Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

srijeda, 24.12.2008.

Podjećam vas...

Image and video hosting by TinyPic


Svima onim koji svakodnevno dolaze na moj blog želim Sretan Božić i Uspješnu Novu Godinu!


Image and video hosting by TinyPic

- 14:19 - Komentari (11) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.12.2008.

Slepička službeno Dinamo igrač

Image and video hosting by TinyPic

Dvadeset i sedmogodišnji napadač Sparte Prag Miroslav Slepička potpisao je za Dinamo!



Nakon što je jučer potpisan ugovor sa Spartom Prag, Slepička je danas poslijepodne potpisao ugovor s Dinamom u trajanju od tri i pol godine. Ugovor će postati pravovaljan nakon što Slepička prođe liječničke preglede prije početka Dinamovih priprema, dakle početkom siječnja 2009. godine.



Slepička je rođen 11. 10. 1981 u Pribramu. Visok je 181 cm i težak 77 kg. Pažnju je privukao igrama za mladu reprezentaciju Češke, a za seniorsku reprezentaciju nastupio je dva puta.



Njegova najveća prednost je izravnost u akcijama prema protivničkom golu i sposobnost da zadrži loptu na protivničkoj polovici u ključnim situacijama.

- 16:50 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 19.12.2008.

Slepička do kraja tjedna potpisuje.....


Image and video hosting by TinyPic

Novo pojačanje Dinama bit će češki napadač Miroslav Slepička iz praške Sparte, tako kažu...

Image and video hosting by TinyPic

U Pragu bi se danas (četvrtak) trebali sastati čelnici maksimirskog kluba i praškog prvoligaša Sparte kako bi dogovorili sve detalje oko prelaska 27-godišnjeg češkog golgetera Miroslava Slepičke.

Image and video hosting by TinyPic

Prema pisanju Sportskih novosti, hrvatski prvak je ponudio vodstvu češkog kluba oko 1,6 milijuna eura na ime odštete, a Slepička bi trebao potpisati ugovor na tri i pol godine. Plaća bi mu trebala biti 300 tisuća eura po sezoni.

Image and video hosting by TinyPic

Dovođenje Slepičke je još jedan dokaz da su dani Tomislava Šokote i Boška Balabana odbrojani u Dinamu, a budući da je stigao Čeh, Dinamo je odustao od dovođenja Argentinca Germana Herrera koji nosi dres brazilskog Corinthiansa.



- 12:14 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.12.2008.

Vlak odabrao stručni stožer

Image and video hosting by TinyPic


Trener Marijan Vlak i službeno je odabrao svoj stručni stožer koji će voditi Dinamo u nastavku sezone.




Pomoćni trener biti će Hrvoje Braović, drugi pomoćni trener- informatičar je Boris Kubla.



Kondicijski trener bit će, kao i do sada Miljenko Rak, a mjesto trenera vratara preuzet će Miralem Ibrahimović.




Image and video hosting by TinyPic






I donosim vam dio intervijua s Zoranom Mamićem :


Koliko ste, kao sportski direktor zadovoljni polusezonom?



- Što se rezultata tiče, zadovoljan sam. Ostvarili smo sve zacrtane ciljeve, prvi smo na tablici i plasirali smo se u polufinale Kupa. Plasmanom u grupu Kupa UEFA premašili smo ciljeve i naravno ostaje žal zbog neiskorištene šanse za proljeće u Europi. S igrom nisam toliko zadovoljan, a trenutno stanje na tablici po kojem imamo bod prednosti ispred Hajduka rezultat je naših propusta.

Calello je potpisao, na koje još pozicije planirate dovoditi pojačanja?



- Nije tajna da želimo pojačati napad i vezni red. Prijelazni rok je tek pred nama, pratit ćemo razvoj situacije na tržištu.


Image and video hosting by TinyPic


Radi li se o strancima ili o domaćim igračima?



- I o jednima i o drugima. Ne bih ulazio u imena, jer čim se to pročuje dolaze razne međustanice u vidu nogometnih menadžera i raznih «zainteresiranih» tipova.




Dinamove europske utakmice ove su sezone obilježili navijački izgredi, a UEFA je kaznila klub s nevjerovatnih 200 000 eura. Kako to komentirate?




- Smatram da je kazna prestrašna, a kažnjeni smo za nešto na što ne možemo utjecati. Te izgrednike ne bih nazvao navijačima i nadam se da će država naći model kako riješiti taj problem.

Kada počinju Dinamove pripreme i da li će se Calello pridružiti «modrima» već na Dvoranskom prvenstvu u Zadru?



- Pripreme počinju 05. siječnja, a Calellovo priključivanje ovisi isključivo o treneru.




Za Calella su interes pokazali i talijanski klubovi. Što je presudilo da potpiše za Dinamo?



- Bili smo brzi i konkretni. Otkupili smo 100 % njegovih prava, dok su Talijani nudili 50 %, što njegovom klubu Indipendienteu nije odgovaralo.


Prva utakmica nastavka sezone je protiv Hajduka na Poljudu. Što očekujete?


Image and video hosting by TinyPic

- Za mene je dobra stvar što nastavak prvenstva otvaramo derbijem s Hajdukom. Igrači će sigurno na pripremama biti motiviraniji i koncentriraniji. Tu bismo utakmicu trebali dočekati maksimalno spremni. Daj Bože da tijekom pripremnog razdoblja ne budemo imali povreda i uvjeren sam da ćemo biti pravi kada bude najpotrebnije.


Image and video hosting by TinyPic

Koja su vaša očekivana na poljudu???

- 19:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #


Image and video hosting by TinyPic




Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac brzojavom je čestitao Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću na osvajanju nagrade Zagrebačkog športskog saveza.
Tekst brzojava prenosimo u cijelosti.

Image and video hosting by TinyPic

"U ime ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i svoje osobno, čestitam vam na dodijeljenoj prestižnoj nagradi "Trofej Zagrebačkog športskog saveza".
Vašim dosadašnjim stručnim radom zadužili ste cjelokupni hrvatski i zagrebački nogomet te se nadam i vjerujem da ćete i nadalje doprinositi podizanju kvalitete i pozicije hrvatskog nogometa u međunarodnim okvirima.

U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i svoje osobno želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu te sretan Božić i uspješnu Novu Godinu." kazao je Primorac

- 04:30 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 17.12.2008.

Akcija «Korak u život» - Derbi Dinama I Hajduka

Image and video hosting by TinyPic

Akcija «Korak u život» pokreće se s ciljem pomaganja uspješne socijalizacije mladih štićenika domova za nezbrinutu djecu.

Želeći dati doprinos izgradnji društva jednakih mogućnosti organizatori projekta «Korak u život» žele pokrenuti trajnu akciju koja će kontinuirano generacijama mladih koji izlaze iz Domova osiguravati smještaj i novčanu pomoć kako bi lakše zakoračili u život.


Vrhunac događanja planiranog da zabavi i educira sve naraštaje bit će malonogometni derbi između NK Dinama i NK Hajduka te večernji koncert «Severina i prijatelji».

Image and video hosting by TinyPic
Naše Legende



Inicijator akcije je Rotary klub Zagreb Kaptol, a svoju podršku projektiu dali su premijer Republike Hrvatske Ivo Sanader, predsjednik Stjepan Mesić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, državna tajnica za socijalnu skrb Dorica Nikolić i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Prijatelji i glasnogovornici akcije koji su pristali nesebično donirati svoje vrijeme i trud su Severina, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, te najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić. Medijski pokrovitelji projekta su HRT, Nova TV, RTL, EPH i Večernji list.


Image and video hosting by TinyPic

Utakmica legendi Dinama i Hajduka igra se u nedjelju, 21. prosinca u Domu sportova s početkom u 15.30, a za Dinamo će nastupiti Boban, Prosinečki, Šuker, Mamić, Cvitanović Jurčević, Jurčić, Rukavina, Komljenović, Kasalo i Jozić, a izbornik «modrih» bit će Miroslav Ćiro Blažević.

- 05:21 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 16.12.2008.

Callelo potpisao !!!!

Image and video hosting by TinyPic
Callelo

Posjet braće Mamić Južnoj Americi bio je plodonosan. Vezni igrač Independientea Adriano Callelo potpisao je za Dinamo ugovor na pet i pol godina, uz odštetu od 2.2 milijuna kuna argentinskom klubu.

Image and video hosting by TinyPic
Callelo

Nakon Suareza i Ibaneza, Callelo je treći Argentinac u klubu, a osmi stranac. Braća Mamić oduševljena su ovim igračem pa im nije bilo žao dati preko 2 milijuna Independienteu za njegov dolazak.

>> Dinamo dovodi Anaisa Sharbinija?

Callelo je tek prvo zimsko pojačanje Dinama, a očekuje se da će ih biti još mnogo. Postoji velika mogućnost da će se Mamići iz Južne Amerike vratiti s potpisom još barem jednog igrača. Što se tiče mogućih domaćih akvizicija, Anais Sharbini najpoželjniji je napadač, no pitanje je hoće li Dinamo htjeti dati veću količinu novca za njega, što će Rijeka nedvojbeno tražiti.



I dok Dinamo kupuje Argentince, Hajduk se odlučio za domaće igrače: Tomasov i Brkljača već su potpisali, a očekuju se još Vejić i Neretljak. 'Skupi' Bojan Vručina također je na listi Mišinih želja.



Image and video hosting by TinyPic

Hoće li Sharbini "promijeniti" dres?

- 15:07 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.12.2008.

Zahvala Zagore Dinamu



Image and video hosting by TinyPic

Predsjednik NK Zagora iz Unešića Damir Babić poslao je pismo zahvale NK Dinamo i izvršnom dopredsjedniku Zdravku Mamiću.


Dragi prijatelju,



Zahvaljujemo od srca na svemu što ste učinili za nogometni klub Zagora Unešić. Bili smo počašćeni činjenicom da naš mali klub ima priliku igrati protiv takvog kluba kao što je NK Dinamo. Utakmicu smo iščekivali s velikim nestrpljenjem i bez obzira na krajnji rezultat bili oduševljeni organizacijom koju ste nam priredili.



Nadamo se da su nogometni klub Zagora i njena vjerna navijačka skupina Pašajice doprinijeli ako ne samoj nogometnoj igri onda bar snagom duha i dostojanstvenošću prema sportu u njegovoj suštini.



Iako je za nas Hrvatski nogometni Kup završen nadamo se kako ćemo opet imati priliku zaigrati protiv vašeg Dinama pa bar u prijateljskoj utakmici.



U nadi da zauvijek ostanemo veliki sportski prijatelji iskreno vas pozdravljamo do slijedećeg susreta.



S poštovanjem,



Damir Babić

- 16:33 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 13.12.2008.

Vratimo Dinamo Dinamovcima - Peticija

Image and video hosting by TinyPic



Udruga navijača Dinama ustrajna je i odlučna u svom zahtjevu
da kompletna aktualna uprava NK Dinamo na čelu s predsjednikom
Mirkom Barišićem, izvršnim dopredsjednikom Zdravkom Mamićem
te sportskim direktorom Zoranom Mamićem mora u najkraćem
mogućem roku odsupiti s dužnosti za opću dobrobit i prosperitet
našeg voljenog kluba.

Podsjećamo, dana 25. rujna 2008. godine, novoizabrano rukovodstvo
Udruge navijača Dinama službeno je i javno pred izvršnog dopredsjednika
NK Dinamo Zdravka Mamića postavilo jasan zahtjev za podnošenje ostavke
pritom objavivši priopćenje koje je bilo dano na uvid njemu i tamo prisutnim
predstavnicima javnog informiranja. U tom priopćenju bio je naveden čitav niz razloga,
činjenica, dokaza i argumenata zbog kojih držimo da je aktualna
uprava kluba potrošila sve kredite kod najmjerodavnijeg čimbenika kada
se procjenjuje uspješnost djelovanja jednog sportskog
(nogometnog) kluba- njegovih navijača te da je budućnost Dinama s
aktualnom upravom- katastrofalna!

Preuzeto sa BBB službene stranice :

Stoga pozivamo sve Vas koji se smatrate ponosnim navijačima
Dinama, a koji se danas ne možete poistovjetiti s „ovim“ što je
aktualna uprava (bolje rečeno- aktualna „persona“...) od njega stvorila
da svojim potpisom na našu peticiju pridonesete novom uskrsnuću
našeg voljenog Dinama! Dinama kojeg će voditi i za kojeg će igrati pravi,
pošteni i nepokolebljivi Dinamovci! Koji će raditi i na terenima diljem
Hrvatske i Europe časno izgarati za njegovu dobrobit, uspješnost i slavu.
Dinama- na kojeg ćemo svi biti ponosni! Dinama- koji će biti MI, a ne ON!




Mi, navijači Dinama davno smo dokazali da nas ništa ne može
pokolebati ni zaustaviti u borbama za našu Svetinju! Činilo se
nemogućim ali vratili smo našoj Svetinji jedino, Sveto ime koje
može nositi, vratimo joj sada čast, prepoznatljivost,
dostojanstvo, pobjede i – pune tribine našeg Maksimira! I sada je to moguće!

VRATIMO DINAMO!

Image and video hosting by TinyPic

Peticija će se početi potpisivati 15.12.2008 na lokacijama „Udruga navijača Dinama“, Draškovićeva 23, te „Importanne Centar“, Trg.A.Starčevića bb !


- 15:11 - Komentari (9) - Isprintaj - #

petak, 12.12.2008.

Tradicija Dinama



Image and video hosting by TinyPic


Trideset i deveti put za redom na kraju sezone sve kategorije Dinama i Karlovca igraju u karlovačkoj dvorani po nekakvoj tradiciji.


I ove godine bila je to solidna priredba, a u glavnoj je utakmici, naravno Dinamo pobijedio Karlovac rezultatom 4: 2.




Za "modre" su nastupili Kelava, Lončarić, Etto, Ibanez, Badelj, Lovren, Vrdoljak, Chago, Tomić, Šokota i Tadić.


Najefikasniji igrač bio je Tomo Šokota s tri postignuta pogotka, a jedan je pridodao Chago. Strijelci za Karlovac bili su Dujanić i Alić.




Svi rezultati:

KARLIĆI ZAGIĆI: Karlovac- Dinamo 0: 3
LIMAČI: Karlovac- Dinamo 0: 12
MLAĐI PIONIRI: Karlovac- Dinamo 0:7
PIONIRI: Karlovac- Dinamo 0:6
KADETI: Karlovac- Dinamo 2:0
JUNIORI: Karlovac- Dinamo 0:3
SENIORI: Karlovac- Dinamo 2:4


- 20:25 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.12.2008.

Dinamo zaprepašten kaznom

Image and video hosting by TinyPic


Disciplinska komisija UEFA-e na sjednici 11. prosinca 2008. u Nyonu obradila je disciplinsku prijavu protiv NK Dinamo vezano za divljanje navijača u Udinama i drugdje i kaznila klub s ukupnim iznosom od 200.000 eura. Iznos je šokirao čelnike kluba jer, na osnovu prethodnih informacija iz Nyona nitko nije očekivao da bi se mogla izreći ovako visoka novčana
kazna.



Image and video hosting by TinyPic




- Osobno sam zaprepašten i zatečen visinom novčane kazne. Prema mojim saznanjima nijedan klub za slične incidente nije kažnjen tako drastičnom financijskom kaznom. Vezano za detalje o kazni do daljnjeg nemamo komentara. – izjavio je direktor Damir Vrbanović.




- 20:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 10.12.2008.

Dinamo uvjerljivo pobijedio Unešića



U posljednjoj utakmici prije zimske pauze Dinamo je na Maksimiru ugostio Zagoru iz Unešića u uzvratnoj utakmici četvrtine finala Kupa Hrvatske.

Image and video hosting by TinyPic

Susret je počeo odavanjem počasti minutom šutnje preminuloj legendi hrvatskog nogometa Dražanu Jerkoviću i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, koji je preminuo na današnji dan prije devet godina.



Trener Dinama Marijan Vlak na travnjak je poslao Butinu, Hrgovića, Lovrena, Etta, Tomića, Tadića, Chagu, Badelja, Mandžukića, Bišćana i Šokotu.



«Modri» su dominirali od prve minute susreta, a prvu priliku imali su već u jedanaestoj minuti. Mandžukić je dodao Šokoti čiji je udarac obranio Grubelić.

Image and video hosting by TinyPic

Dvije minute kasnije Šokota je ponovo u prilici, no ovaj put puca glavom pored gola.



Na Dinamovo vodstvo čekalo se osamnaest minuta. Etto je odlično dao povratnu loptu Tomiću koji s udaljenosti od otprilike sedam metara matira Grubelića.



U dvadeset i drugoj minuti utakmice Josip Tadić izborio je slobodni udarac koji je izveo Mirko Hrgović. Najviši u skoku bio je Dejan Lovren i Dinamo vodi s 2:0.





Samo četiri minute kasnije Dinamo je povećao prednost. Chago dodaje Tadiću, koji s petnaestak metara posprema loptu u mrežu Zagore.



U trideset i drugoj minuti susreta gosti iz Unešića uspjeli su zatresti Dinamovu mrežu, no pogodak su postigli iz zaleđa, tako da je rezultat ostao nepromijenjen.



Do kraja prvog poluvremena Dinamo je tri puta bio u prilici za gol. Prvo je u šansi bio Šokota, zatim Mandžukić, a zatim je pokušaj Tadića obranio Grubelić.



Početkom drugog poluvremena trener Vlak napravio je prvu izmjenu. Umjesto Igora Bišćana u igru je ušao mladi junior Ivan Herceg.



U drugoj minuti nastavka Hrgović je uposlio Šokotu, koji još jednom puca pored gola.



U pedesetoj minuti susreta Hrgović odlično puca, Grubelić odbija njegov udarac, a odbijenu loptu Tadić glavom šalje u gol.



U pedest i petoj minuti žuti karton dobio je Ante Maleš, a tri minute kasnije trener Zagore hari Vukas radi prvu izmjenu. Umjesto Marina Šiklića u igru je ušao Mile Čveljo.



Minutu kasnije druga izmjena u «modrim» redovima. Iz igre je izašao Mandžukić, a ušao još jedan debitant Matej Jelić.

Posljednju izmjenu trener Vlak napravio je u šezdeset i sedmoj minuti. Umjesto Ante Tomića u igru je ušao Luis Ibanez.




Dvije minute kasnije Vukas je napravio drugu izmjenu. Umjesto Antonija Gumbaka u igru je ušao Ivan Prljić.

U osamdesetoj minuti gosti su uspjeli zatresti Dinamovu mrežu. Strijelac je, kao i u prvoj utakmici bio Ivica Šupe.

U osamdeset i četvrtoj minuti "modri" su ostali bez golmana. Nakon duela s Čveljom u šezdeset i osmoj minuti Butina je dobio udarac u glavu nakon kojeg se pridigao, no izgleda da se popularni Bucho ponovo ozlijedio. Njegovo mjesto na golu preuzeo je Dejan Lovren.

Pet minuta prije kraja poluvremena mrežu gostiju zatresao je Tomo Šokota i tako postavio konačan rezultat 5: 1.



DINAMO: Butina, Hrgović, Lovren, Etto, Tomić (Ibanez), Tadić, Chago, Badelj, Mandžukić (Jelić), Bišćan (Herceg), Šokota



ZAGORA: Grubelić, Ercegović, Dujić, Milić, matić, Šupe, Pešić, Gumbak (Prljić), Šiklić (Čveljo), Grgas Grando, Maleš



Žuti karton: Grgas Grando, Maleš (Zagora)

- 20:52 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Dinamo se nesmije "opustiti" danas protiv Unešića

Image and video hosting by TinyPic


Uoči današnje uzvratne utakmice četvrtfinala hrvatskog Kupa u kojoj Dinamo na Maksimiru dočekuje Zagoru iz Unešića novinarima se obratio trener Marijan Vlak:



- Ne smijemo si dozvoliti bilo kakav luksuz i opuštanje. Igrači ovu utakmicu trebaju shvatiti profesionalno. Protivnik je trećeligaš, ali svakoga treba poštivati. Sastav će doživjeti određene promjene u odnosu na Zagreb, ali vam u ovom trenutku ne mogu reći točan sastrav. Danas je trening na kojem ću vidjeti jesu li svi spremni za utakmicu.- rekao je u uvodu Vlak.



Tko ima problema?



- Drpić jučer nije trenirao zbog problema s mišićem, a kod nekih se primjećuje umor.



Idu li svi na dvoransko prvenstvo?



- Svi idu. 05. siječnja počinju pripreme i na turniru u Zadru ćemo koristiti usluge svih igrača. Od 18. do 24. siječnja ćemo biti u Međugorju, a od 29. 1. do 10. veljače smo u Turskoj. Ukupno ćemo odigrati osam utakmica, ali sve protivnike još nismo dogovorili.



Na popisu kandidata za utakmicu sa Zagorom nalaze se: Butina, Kelava, Ibanez, Hrgović, Lovren, Etto, Tomić, Balaban, Tadić, Chago, Mikić, Badelj, Mandžukić, Vrdoljak, Bišćan, Šokota i Drpić.

Utakmica sa Zagorom igra se u 14 sati.

- 08:16 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 09.12.2008.

Istočna i južna tribina zatvoreni za Zagoru

Image and video hosting by TinyPic

Južna i istočna tribina maksimirskog stadiona bit će zatvorene za vrijeme uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa Hrvatske između Dinama i Zagore iz Unešića.



Ulaznice za tribinu zapad dolje prodavat će se po cijeni od 80 kuna, dok će sjever koštati 30 kuna.



Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama zapad i jug te u kiosku na uglu Svetica i Maksimirske od 12 sati i 15 minuta.



Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske igra se u srijedu, 10. prosinca u 14 sati.

- 11:03 - Komentari (13) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.12.2008.

Dinamo na polusezoni prvi !!!!!!!!!



U posljednjem, osamnaestom kolu jesenskog dijela prvenstva, Dinamo je na Maksimiru dočekao gradskog rivala Zagreb.



«Modri» su polusezonu završili kao sto su i počeli- pobjedom i tako osigurali naslov jesenskog prvaka Hrvatske.

Image and video hosting by TinyPic
Balaban




Dinamovci su puno bolje ušli u utakmicu i već su u četvrtoj minuti prvi put zaprijetili gostima iz Kranjčevićeve. Josip Tadić izašao je sam pred Škorića, koji s lakoćom hvata njegovu loptu.



Samo minutu kasnije , «modri» su opet u prilici, no Balabanov slobodni udarac završava u živom zidu.



U dvanaestoj minuti sudac marić dosuđuje još jedan slobodni udarac za Dinamo. Ovog puta izveo ga je Badelj, lopta je pronašla Bišćana, no rezultat je ostao nepromijenjen.



Najbolju priliku za vodstvo Dinamo je imao u dvadeset i trećoj minuti utakmice. Sammir je odlično pucao s ruba šesnaesterca, no Škorić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.


Image and video hosting by TinyPic
Bišćan

Pet minuta kasnije «modri» su kapitalizirali svoju prednost i dominaciju na terenu. Sammir je odlično poslužio Etta, koji dodaje Balabanu, a on posprema loptu u Škorićevu mrežu i dovodi Dinamo u vodstvo. Bio je to Balabanov šesti prvenstveni zgoditak.



U drugoj minuti nastavka Mehmedagić dobija žuti karton, a Dinamo ima novu priliku iz slobodnog udarca, kojeg je izveo Luis Ibanez, no nije uspio ozbiljnije ugroziti Josipa Škorića.



U pedeset i petoj minuti susreta Dinamo je povećao prednost na 2:0 nakon odlične solo akcije Sammira koji je postigao gol preciznim udarcem s dvadeset i dva metra. Škoriću je preostalo samo da ode po loptu i izvadi je iz svoje mreže.



Tri minute kasnije uslijedila je prva izmjena u redovima Zagreba. Iz igre je izašao Špičić, a ušao je Grgić.



U pedeset i devetoj minuti trener Vlak radi prvu izmjenu. Josipa Tadića zamijenio je Mario Mandžukić.



Najbolju priliku gosti su imali u šezdesetoj minuti susreta. Prvo je vugrinec pucao u blok, lopta je došla do Jurendića, a Butina odlično reagira i spašava svoju mrežu.



Uslijedila je prekrasna akcija «modrih» u šezdeset i prvoj minuti. Balaban se okrenuo na centru, odlično uposlio Mandžukića koji mu vraća povratnu loptu, no njegov udarac brani Škorić.



Četiri minute kasnije, Dinamo vodi 3:0. Gol je postigao Mario Mandžukić nakon odlične akcije sa Sammirom. Bio je to osmi Mandžukićev prvenstveni pogodak.



U šezdeset i šestoj minuti susreta dvostruka izmjena. U redovima Zagreba iz igre je izašao Jurendić, a ušao Krstanović, dok je u Dinamu igru napustio Ibanez umjesto kojeg je ušao Hrgović.


Image and video hosting by TinyPic
Sammir - po meni igrač utakmice

U sedamdeset i drugoj minuti Škorić brani Balabanov udarac, a dvije minute kasnije trener Pavlović radi posljednju izmjenu. Umjesto Brkljače u igru je ušao Oršulić.



Svoju posljednju izmjenu Vlak je napravio četrnaest minuta prije kraja susreta. Umjesto Badelja u igru je ušao Tomić.



Sedam minuta prije kraja susreta gosti su uspjeli postići pogodak. Strijelac je bio Vugrinec koji je preciznim udarcem s dvadeset i tri metra pospremio loptu u Dinamovu mrežu.


"Modre" očekuje još uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. U srijedu će u Maksimiru gostovati zagora iz Unešića.

Image and video hosting by TinyPic


DINAMO: Butina, Ibanez (Hrgović), Etto, Balaban, Sammir, Tadić (mandžukić), Mikić, Badelj (Tomić), Vrdoljak, Bišćan, Drpić



ZAGREB: Škorić, Jurendić (Krstanović), Pejić, Brkljača (Oršulić), Špičić (Grgić), Jugović, Kartelo, Ivanković, Mujdža, Mehmedagić, Vugrinec


Žuti kartoni: Mujdža, Brkljača, Jugović, Mehmedagić (Zagreb)

- 21:54 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Dinamo Danas nema pravo na kiks


Image and video hosting by TinyPic

Dinamo sutra u 15 sati i 30 minuta igra posljednju ovogodišnju prvenstvenu utakmicu protiv Zagreba. Gradski derbi najavio je trener Dinama Marijan Vlak:



- Odradili smo zadnji trening prije sutrašnje utakmice. Mandžukić je, za razliku od prošlog tjedna u kadru. Zagreb će nas sutra pokušati iznenaditi i napraviti sve da nas skine s prvog mjesta. Sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Nemamo pravo na kiks.



Kakvo je stanje u momčadi?



- Mislim da smo se oporavili, jako sam zadovoljan s posljednja dva treninga i igrači trebaju izvući posljednje atome snage u sutrašnjoj utakmici.



Sastav?



- Imam veću mogućnost kombiniranja i odredit ću sastav nakon razgovora s igračima.



Morales?



- Leđa su se smirila, no dobio je virozu i do kraja sezone ne računamo na njega.



Da li je Dinamo dozvolio igranje na Kutiji šibica svojim igračima?



- Da, ali će svaki od njih snositi odgovornost ako mu se što desi.



Mislite li da će Zagreb sutra igrati ofenzivno?



- Zagreb je vrlo disciplinirana momčad, koja ima kvalitetnog trenera. Ne vjerujem da će krenuti ofenzivno, vjerovatno će tražiti svoje prilike iz kontri i polukontri.



Postoji li mogućnost promjene sustava igre s obzirom da se Mandžukić vraća u kadar?



- Postoji.



Ako ostanete trener imate li plan koje bi igrače doveli, a koji mogu otići?



- Imam plan, ali o tome uopće ne želim razgovarati dok sezona ne završi.



Da li ste razgovarali s vodstvom kluba o tome hoćete li ili ne ostati trener?



- Ne, nisam razgovarao na tu temu, niti to želim dok se ne završi sezona. – završio je Vlak.

- 16:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 06.12.2008.

Sammir: Još nemamo snage za Europu

Image and video hosting by TinyPic


Na današnjoj press konferenciji u Maksimirskoj 128 pred novinarima se pojavio Sammir, koji je prokomentirao Dinamov poraz u Udinama kao i svoju igru.



Da li ste zadovoljni svojom igrom?



- Da, zadovoljan sam. Mnogo mi je lakše, jer sada igram na svojoj prirodnoj poziciji, a samim tim mogu više dati na terenu.



Koliko ste razočarani ispadanjem iz Europe?



- Moramo puno raditi da bismo dostigli kvalitetu potrebnu za Europu. Naravno da bi bilo bolje kada bi imali još igrača, a u ovom trenutku, nažalost, još nemamo moć da nešto napravimo u europskim natjecanjima. U Udinama smo dobro igrali, ali nemamo iskustva i svi smo vidjeli kako je to završilo.





U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Dinamo u nedjelju na Maksimiru dočekuje Zagreb.



- Moramo pobijediti u toj posljednjoj utakmici kako bismo ostali vodeći na tablici i kako bi slijedeće godine napravili sve za obranu naslova.



Kakvo je stanje s rukom? Da li vas još boli i da li vas to smeta u igri?



- Nije mi smetalo u utakmici protiv Udinesea. Puno me manje boli i sve je ok.



Za kraj postavljeno je pitanje o navijačkim izgredima na Friuliju.



- Nemam komentara, navijali su od početka do kraja utakmice i to je to.


Image and video hosting by TinyPic


Dinamova delegacija kod Jerkovića

Delegacija NK Dinama u sastavu Zdravko Mamić, Damir Vrbanović i Ado Kožul posjetila je jutros u KBC-u Rebro svog legendarnog centarfora Dražana Jerkovića kojemu je amputirana noga.

- Dražan je jako ponosan čovjek, no Dinamo će za njega napraviti sve što mu treba i što će mu trebati. Po izlasku iz bolnice, čeka ga automatik auto i najbolja proteza, jer Dinamo ne može zaboraviti što je sve za nas napravio.- izjavio je glasnogovornik Ado Kožul.

- 10:27 - Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 05.12.2008.

Barišić oštro osudio navijačke nerede



Image and video hosting by TinyPic




Predsjednik nogometnog kluba Dinamo Mirko Barišić danas je još jednom najoštrije osudio navijačke nerede na sinoćnjoj utakmici između Udinesea i Dinama. U službenim prostorijama kluba Barišić je dao izjavu za centralni dnevnik HTV-a.



- Devet sam godina na čelu NK Dinama, koji je nesumnjivo najbolji klub u Hrvatskoj. Nažalost, mi ne možemo utjecati na takozvane navijače, koji su jučer doveli do privremenog prekida utakmice. Bilo bi pogubno za nas da se susret nije nastavio, ali je nekome očito u interesu da Dinamo ne igra u Europi.



Zašto bi nekom bilo u interesu da Dinamo ne igra u Europi?



- Sada ću biti malo grub, ali zašto je nekom u interesu da ubije drugog čovjeka? Ja vjerujem da to nisu pravi navijači Dinama, to je jedna radikalna grupa ljudi.

- 05:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.12.2008.

Udinese- Dinamo 2:1

Image and video hosting by TinyPic



U četvrtom kolu skupine D Kupa UEFA, «modri»su gostovali u talijanskim Udinama.



Od samog starta «modri» su ispunili najavu trenera Vlaka kako u Udine ne dolaze s bijelom zastavom.

Prvu priliku imao je Tomić već u drugoj minuti susreta, ali nažalost, lopta je prošla pored vratnice.



Samo tri minute kasnije domaćini su vodili. Zgoditak je postigao Quagliarella nakon što mu je netko od suigrača uputio povratnu loptu.



U osmoj minuti susreta nova prilika za Dinamo. Sammir je proigrao Balabana, a obrana Udinesea izbacila loptu u korner iz kojeg «modri» nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Handanovičeva vrata.



Tri minute kasnije Dinamo je imao najbolju priliku u prvom poluvremena. Mikićev udarac Udineseov vratar Handanovič uspijeva samo odbiti. Na loptu je, nažalost, zakasnio Vrdoljak, no ona pronalazi Ibaneza čiji udarac prolazi pored gola.



Nova opasnost pred Dinamovim vratima u četrnaestoj minuti susreta, no Butina ponovno odličnom reakcijom zaustavlja udarac Di Natalea. Šest minuta kasnije pokušao je Pepe, no Butina ponovo brani.

Image and video hosting by TinyPic



U trideset i drugoj minuti utakmice Hrgović je odlučio isprobati udarac, no lopta je prošla metar od vratnice Udineseovog gola.



Na samom početku drugog poluvremena u igru je ušao Milan Badelj umjesto Luisa Ibaneza.



U pedeset i petoj minuti Vrdoljak dobiva žuti karton zbog preoštrog starta na Inleru. Minutu kasnije trener Vlak napravio je drugu izmjenu. Umjesto Balabana u igru je ušao Josip Tadić.



U šezdeset i trećoj posljednja izmjena u redovima Dinama, umjesto Etta u igru je ušao Tomo Šokota.



Ono čime je sudac prijetio za vrijeme utakmice Spartaka i Dinama na Maksimiru, dogodilo se u Udinama. Sudac Yefet prekinuo je utakmicu u sedamdeset i sedmoj minuti jer su Dinamovi navijači bacali baklje na teren.

Tomo Šokota i kapetan Igor Bišćan pokušali su razgovarati s navijačima, no nažalost bez uspjeha.



Ipak, utakmica je nastavljena.



Odmah nakon nastavka, uslijedio je drugi gol u Dinamovoj mreži. Ovaj put strijelac je bio Obodo.



Uslijedili su Badeljev i Šokotin pokušaj u osamdeset i prvoj i osamdeset i petoj minuti susreta, no oba puta Udineseov je vratar bez problema uhvatio loptu.



Tri minute prije kraja, «modri» su ponovo u šansi. Sammir je odigrao dupli pas s Tadićem, no u finišu akcije šalje loptu preko grede.



U posljednjim minutama sudačke nadoknade Dinamo je konačno uspio svladati Handanoviča. Igor Bišćan postiže gol za konačnih 2:1.




NEC je u Moskvi svladao Spartak, pa sada poredak u skupini D izgleda ovako: Udinese ima devet bodova, Tottenham šest, NEC tri, Spartak tri i Dinamo tri boda.



UDINESE: Handanović, Domizzi, Sala, Felipe, Lukovič (D'Agostino), Inler, Nef (Motta), Obodo, Pepe (Sanchez), Quagliarella, Di Natale



DINAMO: Butina, Etto (Šokota), Drpić, Bišćan, Hrgović, Vrdoljak, Ibanez (Badelj), Mikić, Sammir, Tomić, Balaban (Tadić)

- 19:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #