mandžukić i Etto, ali Šibenik se uspijeva obraniti. Treneri su u nastavak ušli bez izmjena u sastavima.


Stručni pogled na prvi Dinamov pogodak sugerira da je pomoći sudac pogriješio; trebao je, naime, dosuditi zaleđe Sivonjića. Dinamo se pokazao kao bolja momčad, ali prvi pogodak sigurno je promijenio tijek utakmice...

Šibenik je puno bolje ušao u drugo poluvrijeme, Dinamo je pomalo zastao, ali u 79. minuti novim je pogotkom otklonio sve dvojbe oko pobjednika. Badelj (zamijenio Etoa) je tražio Sivonjića na desnoj strani, uz liniju šesnaesterca, Sivonjić šalje loptu u sredinu do Mandžukića koji neobranjivo puca za 3:0. Ove sezone Mandžukić je zabio devet pogodaka.

Početni sastavi:

Dinamo: Butina, Lovren, Bišćan, Kovač, Hrgović, Calello, Vrdoljak, Sivonjić, Sammir, Badelj, Mandžukić

Šibenik: Blažević, Kwedi, Labudović, Raič, Celiščak, Milanović, Elez, Ademi, Alispahić, Rodić, Zec

Sudac: Draženko Kovačić

- 17:10 - Komentari (17) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.03.2009.

Dinamo savladao Osijek

Image and video hosting by TinyPic


U 21. kolu1. HNL «modri» su gostovali u Gradskom vrtu kod Osijeka. Po prvi put na klupi Dinama sjedio je Krunoslav Jurčić koji je na teren od prve minute poslao Butinu, Tomečaka, Kovača, Bišćana, Hrgovića, Calella, Vrdoljaka, Sammira, Mandžukića, Sivonjića i Slepičku.



Već u petoj minuti osječki trener Steinbruckner bio je prisiljen na prvu izmjenu. Zbog ozljede je iz igre izašao Knežević, a umjesto njega u igru je ušao Škorić.



Igrala se četrnaesta minuta susreta kada je Domagoj Vida srušio Sammira u kaznenom prostoru. Sudac Gerek potpuno opravdano pokazuje na bijelu točku, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Sammir.

Image and video hosting by TinyPic

Pet minuta kasnije Hrnčević je dobio žuti karton zbog simuliranja. Sedam minuta kasnije udarac Osječana zaustavlja vratnica. U trideset i prvoj minuti Dinamov vratar Butina odlično blokira Hrnčevićev udarac.



Dinamovo vodstvo mogli su povećati Sivonjić ili Mandžukić u trideset i šestoj minuti susreta, no rezultat je nažalost ostao nepromijenjen.

U četrdeset i drugoj minuti susreta Tomečak je izborio slobodan udarac kojeg je izveo Hrgović, no Mandžukićev udarac prolazi pored gola.



Dinamova vrata pokušao je ugroziti Pranjić u pedeset i četvrtoj minuti, no Butina otklanja opasnost po svoj gol.

Prvu izmjenu trener Jurčić napravio je u šezdeset i prvoj minuti. Iz igre je izašao češki napadač Miroslav Slepička, a ušao je Milan Badelj.

Tri minute kasnije osječki kapetan Ivo Smoje dobija žuti karton.

Image and video hosting by TinyPic

U sedamdesetoj minuti Mandžukić je izborio korner, no osječka obrana uspijeva izbaciti loptu ispred Skendera. Korner je s druge strane izveo Hrgović, Mandžukić je pokušao glavom, Skender odlično odbio loptu na koju je naletio Ivica Vrdoljak i pospremio je u mrežu za vodstvo Dinama 2:0.

Minutu kasnije Steinbruckner radi i treću izmjenu. Umjesto Vidakovića u igru je ušao Babić.

Kruno Jurčić svoju je drugu izmjenu napravio u sedamdeset i sedmoj minuti susreta. Umjesto Sammira u igru je ušao Ibanez.





OSIJEK- DINAMO

Osijek, stadion Gradski vrt

Glavni sudac: Alen Gerek (Zabok); pomoćnici: Crnolatec (Petrinja), Lončar (Virovitica)

Strijelci: 0:1- Sammir (11m)

Žuti kartoni: Hrnčević, Smoje (Osijek); Vrdoljak (Dinamo)



OSIJEK: Skender, Pranjić, Kurtović (58.' Miličević), Knežević (6.' Škorić), Hrnčević, Todorčev, Vida, Barišić, Vidaković (73.' Babić), Smoje, Luiz



DINAMO: Butina, Tomečak, Kovač, Bišćan, Hrgović, Calello, Vrdoljak, Sammir

(77.' Ibanez), Mandžukić, Sivonjić (86.' Tadić), Slepička (61.' Badelj)


Jurčić, Steinbruckner i Sammir pred novinarima

- Nisam živio u iluzijama da ćemo igrati preporođeno, ali bilo mi je jako bitno da vidim drugu stranu, da vidim karakter, povratni impuls. Moji su igrači junački izvukli ovu pobjedu i na tome im čestitam.

Bilo je dosta prekršaja?

- Kada momčad ide agresivno treba na to odgovoriti istom mjerom.- odgovorio je Jurčić.

- Čestitam Dinamu na pobjedi. Nemam što zamjeriti svojim igračima, golove smo primili nakon naših grešaka, a dosta nas je pogodila i ozljeda Kneževića koji je iščašio rame.


Kako ste zadovoljni igrom Slepičke i hoće li tri napadača ubuduće biti vaša orijentacija?

- Zadovoljan sam Slepičkom. Nismo igrali sa tri klasična napadača, ti su igrači i prije znali igrati u veznom redu.

Jeste li zadovoljni premijerom?

- Meni najviše odgovara igrati u sredini, ali ako trener traži da igram lijevo igrat ću. - odgovorio je Sammir, a Jurčić je nadodao:
- Najbitnije je bilo da pobijedimo, ipak sam samo dva dana s ekipom.

- 15:30 - Komentari (16) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.03.2009.

Dinamo ide po pobjedu ;)

Image and video hosting by TinyPic

Danas se igraju susreti 21. kola Prve HNL. Derbi dana igra se u Osijeku, gdje domaćin dočekuje zagrebački Dinamo.

Trener Dinama Kruno Jurčić, uoči susreta sa Osijekom, kaže da je 'problem' Osiječana stalno dovođenje mladih igrača u momčad.



1. Hajduk 20 14 2 4 37 17 44

2. Dinamo 20 13 3 4 39 19 42

- 19:28 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 07.03.2009.

Jurčić novi trener

Image and video hosting by TinyPic

Nakon treće sjednice Izvršnog odbora pred novinare su izašli predsjednik NK Dinama Mirko Barišić, predsjednik Nadzornog odbora Mirko Gjurašin i član Izvršnog odbora Tin Dolički.



Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bio je izbor novog trenera «modrih».



- Jednoglasnom odlukom izabrali smo Krunu Jurčića novim trenerom Dinama. On će sutra obaviti razgovore s upravom vezano uz izbor stručnog stožera i ugovora.- obznanio je predsjednik Barišić i nastavio:



- Također smo odlučili da se s Boškom Balabanom i Tomom Šokotom raskida radni odnos. Oni od danas nisu više članovi prve momčadi.



A potom je na red došla odluka o ostavci izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića:



- izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić podnio je neopozivu ostavku na mjesto izvršnog dopredsjednika kluba. Razmatrali smo tu njegovu odluku, u potpunosti shvaćamo što proživljava, no jednoglasno smo odbili njegovu ostavku jer smatramo da to nije najbolje rješenje ni za njega ni za Dinamo. Također smo odlučili da ćemo se vratiti na tu temu na slijedećoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za 30. ožujka. Do tada će gospodin Zdravko Mamić nastaviti obnašati funkciju izvršnog dopredjednika. – izjavio je Barišić.



Nakon predsjednika Barišića, riječ je preuzeo predjednik Nadzornog odbora Mirko Gjurašin:



- Izvršni dopredsjednik Mamić pokazao je veliku želju da ode. Mi smo to razmatrali s punim razumijevanjem. Vjerujemo da mu nije lako, ali smo čvrsto uvjereni da klub ne bi imao istu poziciju bez njegovog rada, potpore i prisustva. Dinamo je u Mamićevom mandatu postao europski klub,klub koji je najveći izvoznik u Hrvatskoj i kojemu bi mnoge hrvatske tvrtke pozavidjele na materijalnim sredstvima kojima raspolaže. Uza svo razumijevanje prema svemu što mu se u ovome trenutku događa, ne možemo ostati bez čovjeka koji u klubu od 24 sata radi 25. Sve dobro i svi uspjesi njegovog mandata se zanemaruju, a naglašavaju se ekscesi. To nije dobro. On daje najveći doprinos i u funkciji je najboljeg hrvatskog kluba i tako bi trebalo ostati.



Tin Dolički, član Izvršnog odbora:



- Donijeli smo jednoglasni zaključak. Odlazak prvog operativca kluba nije nešto o čemu se može odlučiti u par sati. Odluka kako Zdravko Mamić ostaje izvršni dopredsjednik kluba jedinstveni je stav Izvršnog odbora i u ovom trenutku on uživa našu jednoglasnu potporu.



Uslijedila su novinarska pitanja.



Odakle nagla smjena trenera?



- To čak ni nije nagla odluka. Ona je donesena s ciljem i željom da dođemo do prave i atraktivne igre.



Da li je splitski poraz utjecao na tu odluku?



- Ne. Splitski poraz je jedna neugodna epizoda, no porazi su sastavni dio sporta.



Tko će sačinjavati stručni stožer'



- O tome će odlučivati novi trener u suradnji sa sportskim direktorom i Upravom kluba. Kod nas treneri imaju punu autonomiju, ali ipak postoje određeni limiti.



Da li je bilo još kandidata za trenera?



- Ne, razgovarali smo samo o Kruni Jurčiću.



Što je s Ilijom Lončarevićem i da li će on sada biti bliže Dinamu ili ostaje trener Lokomotive?



- Bilo je razgovora i analiza i kao najoptimalnije rješenje se nametnuo Kruno Jurčić. Lončarević je trener lokomotive, a stvar je Uprave da li će se i koliko približiti Dinamu.



Odnos s Vlakom je završen?



- Da, taj je odnos korektno završen raskidom radnog odnosa. Bira se novi stručni stožer, a o tome da li će tko ostati odlučit će novi trener.



Tko je predložio raskid ugovora s Balabanom i Šokotom?



- To je prijedlog Izvršnog odbora.



Usporedili ste Dinamo s firmom. Smatrate li to realnim i da li je upravo to razlog manjem broju gledatelja?



- Ne mislim da su jednaki, naravno da je nogometni klub sasvim druga priča. Uspoređujem uspješnost Dinama i nekih firmi. Činjenica je da su kvaliteta Dinama i broj gledatelja u nesrazmjeru. Radom i podizanjem kvalitete trebamo vratiti gledatelje na stadion. – završio je izvanrednu press konferenciju Mirko Gjurašin.

- 12:13 - Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.03.2009.

Dinamo- Belupo 1:0, Mandžukić je dobro

Image and video hosting by TinyPic


U dvadesetom kolu HNL-a Dinamo je na Maksimiru ugostio koprivnički Slaven Belupo.



Trener Vlak na travnjak je od prve minute poslao Butinu, Tomečaka, Kovača, Calella, Sammira, Badelja, Mandžukića, Hrgovića, Vrdoljaka, Bišćana i Šokotu.



Dinamo je bolje ušao u utakmicu, bio dominantniji i imao više prilika za vodstvo. Prednost na terenu «modri» su kapitalizirali u osamnaestoj minuti kada je Sammir glavom poslao loptu u Rodićevu mrežu.



U dvadeset i petoj minuti Ivan Tomečak nabacio je za Mandžukića, no Šafarić otklanja opasnost po svoj gol. Šest minuta kasnije strijelac Dinamovog vodećeg pogotka Sammir dodaje Mandžukiću. Lopta dolazi do Hrgovića, no on puca pored gola.



«Modri» su imali izglednu priliku za povećanje vodstva u trideset i četvrtoj minuti susreta kada je Šokota izbio ispred Rodića, no u posljednjem trenutku Rogulj uspijeva izbiti loptu.

Šest minuta prije kraja prvog dijela Vrdoljak je pokušao povećati Dinamovu prednost, no njegov udarac s otprilike dvadeset i pet metara fijuknuo je pored gola.



Trener Belupa Mile Petković na poluvremenu je ostavio Nynkeua u svlačionici, a umjesto njega u igru je ušao Srebrenko Posavec.



U pedeset i prvoj minuti Mandžukić je proigrao Calella ispred kojeg lapić izbacuje u korner. Udarac iz kuta izveo je Mirko Hrgović, no sve je prošlo bez opasnosti po koprivnički gol.

Četiri minute kasnije odlično raspoloženi Tomečak ponovno nabacuje, no Rodić uspijeva uhvatiti loptu. U pedeset i šestoj minuti susreta Sammir je nabacio Šokoti, koji nažalost puca preko gola. Samo minutu kasnije Mandžukić je u solo akciji, no njegov udarac gostujući vratar Rodić izbacuje u korner koji još jednom izvodi Mirko Hrgović. Najviši u skoku bio je lapetan «modrih» Bišćan, no udarac prolazi pored gola.

Image and video hosting by TinyPic

Prvi put gosti su ozbiljnije zaprijetili u šezdeset i četvrtoj minuti. Slobodan udarac izveo je Nikola Šafarić, Stipe Lapić pokušao je glavom, a lopta je preletjela Butinin gol.

Uslijedila je Dinamova stopostotna šansa u šezdeset i osmoj minuti. Sammir je gurnuo loptu u sredini, a prekratki su ostali Mandžukić i Šokota.



Glavni strateg «modrih» Marijan Vlak napravio je prvu izmjenu u sedamdeset i prvoj minuti susreta. Umjesto Calella u igru je ušao Pedro Morales.



Uslijedila je prilika Slaven Belupa u sedamdeset i petoj minuti susreta. Tomislav Butina krajnjim je naporom odbio topovski udarac Mate Jajala s otprilike dvadeset i pet metara.

Drugu izmjenu Marijan Vlak napravio je u sedamdeset i šestoj minuti. Igru je napustio Tomo Šokota, umjesto kojeg je ušao Ilija Sivonjić.



Petković je napravio dvostruku izmjenu deset minuta prije kraja utakmice. Umjesto bojana Vručine u igru je ušao Delić, dok je Jurića zamijenio Kresinger.

Dvije minute kasnije i trener Vlak radi posljednju izmjenu. Iz igre je izašao Sammir, a ušao je Ibanez.



U osamdeset i četvrtoj minuti sudac Marić daje izravni crveni karton Kaji Rogulju zbog starta na Marija Mandžukića. Liječnička služba iznijela je Mandžukića s terena i on zbog ozljede nažalost nije završio utakmicu.


U posljednjim trenucima utakmice kapetan Belupa Poldrugač uputio je udarac prema Dinamovom golu, no Butina je bio na svom mjestu i Dinamo je potpuno zasluženo upisao nova tri boda.



Zagreb, stadion Maksimir

Gledatelja: 2500

Glavni sudac. Bruno Marić (Daruvar); pomoćnici: Pervan (Bjelovar) i Perak (Karlovac)

Strijelci 1:0- Sammir 28.'

Žuti kartoni: Lapić (Slaven Belupo)



DINAMO: Butina, Tomečak, Kovač, Calello (71'. Morales), Sammir, Badelj, Mandžukić, Hrgović, Vrdoljak, Bišćan, Šokota (76.' Sivonjić)



SLAVEN BELUPO: Rodić, Rogulj, Poldrugač, Šafarić, Bilen, Vručina (80.'Delić), Lapić, Jajalo, Jurić (80.' Kresinger), Nynkeu (46.' Posavec), Maras





Vlak i Petković nakon utakmice ::





Nakon utakmice održana je je press konferencija s trenerima obaju momčadi.



- Čestitam dinamu na zasluženoj pobjedi. Naša je ambicija bila pošteno potrošiti 90 minuta, ali prvih 45 nismo igrali prema mojim očekivanjima. – izjavio je Mile Petković.



Što ćete reći Rogulju?



- Apsolutno ne podržavam oštru igru. Rogulj će biti oštro ukoren, premda ne vidim kako je taj start drukčiji od onog na Juriću u prvim minutama susreta.



Trener Vlak je nakon utakmice izjavio:



- Zasluženo smo pobijedili. Imali smo nekoliko prilika, na momente smo bili u grču. Najvažnije je da smo dobili i održali priključak s Hajdukom. Zadovoljan sam htijenjem igrača.



Sastav je bio malo čudan?



- Igralim smo u formaciji 4-4-2, Šokota je dobio priliku od prve minute i opravdao je očekivanja. Jedino što je nedostajalo je da zabije gol. Također, Tomečak je odigrao korektnu utakmicu.



Prema informacijama dr. Šebečića, Mario Mandžukić nasreću nije teže ozlijeđen. Dobio je udarac ispod koljena u živac od kojeg mu je utrnula noga. Sutra ujutro će se vidjeti hoće li biti potrebe za magnetskom rezonancom.

- 12:22 - Komentari (11) - Isprintaj - #