Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

ponedjeljak, 06.04.2009.

Dinamo mukom savladao Cibaliu


Image and video hosting by TinyPic
Dinamo je u sklopu 24. kola 1. HNL gostovao kod vinkovačke Cibalije.



Za «modre» su od prve minute zaigrali Butina, Ibanez, Kovač, Calello, Etto, Sammir, Tadić, Badelj, Vrdoljak, Bišćan i Sivonjić.



Dinamo je bolje ušao u susret i dominirao tijekom prvih pola sata, no prilike Tadića, Sammira i Sivonjića ostale su neiskorištene.

U trideset i sedmoj minuti žuti karton dobio je Adrian Calello, a tri minute kasnije javno je opomenut i Duvnjak.



Vinkovčani su uglavnom čuvali vlastitu mrežu, dok je «modrima» nedostajalo koncentracije u završnici kako bi konkretizirali inicijativu na terenu. Minutu prije kraja poluvremena nakon prekršaja na Vrdoljaku Ibanez izvodi slobodan udarac, no Burcsa zaustavlja njegov prizemni udarac.



Tijekom poluvremena trener Dinama Krunoslav Jurčić u svlačionici je ostavio Badelja, umjesto kojeg je u igru ušao Pedro Morales.

U četrdeset i osmoj minuti susreta Ibanez je u šesnaestercu srušio Pavličića i sudac Marić pokazuje na bijelu točku. Realizator kaznenog udarca za vodstvo Cibalie bio je Malčić.



Četiri minute kasnije daruvarski sudac dosudio je kazneni udarac za Dinamo, da bi potom, nakon konzultacija sa pomoćnikom poništio svoju odluku i dosudio slobodan udarac na rubu šesnaesterca. Izvođač je bio Sammir, no Burcsa je na mjestu.

Uslijedila je još jedna izmjena u redovima Dinama. Umjesto Etta u pedeset i šestoj minuti susreta u igru je ušao Slepička.

U pedeset i devetoj minuti «modri» su u izglednoj situaciji, no Burcsa prvo brani Slepičkin, a potom i Sivonjićev udarac. Pet minuta kasnije iz igre je izašao Malčić, a ušao Babić.

Morales je dobro izveo slobodan udarac no vinkovački vratar Burcsa ponovo je na mjestu. Igrala se sedamdeseta minuta susreta. Samo minutu kasnije marić dosuđuje slobodan udarac za Vinkovčane na udaljenosti od otprilike 22 metra. Slobodan udarac izveo je Pavličić i pogodio rašlje za vodstvo domaćina 2:0.



Uslijedila je reakcija Krune Jurčića, koji je iz igre izvadio Tadića i uveo Tomečaka, što se pokazalo kao pravi potez samo par sekundi kasnije.

Tomečak je odlično procijenio situaciju, prihvatio dugu loptu i zaobišao Burcsu za smanjenje vodstva domaćina. U sedamdeset i sedmoj minuti ponovo je pokušao Tomečak, no pucao je preko gola. Minutu kasnije Slepička je u prilici, no lopta još jednom prelazi preko Burcsinih vrata.

Morales je uputio loptu za Sivonjića, koji na pet metara pronalazi Tomečaka, a ovaj vraća stvari na početak.

U osamdeset i drugoj minuti susreta Dinamo je preokrenuo rezultat!!!!! Tomečak je odlično pronašao Sivonjića, koji s pet metara dovodi «modre» u vodstvo.

Kakva utakmica u Vinkovcima! Dinamovo vodstvo trajalo je dvije minute, a tada je Lukačević s ruba šesnaesterca pogodio za 3: 3.

No, «modra» momčad pokazala je karakter. Dvije minute prije kraja utakmice Ilija Sivonjić se, na asistenciju Miroslava Slepičke, po drugi put upisao u listu strijelaca za vodstvo Dinama od 4:3.

Igrala se sudačka nadoknada kada je Ibanezov udarac zaustavila vratnica.

Dinamo je s tri osvojena boda preuzeo prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

- 16:09 - Komentari (24) - Isprintaj - #