Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

nedjelja, 07.12.2008.

Dinamo na polusezoni prvi !!!!!!!!!



U posljednjem, osamnaestom kolu jesenskog dijela prvenstva, Dinamo je na Maksimiru dočekao gradskog rivala Zagreb.



«Modri» su polusezonu završili kao sto su i počeli- pobjedom i tako osigurali naslov jesenskog prvaka Hrvatske.

Image and video hosting by TinyPic
Balaban




Dinamovci su puno bolje ušli u utakmicu i već su u četvrtoj minuti prvi put zaprijetili gostima iz Kranjčevićeve. Josip Tadić izašao je sam pred Škorića, koji s lakoćom hvata njegovu loptu.



Samo minutu kasnije , «modri» su opet u prilici, no Balabanov slobodni udarac završava u živom zidu.



U dvanaestoj minuti sudac marić dosuđuje još jedan slobodni udarac za Dinamo. Ovog puta izveo ga je Badelj, lopta je pronašla Bišćana, no rezultat je ostao nepromijenjen.



Najbolju priliku za vodstvo Dinamo je imao u dvadeset i trećoj minuti utakmice. Sammir je odlično pucao s ruba šesnaesterca, no Škorić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.


Image and video hosting by TinyPic
Bišćan

Pet minuta kasnije «modri» su kapitalizirali svoju prednost i dominaciju na terenu. Sammir je odlično poslužio Etta, koji dodaje Balabanu, a on posprema loptu u Škorićevu mrežu i dovodi Dinamo u vodstvo. Bio je to Balabanov šesti prvenstveni zgoditak.



U drugoj minuti nastavka Mehmedagić dobija žuti karton, a Dinamo ima novu priliku iz slobodnog udarca, kojeg je izveo Luis Ibanez, no nije uspio ozbiljnije ugroziti Josipa Škorića.



U pedeset i petoj minuti susreta Dinamo je povećao prednost na 2:0 nakon odlične solo akcije Sammira koji je postigao gol preciznim udarcem s dvadeset i dva metra. Škoriću je preostalo samo da ode po loptu i izvadi je iz svoje mreže.



Tri minute kasnije uslijedila je prva izmjena u redovima Zagreba. Iz igre je izašao Špičić, a ušao je Grgić.



U pedeset i devetoj minuti trener Vlak radi prvu izmjenu. Josipa Tadića zamijenio je Mario Mandžukić.



Najbolju priliku gosti su imali u šezdesetoj minuti susreta. Prvo je vugrinec pucao u blok, lopta je došla do Jurendića, a Butina odlično reagira i spašava svoju mrežu.



Uslijedila je prekrasna akcija «modrih» u šezdeset i prvoj minuti. Balaban se okrenuo na centru, odlično uposlio Mandžukića koji mu vraća povratnu loptu, no njegov udarac brani Škorić.



Četiri minute kasnije, Dinamo vodi 3:0. Gol je postigao Mario Mandžukić nakon odlične akcije sa Sammirom. Bio je to osmi Mandžukićev prvenstveni pogodak.



U šezdeset i šestoj minuti susreta dvostruka izmjena. U redovima Zagreba iz igre je izašao Jurendić, a ušao Krstanović, dok je u Dinamu igru napustio Ibanez umjesto kojeg je ušao Hrgović.


Image and video hosting by TinyPic
Sammir - po meni igrač utakmice

U sedamdeset i drugoj minuti Škorić brani Balabanov udarac, a dvije minute kasnije trener Pavlović radi posljednju izmjenu. Umjesto Brkljače u igru je ušao Oršulić.



Svoju posljednju izmjenu Vlak je napravio četrnaest minuta prije kraja susreta. Umjesto Badelja u igru je ušao Tomić.



Sedam minuta prije kraja susreta gosti su uspjeli postići pogodak. Strijelac je bio Vugrinec koji je preciznim udarcem s dvadeset i tri metra pospremio loptu u Dinamovu mrežu.


"Modre" očekuje još uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. U srijedu će u Maksimiru gostovati zagora iz Unešića.

Image and video hosting by TinyPic


DINAMO: Butina, Ibanez (Hrgović), Etto, Balaban, Sammir, Tadić (mandžukić), Mikić, Badelj (Tomić), Vrdoljak, Bišćan, Drpić



ZAGREB: Škorić, Jurendić (Krstanović), Pejić, Brkljača (Oršulić), Špičić (Grgić), Jugović, Kartelo, Ivanković, Mujdža, Mehmedagić, Vugrinec


Žuti kartoni: Mujdža, Brkljača, Jugović, Mehmedagić (Zagreb)

- 21:54 - Komentari (6) - Isprintaj - #